Здравейте! На 17 години съм. Пуших година и рязко спрях цигарите. Продължих да тренирам във фитнес с малки тежести, без да се натоварвам, но изведнъж при 2-3 тренировки усетих, как след 10 минути още при загрявката и започване на упражненията сърцето ми увеличи пулса си така, че да го усещам как бие, след малко започнах да усещам как сърцето ми започна да се мъчи и веднага прекратих тренировката. И от тогава започнаха мъките! По цял ден (особено вечер преди лягане) усещах много ускорен пулс и просто усещах как сърецето ми бие, не беше както преди.. Ходих много пъти до бърза помощ, правиха ми кардиограми (всичко в нормите) ходих при кардиолог (каза, че няма нищо което да не е както трябва) преписа ми Конкор и капки за успокоение Анервина, направиха ми изследване на щитовидна жлеза - перфекни! Рентген на дробовете - перфектна снимка, нищо плашещо, след време каточели свикнах с това сърцебиене, въртеше ми се много главата, изведнъж ми падаше много кръвното (или поне аз така го усещах) Мина около месец и половина и симптомите макар и съвсем малко отшумяли продължаваха + това, че започна и повръщане! Каквото хапнех го повръщах, пиех вода и след 10-15 мин. я повръщах като стомашен сок! Отидох при невролог, никакви проблеми при теста с онези кабелчета по цялата глава, преписа ми прахчета против повръщане и ми даде направление за електромагнитен резонанс за по- обстоен преглед, държаха ме в него един път 35 минути и след това за 5 минути ми прегледаха обстойно вратът. Нямах проблеми, тестовете бяха добри, след като невроложката прочете данните от резонанса каза, че имам леко лабилна психика и ми преписа един розови хапчета, които да пия в продължение на 10 дни (за успокоение бяха хапчетата) и ми каза да не се притеснявам, да почвам да тренирам плуване и т.н. (това доста ме стресна) минаха се около 2 седмици и реших да почна да тренирам лека полека: още при първата тренировка пулса отново ми се ускори както в началото (което беше вече преди около 3 месеца) след 10-15 мин, повърнах пак, след седмица опитах пак- пак същото се случи... Забравих да кажа нещо важно което ми се случи преди 4-5 месеца преди това цялото нещо да ми се случи: За първи път пуших трева и направих около 10-15 сериозни дръпки, след 5 минути- откачен смях, след 2-3 минути, адски ускорен пулс, сърцето ми направо щеше да изкочи, и се усилваше, не знаех какво да правя, много се изплаших, честно казано без да си измислям в онзи момент се молех да се събудя на сутринта, цяла нощ не можех да се завъртя на лявата си страна, защото все едно натисках сърцето ми и му пречех да работи, до сутринта то не се успокои след 12 часа г/д вече бях по- добре. Помогнете.. сега взех направление пак за кардиолог защото симптомите пак продължават макар и отшумяли, не мога да тренирам, повръщам пак след тренировка, в части от деня сърцето ми изведнъж почва да бие по- силно и го усещам по цялото тяло когато съм в покой. Ще се подложа на кардио тест с колело в медицинска обстановка, за да се види функцията на сърцето ми тогава, мисля, че това ще даде най- добър резултат! Ааа.. също така всички лекари не даваха точна диагноза, а само казваха, че това е от пубертета! До някъде е така - простотията ми е от пубертета, не съм барал нито цигара (нито дръпка, нито нищо) от 5 месеца вече! Защо нито един лекар не ме прати на такъв кардио тест, а аз сам трябва да ги подсещам!