.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11
    heyitsalq
    Guest

Cool косата ми се омазнява бързо

здравейте имам 1 въпрос
    дайте някакви съвети за добро поддържане на косата
    понеже косата ми много бързо се омазнява за около 2 дни чудя се каква ли е причината дали е от маската за коса която използвам при всяко миене на косата или е просто от пубертета или нещо такова (на 14 съм)
    и още искам да попитам да си купя ли кристали за коса предпазват ли от изгаряне при изправяне на косата
    а освен това имам проблем с акнето и омазняване на кожата дайте съвети

благодаря предварително и извинете за неграмотното писане но бързах

Unicorn lover
    Guest
    Пробвай със сух шампоан.Впръскваш го в косата си без отмиване

Цитирай Първоначално написано от heyitsalq Виж мнението
    здравейте имам 1 въпрос
    дайте някакви съвети за добро поддържане на косата
    понеже косата ми много бързо се омазнява за около 2 дни чудя се каква ли е причината дали е от маската за коса която използвам при всяко миене на косата или е просто от пубертета или нещо такова (на 14 съм)
    и още искам да попитам да си купя ли кристали за коса предпазват ли от изгаряне при изправяне на косата
    а освен това имам проблем с акнето и омазняване на кожата дайте съвети

благодаря предварително и извинете за неграмотното писане но бързах
    Амии попринцип може и да е от пубертета, но ако слагаш маската в корените също може и от това да е.
    Купи си шампоан за нормална коса и прави маски с мед+кисело мляко+хума+лимонов сок (поне 2 неща от тези трябва да има в маската ти) Не прекалявай с количеството шампоан и го разтривай с меки масажни движения. Успех!

^ Съгласна. Ако често се изправяш, това също може да оказва влияние. Намали вредните фактори и се мий косата по-рядко (отначало е много неприятно да ходиш с мръсна коса, но след това косата ти свиква да се мие на по-голям период от време и се омазнява по-рядко). А тук има и още малко съвети: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0...BE%D1%81%D0%B0
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

купи си шампоан за мзна коса например?ъъъ...ето ти идея:
    шампоан-маска-шампоан..така редуваш..а.к.а. измиваш,мацаш и пак миеш...
    и след тва си слагаш чай от лайка(чист) и не измиваш...
    но иначе косата се къпе през 2 дни...явно си нечистоплътна и затова е проблема..как може 2 дни да не се къпеш,при условие,че имаш мазна кожа и коса?аз имам същия проблем,но...го увладявам..а с сух шампоан ще си търсиш косата после..

Цитирай Първоначално написано от Sladurr Виж мнението
    купи си шампоан за мзна коса например?ъъъ...ето ти идея:
    шампоан-маска-шампоан..така редуваш..а.к.а. измиваш,мацаш и пак миеш...
    и след тва си слагаш чай от лайка(чист) и не измиваш...
    но иначе косата се къпе през 2 дни...явно си нечистоплътна и затова е проблема..как може 2 дни да не се къпеш,при условие,че имаш мазна кожа и коса?аз имам същия проблем,но...го увладявам..а с сух шампоан ще си търсиш косата после..
    Честото миене допълнително уврежда и омазнява косата. Също и шампоана. Ако се измива косата няколко пъти с шампоан, косата се изсушава много, в следствие на което се омазнява дори по-бързо. И това, че косата ти е мазна, не означава, че човек е нечистоплътен...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Голям фен Аватара на Bloodlust
    Град
    ...
    1. Купи си шампоан с хума (аз ползвам на Авиа). Спри да ползваш сегашната си маска и я замени с домашна или с някакъв балсам. Сухият шампоан също е вариант за поддържане между къпанията.

2. Кристалите не предпазват от изгаряне, те са за фиксация и блясък. Ако искаш защита си купи термозащитен спрей (или крем).

3. Не знам какъв ти е режима за лице, но основното е подходящ измивен продукт + кремче за проблемна кожа. Нещо универсално, което на мен ми помага, е маската за проблемна кожа на Талодерма.

Sladurr изказването ти е меко казано глупаво. Това, че един човек не си мие косата всеки ден не го прави нечистоплътен.
    let them have the
    stage
    so long
    as I need not be
    in the
    audience.

Голям фен Аватара на JuStElly
    Вземи си хума и прави домашни маски с нея. За мазна коса съм чела какво ли не, мисля, че някъде бях видяла една жена буквално да се кълне, че водата за уста й е помогнала, много съмнително ми звучеше... Иначе взимаш си шампоан за мазна коса, не слагай маската в корените, само по дължините. Кристалите нямат термозащита, вземи си спрей или във кремообразна форма. Аз имам един на "Виктория", който е термозащита с арган, много съм доволна за сега от него, въпреки, че аз го ползвам за студената струя на сешоара, с друго не си третирам косата.

Не се притеснявай. Всичко е от пубертета :3 . Аз съм на 17 и имам същия проблем . Ходих на дерматолог и той ми каза че е от пубертета :д .

това си е мое мнение
    +тва имам същия проблем,но си мия косата макс през ден и нямам грижи...според мен косата и (най-вече) тялото трябва да се мият всеки ден...затова изказването ми беше такова..
    ето ти хубава дом.маска:
    1 жълтък,1/2 кофичка кис.мляко,1 суп,лъжица водка,2 суп лъжици масло от бадем(аз ползвам икаров)..вс се смесва,стои се 2 часа така и се къпе с шампоан..не омазнява косата,но я подхранва и омекотява..

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си