.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Hybrid View

Може би се включвам малко късно, но ще си дам мнението все пак. Преди да вземеш това решение е добре да знаеш, че езикът е средство за комуникация, а не самоцел. Най- добре е да научил колкото можеш повече езици.

Но това, което наистина трябва да направиш е да решиш с какво искаш да се заимаваш. Или поне от какво се интересуваш грубо. Аз лично завърших езикова гимназия и честно да ти кажа ако мога да се върна назад бих избрал ТБГ или ФСГ, или като цяло нещо според интересите ти, което ще ти помогне после при висшето образование/ кариерата.

Колкото по- рано разбереш какво искаш да правиш, толкова по- лесно ще ти бъде после. Успех!

Изключително зряло мнение по въпроса! За съжаление и при мен съзнанието дойде с опита, но.. какво да се прави! Все още съм ученичка в езикова гимназия и също, както автора, навремето се колебах между френския и немския език! Мога да ти кажа, че който и от двата езика да избереш, няма да е грешка. Проблемът, обаче е, че езиците са само средство за комуникация, а не професия. Ако имах избор в момента, аз също бих избрала професионална гимназия като "Финансово- Стопанската" или "Търговско- Банковата" пред всички езикови гимназии, но уви - на този етап не е възможно! Големият парадокс, е че един език можеш да научиш, дори само ако се запишеш на курс, и то по всяко време... докато обучението в дадена професионална сфера е доста по- сложен процес и наистина съответства на периода от 5 години.

Цитирай Първоначално написано от ellieuphoria Виж мнението
    За съжаление и при мен съзнанието дойде с опита, но.. какво да се прави! Все още съм ученичка...
    Леле, край! Пропиля си живота . Моето мнение не зряло, твоето е! Нямаш си представа колко хора записват някакъв университет без цел и посока, за гимназията е оправдано, все пак тогава човек е много малък. Ако специално се интересуваш от икономика, няколко съвета:

1) намери си работа в мига, в който завършиш гимназия,

2) не знам кой клас си, но виж за някаква възможност за алтернативно обучение по счетоводство и контрол/ основи на икономиката, математика или всичко, което смяташ, че би те затруднило в университета (курсове и т.н.), и

3) завърши супер бързо бакалавър.

Schliwobeatz, мерси за съвета, много е вероятно да ми бъде от полза! А, ти икономика ли учиш/си завършил?

Цитирай Първоначално написано от ellieuphoria Виж мнението
    Schliwobeatz, мерси за съвета, много е вероятно да ми бъде от полза! А, ти икономика ли учиш/си завършил?
    Моля, радвам се, че мога да бъда полезен . Да, наскоро завърших.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си