- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Начинаеща в фитнеса..
Реших че малко фитнес няма да навреди,но съм още нова и не съм сигурна дали програмата ми е добра.И така редувам крака и корем.Относно краката започвам с загрявка 15 мин след това обикалям вс уреди за крака и дупе и накрая пак 15 мин кардио.Относно корема смесвам корем и рамене.Започвам загрявка 15 мин след това взимам 2 гири 3 ли 4кг.И правя различни упражнения.След тах преминавам към корема и накрая 15 мин кардио.Ходя 3/4 пъти седмично достатачно ли е?
Преди краката загрей,след тях не прави кардио.. Направи си една кръгова програма или виж в сайта на bb-team.org има 3-4 дневни сплитове за отслабващи дами. Вкарай и упражнения за другите части на тялото,освен ако не цялата не си само крака и дупе.
Ами аз наблягам на стягането.Всмисъл ,че корема ми е най-зле ,но правя само 3/4 упражнения за корем.
Аз ти предлагам вместо да се натоварваш толкова с тежести , кардио и всякакви такива , ходи на фитнес редовно,примерно 5 дни в седмицата,тренирай цяло тяло,ако целта ти е отслабване - прави повече аеробни упражнения и кардиото може да го правиш един път на ден ии най-добре да е сутрин на гладно . Относно загрявката не е нужно да е 15 мин. ,важното е всички стави да са загряти ,за да няма контузии и още нещо - преди да почнеш тренировка подскачай или прави бързи движения ,за да ти се покачи пулса , за да може по-лесно да изгаряш мазнини !ето от тук можеш да вземеш полезно съвети -- www.fitnesinstruktor.com
Стягане = мускулен тонус - получава се от натоварване на мускулите ака. тренировки с тежести.
отслабване = отрицателен калориен баланс и висок % от МСЧ за продължителен период от време. последното се получава пак с тренировки с тежести.
Grumpy old madman
общофизическа кръгова тренировка!
next question.
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Кардио на гладно преди тренировка? Кво ще постигне от тренировката, освен да си канибализира мускулите?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Кардио на гладно сутрин имах в предвид.
Като цяло според мен само това кардио има смисъл . Въпреки , че аз и него не го правя. Хихихи мързел .
Кардио с тежести е по-яко.
^Мен тва ми се отразява доста зле на ставите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Тренирай с тежко тогава)
Ооо толкова мраза кардио,пък с тия тежести епен ме изгуби. :д
на гладно никво трениране .... освен при някои случаи с хора с наднормено тегло
няма ли аминокиселини в кръвта топиш мускулатурата здраво!
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Само на мен ли инструктора ми се кара като ходя да тренирам на гладно, имало е и случаи в които ми причернява и не се получава особено добра тренировка, така че не се впрягайте чак толкова!![]()
BIG DREAMS, GOOD MUSIC & EXPENSIVE TASTE ...
Той инструктурът ти толкова и знае..Е може просто да не е в течение с нещата,но няма значение.. Тренировките на гладно са оптимален вариант.
Най-яките тренировки стават на гладно. Факт.
Grumpy old madman
абе един протеинов шейк няма да е зле да се земе преди тренировката
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Ха аз като съм гладна нищо не мога да правя.Пък и обожавам да ям!!D
Ако не гориш от храната, гориш задължително мускулна маса. Може енергията да идва основно от мазнините, но не идва изцяло от там. Колкото по-интензивно тичаш, толкова по-малко от изгорените калории ще са мазнини.
А и като тичам сит, напредвам на издръжливост по-бързо, отколкото при гладно тичане, най-вече заради психологическия фактор, щото ми е много по-лесно да се напъна в края на сита тренировка, отколкото в края на гладна.
Издръжливостта някак си много бяга от уравнението. Половината, които се хващат да правят кардио за отслабване, не могат да издържат и 30 минути непрестанно тичане, и не успяват да изгорят особено много. За мен една качествена кардио тренировка цели и качествен разход на калории, и трупане на аеробна издръжливост.
Плюс това съм забелязал, че при интензивните тренировки се тренира много неравномерно, особено при HIIT. Единият път си разкачват ставите при спринта, вторият път спринта им е със скоростта на охлюв, при ходенето/бавното тичане си тичат със всевъзможни скорости и в един момент губиш идея за натоварването, не можеш да прецениш колко още сили имаш и как да ги разпределиш. За капак при интензивно бягане някои окапват от анаеробното натоварване и не могат да си впрегнат краката за още малко аеробна дейност.
И един момент, който не засягаме при тичането на гладно. Там психологическият фактор е от значение, щото изпитанието на волята се появява още в началния момент и като не издържи човек, не изпълва потенциала на тренировката на гладно. Едно е да избягаш 100 метра и да си кажеш "боже, направо не мога повече, ще се напъна за още 100м максимум", друго е да си минал 12км и да си кажеш "където са 12, там са и 13".