- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Първа или Втора английска?
Тук Димитър е прав, как човек да си изкриви душата? Хич не му куца логиката. И назад писах на Веси, че пуснатото във вестник твърдение за 11 000 седмокласници, написали в желанията си 2 АЕГ, е НЕВЪЗМОЖНО. Седмокласниците в София са били някъде към 9000 всичките, добавете и малко идващи от другите градове и максимум да станат 9500. Та 11 000 моментално ги отписваме като вариант. Журналистите вероятно са имали предвид друго, но не са успели за кой ли път да формулират правилно мисълта си. 2 АЕГ е училище със 7 паралелки с различни профили. Всяка от тях е отделно желание, с различен код, което значи, че искам ли да уча във 2 АЕГ, то ще напиша само аз цели 7 желания за иначе едно и също училище. Така ще направят и останалите. И сега като разделим 11 000 на 7 и изведнъж се оказва, че пожелалите 2 АЕГ са 1570 , а просто името на гиманзията е нанесено 11 000 пъти. Двете неща са съвсем различни и никакви 11 000 не са пожелали училището. И това, че 1570 ученика са писали 2 АЕГ въобще не значи, че са го направили в първите си желания. Има хора, които са там по първо, но има и такива влезли там с последния влак, като не им е стигнал балът за доста други езикови на по-предни желания като 91 НЕГ, 73 СОУ, 1 АЕГ и т.н.
Първа е по-яка.
... и от хора, коИто не знаят кога се използва "и" и кога "й".
По темата - аз съм си доволна от първа английска, вярно, че минаха вече доста години, откакто я напуснах, но все пак :Р Може би учителите по български вече не са същите![]()
На мен хич и не ми пука да ти кажа. И на кого къде му е мястото едва ли ти определяш. Просто констатирах, че в АЕГ е бил приет човек, който в няколко поредни изречения демонстрира, че не знае кога се пише И и кога Й. А на всичкото отгоре пита и какво му е на правописа.
Горе те попитаха какво значи "пропаднал". И на мен ми е интересно.
Последно редактирано от irrationalDecision : 08-10-2013 на 18:10
Вярно, че като бяха в старата си сграда (кв. Света Троица) имаше наркомани, но от новите випуски има много свестни хора. Не можеш да кажеш, че "половината, коИто влизат са пропаднали", просто защото не познаваш половината и не можеш да знаеш кой колко е пропаднал.
И все пак, кажи какво имаш предвид под "пропаднал"?![]()
Последно редактирано от perry_the_platypus : 08-10-2013 на 19:35