- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е.... anonymous708973
Видях един пропуск. Не е задължително всички смъртни да измрат. От всички хора, които ще се родят, все ще има будали, които няма да искат да са безсмъртни. Но ще има и такива, които ще искат да са. Пак ще се стигне до варианта, в който няма място и ресурси, но доста по-бавно.
Или просто химически кастрираш хората заедно с медикамента, който ще приемат, за да спрат стареенето си. Регулираш населението посредством модели, над които работят най-брилянтните статистици на времето. Замразяваш яйцеклетки и сперма от съответния човек в случай, че някой ден се освободи място и е негов ред да има деца - нещо, което несъмнено ще се случи.
Не разбирам и защо подхождаш така към ситуацията - ако намерят начин да удължат живота това ще е след много години и вследствие на постоянен напредък в медицината. Ще се знае, че ще се случи, и обществото ще е готово.
Такива апокалиптични настроения са хубав сйужет (нямам йу на лаптопа по няква причина ;д ) за книга, но реалността рядко е толкова интересна, камо ли хаотична.
Принципно съм съгласен, че ако се пръкне утре от нищото сигурна информация за подобен на твоя сценарий ще стане адско мазало, но на мен мисълта ми беше в друга посока.
Представи си в какво общество ще живеем ако всеки имаше цялото време на света да постигне каквото му хрумне. Няма ли властта и парите да си изгубят смисъла, а мотивацията на индивида да се измести от обществено-наложеното към наистина личното ? Замисли се колко хора познаваш, които довчера хал хабер са си нямали от коли (примерно), а след две-три седмици в компанията на някакви запалени приятели изведнъж животът им се завърта около това да притежават най-добрата , или по-скоро парите да си я позволят.
В тази връзка и още един въпрос имам - според теб надрастват ли се тези наложени ти от обществото и желанието да си част от него идеали и ако да - как и кога ?
Всъщност имаш ли познати, които макар да движат в една компания с теб чувстваш дистанцирани, тъй като не споделят ничии интереси ? Ако да - защо според теб са такива, какво ги мотивира ?
Да, химичното кастриране беше втори вариант, него само го споменах в края. Има безброй много варианти. Хората са креативни, все ще се измисли начин.
Медицината напредва бавно и славно в насока удължавне на човешкия живот, но колкото повече лекове се измислят, толкова повече болести ще се появяват. Все повече лекарства започват да не действат, понеже вирусите и бактериите и всичко де що е паразит, придобива имунитет. Не само хората еволюират.
Аз пък смятам, че ще стане точно обратното. Колкото повече време имаш да направиш нещо, толкова повече протакаш. Крайният срок (демек съмртта) може да е пречка, но ако знаеш, че имаш само 30 години да свършиш нещо, ще направиш всичко по силите си да го свършиш.
Относно наложените от обществото идеали:
Не мисля, че е въпрос на "надрастване", по-скоро на разбиране и преоценяване, а желанието да принадлежиш е по-скоро инстинкт. Някои успяват да го контролират, други - не. Как става не знам, а "кога"-то е строго индивидуално.
Не съм сигурна, че разбирам какво имаш предвид. Имам една приятелка, която е "вълк-единак". Била е предадена от приятелка, затова сега се страхува, че другите ще я отблъснат, и се затваря в себе си. Втълпила си е, че сама й е по-добре и че никой няма да иска да й бъде приятел, затова си стои сама и не се опитва да изгради връзка с хората около себе си.
Приключихте ли?
На горещия стол да заповяда пинкпандерата.
Аз имам още въпроси към Блъдито, чак сега се сетих за темата и благодаря за изчерпателните отговори...
1. Кои са тези черти у приятелката си, които не одобряваш, но честно? Защо?
2. Кое прави характерът на един човек "странен"?
3. Ако човек, който не ти е приятел, притежава тези черти, ще го отрежеш ли?
4. Как го прие, когато откри, че тя е такава? Тоест, разочарова ли се или я прие с всичките й недостатъци? Говорила ли си с нея по тази тема?
5. Всички хора ли заслужават шанс? По колко шанса заслужават, ако отговорът е да?
6. Какво мислиш за различните? За тези със странен характер?
7. А какво мислиш за би/хомосексуалните? Какво е отношението ти към тях?
Последно редактирано от Spikyhedgehog : 08-24-2013 на 20:17
Казваш, че си ок с тази черта на приятелката си, защото си на нейна страна, т.е. тя (засега) никога не би я използвала срещу теб. Вярваш ли, че ще сте приятелки завинаги? Мънички сте, все още на 15(?). Докато завършите, (а това са още 4 години) коренно ще се промените като характери и това би могло да ви отслаби близките отношения. Не те ли е страх, че би могла да се превърнеш в нейна "жертва"?
кои са твоите силни черти от:
а) характера ти
б) външността ти
а кои са слабите от въпросните две?
Ооо, ама трябва да са реално съществуващи личности, нали? Тц. Ще ми трябва време да размисля, трябва ли да казвам и защо? Много интересен въпрос, между другото, благодаря ти.
1. Сталин
От него искам истината за Втората Световна Война. Слагам го до мен, защото ще можем тихичко да си приказваме (той на руски, аз на български), докато другите се хранят. От шума, който вдигаме, докато ядем, само ние двамата ще се чуваме.
2. Джордж Буш
От него ще искам истината за атентатите от 11-ти септември 2001.
3. Франклин Рузвелт
И него ще го питам за Втората Световна Война. Отначало мислех да го сложа до Сталин, защото са били на една страна във войната, но ако ги разделя, никой няма да знае какво ми е казал другият и така ще мога да сверявам двете версии, ако някой реши да ме лъже. Като си свърша работата, може да се разместят с Буш, ако искат.
4. Джордж Карлин
Него ще го поканя, защото е пич и му се възхищавам. Позицията му е чисто тактическа (както и на другите, впрочем).
5. Нерон
Нерон е любимият ми римски император. Искам да знам дали наистина е луд. Искам да ми изпее нещо. Говори се, че той е подпалим Рим, но не се знае. Е, аз смятам да узная. Слагам го до Джордж Карлин, защото той е комедик. Надявам се, че ще остане доволен.
6. Хитлер
Решила съм да разнищя Втората Световна от-до. Ще го питам защо е решил да изтреби евреите, защо е искал да стане художник и защо се е отказал (знам, че са го скъсали на изпит, но може да има и друга причина). Ще го помоля да ми нарисува нещо. Също искам да знам как е умрял. Слагам го срещу Сталин, естествено, защото така, ако искат да си правят мръсно, ще трябва да се мерят с вилици и ножове (или храна, но като че ли от хвърлено пилешко бутче, например, ще боли по-малко, отколкото от вилица...), а ми се струва, че поне дотолкова ще запазят благоприличие. Освен това се надявам, че компанията на Нерон ще замаже донякъде работата със Сталин и Рузвелт.
7. Бетовен
Слагам го до мен, заради слуха му. Освен това на Хитлер може да му хареса (ех, тоз Хитлер, само гледам как да го ощастливя, а все ми се струва, че Сталин е по-опасен). Ще го питам защо е посветил на свой много добър приятел Патетична соната и Погребален марш. Вярно, двете произведения са прекрасни, но... мисля, че е почти толкова красноречив намек, колкото подаряването на един ковчег, макар и малко по-тактичен.
Други хора, които обмислях дали да включа, бяха:
Тери Пратчет, Джордж Мартин, Хенри VIII, Леонардо Да Винчи, Кърт Кобейн, Сид Вишъс, Рахманинов
Със сигурност има и други, с които искам да разговарям, но само за тези се сещам сега.
Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-25-2013 на 17:13
Еййй, аз пък ти благодаря за хубавия отговор. Интересни личности, изненада ме. (:
Защо на масата няма нито една жена?
//
Коя тема е табу за теб?
Какво ще предпочетеш - да можеш да четеш мисли или да летиш?
Би ли си сменила пола за седмица, примерно?
Писала ли си си името в Гугъл? :Д
Коя страна би искал да посетиш задължително?
Би предпочела да ставаш невидима, когато пожелаеш, или да си супер бърза?
Напиши някакъв виц.
Заглавието е сменено, сега не би трябвало да има проблем и с входящата ми кутия.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Искам и аз на стола.
Айде аз да съм на стола, този форум трябва да почерпи от мъдростта ми
Аз да съм на стола, голяма личност съм без социален живот, ще си измисля много неща, много ме бива !![]()
Ама сериозен съм ..
Аз да съм на стола, голяма личност съм без социален живот, ще си измисля много неща, много ме бива !![]()
Ама сериозен съм ..
Пантерата също искаше в един далечен момент в миналотоАко тя не се появи, слагам babity, защото първа изяви желание.
^Аз, аааз желая да те сложат! :д
Хайде, пантерке, ти си! ;д Тъкмо да вдигнем малко темата. ;д
Хубу тогава, ето ме![]()