- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Публична администрация, студентстване...
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...harakteristika
какво мислите по въпроса?
има ли хора, които учат това(:
цунки.
Бъдещето в тая страна зависи не толкова от избора на професия, а от общото положение в държавата, което пък зависи от политиката и в частност медиите и Интернет форумите. По-добра възвращаемост се получава от правилното отсяване на гадовете от свестните хора и съответно подкрепата за свестните за сметка на гадовете за всяко едно нещо, на всеки едни избори.
бе момичето кво пита, ти кво казваш..
никой не ти е искал разсъжденията
пощади поне една тема
ебати
лол СУ
лол българия
само ще си загубиш времето, парите и нервите в нещо, което после единствено ще става да си издухаш носа.
искаш нещо хубаво да научиш - извън бг
Аз можех и изобщо да не отговоря и темата щеше да остане без отговор и да отиде на 2-3 стр., както беше потънала и на първа.
Второ, за да се отговори на въпроса трябва да се направи сравнение с другите алтернативи, иначе отговорът не би имал смисъл. И, когато се прави сравнение с алтернативите, логично се отива и към по-общо сравнение с алтернативите изобщо.
Трето, дори и второто да не беше така, пак аз съм видял от какво се интересува и съм се опитал да съм полезен и от помощ, защото тя може дори да не знае какво да пита след такава медийна пропаганда на различни неща. Човек отвсякъде е заливан от всякаква информация, която обаче не е полезна и не е такава, каквато му върши работа. Тези пропагандатори - медиите и цензурираните форуми не са пощадили нито един човек, а ти искаш това от мен.
И четвърто, ако отговорите ми не са полезни, аз мога да си ги изтрия, защото не държа да помагам на никого насила. Само че тогава се случват такива неща:
http://www.teenproblem.net/forum/sho...B8%D0%BA%D0%B0
Не всички са изпаднали като теб, та да се налага да бъдат принудително изселвани поради бедност.
Да ви имам и робската психика - хем сте черноработниците на света, хем го смятате за голяма работа.
Тя си има парички, не е нужно да бъде насила гонена от страната си и средата си и да живее робски емигрантски живот като нещастниците като вас.
много затворено и тъпо мислене, сериозно
не си видял и не знаеш кое как е, но говориш
в ужасно много държави нямат нищо против чужденците, дори ги харесват заради разнообразието, което създават
защо човек трябва да се ограничава в една държава, ако има възможността да види нещо алтернативно, предполагаемо и по-добро?
наясно ли си, че в много малко държави процента на чужденците е колкото в България?
знаеш ли, че след 4 месеца ще можеш да живееш и работиш във всяка европейска държава абсолютно наравно с останалите?
Момичето има и финансовите, и паричните възможности да живее в друга държава. Вместо да си губи времето в България да учи нещо, в което информацията и начина на преподаване са на по 20-30 години и така да си пропилее 4 години от младостта, да избере по-добрата алтернатива.
NaOH имам няколко въпроса към теб и се надявам да отговориш, ако не ти е проблем.
Учил ли си във ВУЗ в България?
В колко държави си ходил, учил, работил? В кои?
В страни като Германия, Великобритания, Франция дори и след 31.12 ще има правни уредби, които позволяват ограниченията относно работа за българи в различни отрасли и професии.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Можеш, ама сам без родители - изселник - много по-добре е родителите ти да се грижат за теб, а ако се отделиш на самостоятелен живот пак е по-добре да не си емигрант - всеки знае, че емигрантите не живеят за себе си, а чак поколението след тях ще живее добре.
Последно редактирано от M467 : 08-23-2013 на 19:51
Естествено.
Аз се намирам в света, който трябваше да бъде ако ги нямаше гадовете в тази страна.
Това, че за вас е нормално да сте емигранти-изселници, си е ваш проблем и на вашите родители.
1) Уча в български ВУЗ, ей сега завършвам ВТУ.
2) Учил - Финландия. Работил - Англия. Ходил - Дания и Швеция. Отделно имам наблюдения за Германия, Шотландия, Франция и Холандия.
3) Разбира се, че ще има. Българин без поне средно образование няма да бъде допуснат да работи нещо повече от берач или чистач, а висшето ти е само плюс.
Гадовете са тези, които провалят всяко едно общество - тези, които ограбиха страната, както и тези, които им съдействаха с цензурата. Гадовете във форума се знаят - един от тях е NaOH - интересното при него е, че хем проваля всичко, хем е потърпевш от това, хем продължава да го прави.
Ъ? Той не беше емигрант преди година, пък и действа през Интернет.
Хора благодаря много за мненията, всяко едно е оценено.
За сега варианта с чужбина е обмислен, но точно тази специалност ме интересуваше мнение на страничен човек.
Violenzа, аз най-вероятно ще си отворя ресторант.. xD
Това ме влече...хората, забавата, тези неща...
но не е и изключено да работя в администрацията на областта или полицията.
харесва ми и това.
Хубаво е, че имаш наблюдения и можеш да изкажеш адекватно мнение, защото има много философи, които си изграждат мнение само върху разкази на познати. Не мислиш ли обаче, че след Нова година единствените ясно забележими промени за българите, които искат да работят в чужбина, ще бъдат свързани с премахването на бюрократическите усложнения(най-вече отпадането на работни визи за някои страни). Напоследък забелязвам една тендеция, че голяма част от заминаващите да учат в чужбина(приятели, познати), нямат нужната мотивация и си мислят, че ако завършат в някой университет в чужбина после са им вързани средните западноевропейски заплати, а това не мисля, че отговаря на реалността. И все пак не мога да бъда някакво становище, тъй като нито съм бил част от образователната система в чужбина, нито съм работил там. А какво мислиш за завършване на ВУЗ в България и после специализация в чужбина.
МОМЧЕ
Penguin power!!
btw сега се сетих, че сестрата на един приятел завърши Публ.адм. само че в НБУ. Веднага след като завърши започна работа към Мин. на земеделието на доста прилична заплата.
п.с.dirtyy стани полицайка и ще бъда най-опасния престъпник![]()
Последно редактирано от kosder : 08-23-2013 на 20:59
МОМЧЕ
Penguin power!!
Също въпрос, съжалявам че съм нагла, но няма в момента към кой да се обърна.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...kandidatstvane
Задължително ли се кара изпит по математика?
Най-лесно ще ти е да влезеш с матура по английски.
МОМЧЕ
Penguin power!!