- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Къде да уча програмиране след 12-ти клас?
Неймлесчо, доста грубо прозвуча това.
До автора - разликата в най-общи линии е, че от телерик получаваш практическо обучение, докато в университета те учат да мислиш. Утре ако се наложи някой да пише алгоритъм, който да компресира информация с цел да може да се изпраща до марс при минимални загуби (примерно) няма да вземат някой самоук пичага (освен ако не е накой див гений, де), а човек, завършил престижен унивеситет, 'щото ще се знае, че има теоретичната подготовка и 'мисленето' да го направи това.
Та макар и да е прав Неймлеса, проблемът е, че както с всяка друга наука, или си гений, или просто посредствен пичага. А ако не си гений и математиката не ти е в кръвта мен не ми е ясно к'ва полза ще имаш от тоя университет.
Иронията е, че алгоритмите, ползвани от гейм и филмовата индустрия, особено LUT таблиците и vector displacement / normal / bump маповете, както и така наречените леър стайлове от Фотошоп (които си имат други имена в други приложения, де) се пишат от същия тип самоуки 'кодери', докато завършилите университети бачкат за някоя компания от типа на майкрософт/гугъл, вършейки точно това, срещу което ти роптаеш :ДПази боже ако всички програмисти на света минаваха само през такива академии, то тогава по-добре да не ползваш компютър.
Таа да ....
Кой от софийски университет познаваш, който може да се похвали с нещо такова - http://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_Catmull
Прочети му биографията на пича.
Като учиш там математика к'во ?
Наистина искам да ми отговориш в прав тескт след 5 години твоите занимания и тези на някой, минал през Телерик, с к'во ще се различават ? Чачо примерно неведнъж е казвал, че иска с някви АИ да се занимава. Т'ва го разбирам и тотално оправдава 6 години обучение. Ама за човек, който просто иска да пише код, а не да прави 'открития', каква файда има от университет ?