- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Къде да уча програмиране след 12-ти клас?
Толкова глупости в един пост не знам как успя да побереш.
От трети прочит логика не хващам ... само ще кажа, че повечето топ университети, където действително учиш нещо, също са си изнесли всичката информация в интернет, достъпна за всички. Аааа и Вижуъл Студио също няма да е излишно
Също забрави да споменеш, че в университета никой не те задължава да изпишеш солидно количество код, а академията без да имаш ~100к реда не можеш да я завършиш. Интересен пропуск при положение, че спорим кой метод е по-ефективен.
Отново логиката е на ниво. Ти ако си калпав и не знаеш какво е компилатор, и диплома да имаш пак няма кой да те вземе. Телерик наемат основно тези студенти, които са завършили академията им. Ясно е, че като студент няма да вземеш заплата на синиър девелъпър.
И другаде съм го казвал, и тук ще го кажа: студентът трябва да има избор какво да учи. Огромна част от всички завършили информатика никога не използват математика в начинанията си. Ако по-късно реша да се специализирам по-тясно, винаги ще мога да науча тази част от математика, която ми е нужна.
![]()