Толкова глупости в един пост не знам как успя да побереш.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
То за да научиш нещата от академията примерно ти трябва само интернет.
От трети прочит логика не хващам ... само ще кажа, че повечето топ университети, където действително учиш нещо, също са си изнесли всичката информация в интернет, достъпна за всички. Аааа и Вижуъл Студио също няма да е излишно

Практическия опит си зависи от тебе, в университета имат доста дълго време сам да си се занимаваш с каквото искаш.
Също забрави да споменеш, че в университета никой не те задължава да изпишеш солидно количество код, а академията без да имаш ~100к реда не можеш да я завършиш. Интересен пропуск при положение, че спорим кой метод е по-ефективен.

От академията никакъв не излизаш - те самите хора които телерик взимат на работа са все студенти някъде(най-често във ФМИ), а и освен ако не си изключение, ще си нископлатен кодер.
Отново логиката е на ниво. Ти ако си калпав и не знаеш какво е компилатор, и диплома да имаш пак няма кой да те вземе. Телерик наемат основно тези студенти, които са завършили академията им. Ясно е, че като студент няма да вземеш заплата на синиър девелъпър.

Университета ти помага да вземеш академично образование, т.е. не само програмиране ами и "всякакъв булшит", благодарение на който ти имаш възможност да цъкаш 3D игри и да имаш C# компилатор.
И другаде съм го казвал, и тук ще го кажа: студентът трябва да има избор какво да учи. Огромна част от всички завършили информатика никога не използват математика в начинанията си. Ако по-късно реша да се специализирам по-тясно, винаги ще мога да науча тази част от математика, която ми е нужна.

Та дори и програмисти с опит, повечето в академията си остават лаици, и нямат по-голям шанс да се развият кариерно от тия в университета, защото това е много самоука и самоинициативна работа, но не може да ми сравняваш 1 година курс с 4 години computer science в университет. Булшит е за некадърниците дето искат да си цъкат в IDE-то и да викат готови методи по цял ден за да вземат една заплата и бълват некачествен код. Пази боже ако всички програмисти на света минаваха само през такива академии, то тогава по-добре да не ползваш компютър.