Моделът е повече от трагичен, особено като за след 4 години обучение и още повече финален проект и то за капак VFX/Animation - аз единствено на камерата видях анимация, и то доста кьопава. На ти резултат от 3-месечен платен курс по виз. ефекти *не от университет* - http://vimeo.com/55306861 . Т'ва е един от 'проектите' - общо са 4. В момента го карам, но сложих едноседмична пауза да моделирам и текстурирам някъв подобен кораб, че да има от какво да излиза дима :Д

А Наков често съм го чувал по курсовете си да сипва на университетите.

Освен това не зацепвам изобщо ква е тая храна по адрес на Телерик при положение, че съм гледал както част от техните курсове, така и някои от М.И.Т и Харвард, качени в нета. Разликата е единствено в езика на преподаване ( *да се чете като 'български' това* ). Който не вярва да отива в EdX и да пуска. Записите са правени наживо и в пръствието на студентите. Пак се акцентира върху писането на код и проекти, точно както и в Телерик, и дори реда на изясняване на понятия в програмирането е доста сходен. Аз само входящите съм гледал, 'щото толкова ми трябваше, но сигурно и по-нататък е така.
Се тая, де. Мен силно ме съмнява от унито да излизат с нещо повече от теоретична подготовка, но може и жестоко да греша. Играл съм си да пиша шейдър, колкото и нищо да не разбирам от програмиране, и ми е ясно колко зависи от софта, за който го пишеш тоя шейдър, какво ще правиш. А теорията (т.е. как се симулира светлина в рендър енджин) е някви си 50-100 страници четене. Оттам насетне почват разликите, а ти за тях идея няма да имаш ако не си седнал да ги ползваш тези неща. И като почнеш да ги ползваш и почнеш да се осираш по пътя осъзнаваш колко по-дълбоки са нещата всъщност и защо се търсят хора с конкретно такива знания. Та някой ако седне да ме убеждава, че за 4 години ще те научат в тоя университет от цмс системи да пишеш през алгоритми за компресия или редактиране на изображения та чак до 3Д или изкуствен интелект .... ъъъ не. Отказвам да го повярвам това.
Въпросът е дори на едно от тези научават ли те. За Телерик знам, че отговорът е да. Въпросът е от Унито к'ва ти е файдата ако не си решил баш в най-дълбокото да нагазиш ? Пък за това се иска доста акъл и време.