Проблемът е, че Мантра ми къса нервите, страшно занимавка е да изкараш приличен рендър за *нормален* период от време, а за рендърмен пари нямам. Дай 1к и минавам на Худини. Дотогава ще си кисна в Мая, а там с флуидите е малко по-завъртяна работата.
Опен събдивите са супер, но за съжаление нямам представа как да си ги имплементирам в софта. Надявам се в 2015 версия на Мая да са ги ръгнали по дифолт.
А замъка действително е low poly модел, но можеше поне бевели по ъглите да сложи. Вътре има и някви колони, които един господ знае що са smooth-нати, пък че приличат на пластмаса няма да коментирам. Нищо по този модел не показва каквито и да било знания, камо ли умения. Дори композита е зле - тоя АО пас ако му беше намалил opacity-то момчето, че да не изглежда сякаш с горелка са го минавали по ъглите, щеше поне нормално да изглежда. Пък ако погледнеш коментарите мрънка и, че не му се занимавало с UV-тата. Реално уникален (разбирай 'единствен') детайл по цялото нещо почти няма. Всичко са дупликати, наредени и завъртяни из сцената.
3 типа колони, 1 полилей, 2 типа 'врати' (тия арки или там както се наричат), 3 различни покрива, 3 типа 'декорация' по прозорците(за която UVта не му и трябват, де), 3 типа парапет, 1 каруца, стол, пейка, лапма, маса, флаг, сандък и кула за вода.
На това по-лесно ще направиш UV-тата от на някое high poly оръжие честно казано. Занимавка е единствено после да ги прехвърлиш на дупликатите после, но за тая работа го има скрипт едитъра. Ако си именуваш всичко адекватно става с 5 реда код. А си има и готови скриптове в нета ако те мързи да пишеш.
Та да. Нищо против пича и модела му - кефи ме, ама за 4 години обучение бих се чувствал доста тъпичко ако това ми са ми уменията.