- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.7
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Някой да сподели мнение за спрейовете за разресване на коса, напоследък много ми се заплита и дори подстригването не успя да реши напълно проблема. Благодаря ви.![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
^ не ,точно това исках да обясня,правилно си разбрала
сега и този навик трябва да премахвам ;д
Трябва, защото по този начин съсипваш косъма повече поради простата причина, че ти разцепваш и здравата част от него. И да, налага се да се отучиш от този вреден навик ако искаш здрава и хубава коса
Аз така се опитвам да се отуча от постоянното връзване на косата ама като съм вкъщи не мога и не мога, а и то вреди доста![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Връзването на косата е неполезно ли ;О? А аз постоянно си я вързвам за да е уж "по-здрава" хах иронично. Защо е неполезно :/?
По назад,четох едно момиче което питаше за някакъв защитен спрей и някой и беше отговорел,че ако иска здрава коса решението не е само това.Да питам,според вас кои са важните стъпки и неща, които трябва да знаем за хубава коса(примерно задължително подхранващи маски и пр). Писна ми от гадната ми коса, ужасна е.А най-тъпото е, че даже не я третирам.Преси,маши,сешоар нищо не ползвам, да кажеш от това да е изтошена. Много рядко веднъж на 2 месеца сигурно.Но е просто гадна...чисто и просто.Стигнах до заключението,че не просто е важно да не я гориш ами и да я поддържаш.
Честно казано и преди(1-2 години) време съм си правила разни маски,но не помня да е имало кой знае какъв ефект. Косата ми винаги е била като "опърпана",тънка и рядка. Та целта ми е поне да изглежда здрава и да спре да е толкова накъсана...
Към ноември месец почнах да си правя прословутата маска с тривитаминол, но честно казано от нея, като че ли ми беше по-зле косата но поне не цъфтеше(може би заради пшеничното масло което слагах)и като спрях косата ми почна много да цъфти.
Един месец си дадох почивка от всякакви маски,не знам защо, и миналата неделя почнах с маслото на Икаров.От първо измиване не видях голяма разлика, но да се надяваме, че ще има някаква промяна с времето. Също така от началото на тази година се къпя с безсулфатен шампоан,еко био не знам си какво, но никаква промяна не виждам,не знам дали си струва парите.Едва ли ще си купя пак....
Последно редактирано от December : 02-11-2014 на 19:23
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Аз имам вредния навик да си играя с миглите си когато съм нервна, бия ви.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз пък доста често си връзвам косата и то мноого стегнато, защото като тренирам, ако е по-отпуснато, след 2 минути вече ми се е разхвърчала косата навсякъде и почти пада ластичката, и се налага да я връзвам 100 пъти така.Знам, че е вредно, ама като ми пречи? И после като махна ластичката боли. :/
Ox, не знам точно. :Д Чела съм различни неща защо е вредно, ама не знам. Със сигурност знам обаче, че много стегнато вързата коса, чак да не можеш да си движиш веждите (и аз съм така) и след като махнеш ластичката да боли със сигурност не е от най-полезните неща. Предчувствие. :Д
December, не е достатъчно само да не я гориш. Много други неща се изискав да хубава коса - редовни подстрижки, правилно ресане, здравословно хранене, да не се решеш, когато си с мокра коса, да пиеш много вода, да пиеш някакви витамини, да не я търкаш с кърпата, като излезнеш от банята, а просто да попиеш леко водата. :Д За това се сещам сега. Може да гадна и от времето - студ, вятър...
Аз избягвам да я връзвам, защото като я пусна, губи форма и на нищо не прилича. И трябва или да я изправя, или директно да я къпя. Къдрава съм, тоест чупливо-къдрава, абе...
Не забравяйте, че в менюто ви трябва да има достатъчно омега-3 и 6 мазнини за хубава коса, кожа, нокти..
Не е хубаво да я вързваш винаги на едно и също място, защото се пречупвал косъма. Така знам аз.
Моята е вечно пусната. Като тренирам преди я връзвах високо горе и трябваше да е много стегната и пак се разхвърчаваше, напоследък я връзвам хлабаво, но ниско и тя си стои.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Да защото "напрягаш", опъваш косата с вързването. Вредно е когато е често според мен. Аз обожавам да съм сплетена на всякакви плитки, но мама(по принцип тя ме плете, защото аз не мога много видове) та тя супер много ми опъва кожата и ... ставам като китайчеПък като сваля плитките е много неприятно.
Вече се убедих колко е вредна топлината, един път да я дръпна с преса или накъдря веднага цъфти, дали е защото не ползвам защита? Трябва да си взема, но все не ми остават пари за товаПък и рядко ползвам топлина.
Обаче сега съм се навила да си взема четка с горещ въздух да се изправям ( като сешоар, но не са ми заети и двете ръце)
И още да се оплача, тъкмо да забележа, че ми е пораснала косата и е време да я подстригвам. Направо се побъркваам.
Стига толкова негативизъм.
А вие от кои маски сте най-доволни?
(Чета много добри отзиви за аргановото масло, но не мога да си го позволя в момента,затова моля ви се не го споменавайте, че ме става тъжно ;Д)
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Имам една българска- не й гледай състава, че ще ти стане лошо. Аз се прежалвам заради цената и заради това, че уж съдържа и арганово масло.
http://beautycosmetic.biz/leganza-kr...ml?language=en
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
и аз връзвам доста стегнато моята коса,но най-гадните ми навици си
остават разделянето на цъфтежите и чопленето на устните ми до кръв![]()
оо стана ми супер интересно,наистина ли действа,на клипчетата,които гледах
изглежда хубаво,но сигурно всичко е рекламен трик ;д
към коя марка си се насочила и уврежда ли косата ?
strawberry88 да знам и се опитвам да водя здравословен начин на живот(не само заради косата разбира се ;д).Ям ядки всеки ден(сурови разбира се),тахан а те знам,че имат доста полезни мазнини.Голям проблем ми е спирането на сладкото обаче,но се старая.
Аз бях писала още, но не знам защо не ми го показва.Отдавна не съм влизала в този форум и ми е объркано.
Но бях написала това(за какво съм използвала горе долу)
Честно казано и преди(1-2 години) време съм си правила разни маски,но не помня да е имало кой знае какъв ефект. Косата ми винаги е била като "опърпана",тънка и рядка. Та целта ми е поне да изглежда здрава и да спре да е толкова накъсана...
Към ноември месец почнах да си правя прословутата маска с тривитаминол, но честно казано от нея, като че ли ми беше по-зле косата но поне не цъфтеше(може би заради пшеничното масло което слагах)и като спрях косата ми почна много да цъфти.
Един месец си дадох почивка от всякакви маски,не знам защо, и миналата неделя почнах с маслото на Икаров.От първо измиване не видях голяма разлика, но да се надяваме, че ще има някаква промяна с времето. Също така от началото на тази година се къпя с безсулфатен шампоан,еко био не знам си какво, но никаква промяна не виждам,не знам дали си струва парите.Едва ли ще си купя пак....
Кой сух шампоан е най-добър - Шаума с памук, Зелено-черната Балеа или бялата Балеа?
http://4.bp.blogspot.com/-QLt9m2vdMA...0/IMG_4966.JPG
този, нали? аз си го купих, но още не съм го ползвала![]()
Някоя ползвала ли е някои от следните продукти:
- Спрей Радикал за косопад/подхранване с цел растеж
- Спрей на Билка против косопад и за подхранване, отново с цел растеж
- Хининова вода (даа, повечето сигурно са, но.. каква марка? В някои форуми четох, че го ползвали всеки ден и на суха коса.. аз я ползвах на мокра след баня.. Не се ли омазнява ако е на суха и няма да я измиеш след час-два примерно?)
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
За хининовата вода и аз съм чувала, но аз зная, че се използва за растеж на косата. При мен имаше ефект чай от бръшлян, само че си го купувах, след като се оказа, че няколко пъти бръшлянът, който аз си мазах на главата преди да легна, бил отровен, а аз така старателно го късах от едни съседи (без тяхно знание, разбира се ). Моята коса също е суха и не, не ми се омазняваше.
http://apteka.framar.bg/30018374/%D0...-%D0%BC%D0%BB- този съм ползвала, и сега трябва да си го взема пак ;д действа, действа!
Хининова вода съм използвала (преди) и не се сещам за марката, но помня, че косата ми порасна да, но беше ужасна.. просто не изглеждаше здрава и косата ми се омазняваше бързо ;д чувала съм и, че от хинина се изтънява косъма..