- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес/ Бодибилдинг Въпроси.
О,ако търсиш опитни аз тук съм най-опитния с най-голям стаж в залата. 6 години и половина.
1. Приемането на креатин (МОНОХИДРАТ обаче) води до "надебеляване",но от задържана в мускулите вода,а не от мазнини. От другите видове креатин (които не са монохидрат) не се "надебелява".
2.Протеина е строителния материал за мускулите тъй както тухлите са за една къща. Без протеин не може. При по-малко протеин с храната няма да имаш растеж,обаче при повече от необходимото количество няма по-бърз растеж. А само се похабява,изпикава се и товари излишно черния дроб и бъбреците. 1,5 до 2,2 грама на килограм от теглото ти е дневната доза протеин от храна и добавки.
3. Креатинът МОНОХИДРАТ натоварва малко повече бъбреците и затова се взема по 1 месец с месец почивка и се пие много вода през периода на вземането му. Монохидрата товари първо защото е по-тежък за бъбреците и натоварващ. И второ защото се взема в много по-голяма доза от другите видове креатини. Останалите креатини се вземат в по-малки дози и почти не натоварват,освен ако няма още преди това някакво бъбречно заболяване.
Като мен ще ти отговори и самият Шварценегер!![]()