- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Напих си и ме наказаха
А какво щеше да й направиш?
Реално това са някакви нормални неща за тийнейджърите. На всеки му се е случвало и всеки има своя пръв път, в който не си знае мярката.
Обаче според мен и наказанието няма да реши проблема. Авторката сама трябва да осъзнае (или с помощта на родителите си), че алкохолът не й носи нищо хубаво, ако е в големи количества, а и че като цяло е жалко да се наказва така и да се разхожда по улиците. Ако пък толкова ти е кеф да се правиш на куче и да ти е тегаво след това, просто не се прибирай пияна.
А защо не отговори на моя въпрос? Каква за теб е адекватната реакция? Какво повече от наказание (което също за мен не е адекватно)? Бой?
И да, обикновено на тази възраст тийнейджърите отиват на първите си домашни купони, където какво правят? Пият? А рядко някой, който досега не е пил, има мярка. На всекиго се случва да се накаже крайно, а за мен, без значение възрастта, е крайно жалка картинка, въпросът е да не се случва редовно и, пак повтарям, авторката сама да се осъзнае, че това не е нещо, с което е хубаво да прекалява. Нито на нея ще й е готино на следващия ден, нито нещата, които е правила и не помни, примерно, са най-приятното нещо на света.