.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Мега фен Аватара на Chacho

Ще си взимам настолен компютър, дайте съвет

Конфигурацията е бюджетна, искам да се завъртя между 1300-1400. Компютърът ще е за игри, без overclock-ове. Към момента идеята ми е следната:

Дъно: Gigabyte Z77 DS3H
    Процесор: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHz
    Видеокарта: AMD HD 7870 Sapphire GHz Edition 2GB
    RAM: DDR3 1600Mhz 4GB Corsair
    HDD: WD 500GB Caviar Green 64MB 7200x
    Кутия: Cooler Master Elite 430
    Захранване: Corsair VS 450W

Първият ми въпрос е дали захранването ще се справи с конфигурацията.
    Вторият ми е дали да разделя РАМ-та на 2 платки по 2GB. Засега са 4, после ще сложа до 8GB, просто не ми се дават парите в момента, а понеже не държа по много приложения работещи едновременно, смятам, че ще изкарам с това количество на тоя етап.
    Трето, хрумна ми да дам шанс на Western Digital, досега не съм си купувал такъв хард. Досега все Seagate, от които съм доволен и не съм сигурен дали искам да им изневерявам. Някакво мнение за WD?
    Четвърто, реших да се пробвам без допълнително охлаждане, понеже няма да overclock-вам. Какво ви е мнението?

Отворен съм към всякакви критики и предложения.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    игри
    без overclock-ове.
    А да те напсувам може ли ?

Имам външен 1тб на WD - никви проблеми не е правил. Вътрешните са ми хитачита - тях ги хранят, ама освен че са шумни, друго нищо лошо не мога да кажа.

А тези 450вата тая карта как ще я захранват не знам ;д
    500W (or greater) power supply with one 75W 6-pin PCI Express power connector recommended7
    Настрана че сигурно е с 2 конектора, не един, и се предполага че и преходник има в кутията, 'щото за кросфайър препоръчителното е 4 псие.
    Ако ти се залага на сигурно вземи захранване с 2 отделни псие конектора да не си играеш с преходници. Аз със моята Gtx 480 изгорих един - за щастие картата оживя ;д
    Взех си Фортрон Райдър 750в захранване - 130 лева е - да е с 20-30 повече от това, което си си избрал. Знам ли, ти си решаваш.

mhm http://legitreviews.com/images/revie...0-myst-psu.jpg 2
    Последно редактирано от Auriss : 10-15-2013 на 12:51

Ами за да overclock-на, трябва да вкарам още малко пари за охлаждане, още пари за захранване, които пари искам да пренасоча към монитор. Пък и не знам защо съм страхлив с overclock-a, но се опасявам, че по-бързо ще износя частите.

Колкото до захранването, видях на 2 пъти, че конфигурации с i7-ци, 4670ки и карти като моята държат на това захранване. Освен това, ти май си пуснал за 7970, моята е 7870. И нямам намерение да crossfire-вам, по-натам ще го сменя тоя комп и ще слагам повече от едно видео, ако отида на по-висок клас видеокарти.

Макар, че 20-30лв на тоя бюджет са поносимо отклонение, трябва да го обмисля.

ПС: Мерси!
    Последно редактирано от Chacho : 10-15-2013 на 13:23
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Захранването, ще се справи, но не е най-доброто възможно. По-скоро бих заложил на някой Seasonic, Cooler Master Silent.

Green хардовете не са добра идея за системен, вземи Blue или Black.

Новите процесори са си достатъчно студени и бокс охладителя си се справя. Все пак с някое евтино охлаждане ще го бутнеш до 4гхц без проблем.

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Green хардовете не са добра идея за системен, вземи Blue или Black.
    Аз Green-а го сложих от опасения за захранването. Щом не е толкова спорен въпрос, че машината ще издържи, ще разкарам зеленяша и ще сложа вероятно Blue.

По-натам SSD.

Ще разгледам захранванията.

ПС: То и аз сигурно ще мина на по-тънки пари, но магазинът вече съм го избрал, че е на бащата на познат.
    Последно редактирано от Chacho : 10-15-2013 на 15:34

приятел ако си от София мога да ти дам дилърските ми цени в някоя друга фирма + нещо мъничко за мен и ще свършим работа, Тамън като купуваш готов компютър няма да мислиш охлаждания, захранвания...
    Поздрави!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от fatcat Виж мнението
    приятел ако си от София мога да ти дам дилърските ми цени в някоя друга фирма + нещо мъничко за мен и ще свършим работа, Тамън като купуваш готов компютър няма да мислиш охлаждания, захранвания...
    Поздрави!
    +++++++++++++++++

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от fatcat Виж мнението
    Поздрави!
    Така могат да ти сложат повредени компоненти. Най-добре е да си купиш всички части отделно и да си го сглобиш сам.
    Последно редактирано от OoVasKoO : 10-17-2013 на 07:42

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Така могат да ти сложат повредени компоненти. Най-добре е да си купиш всички части отделно и да си го сглобиш сам.

Чисто нови , може пред клиента да се разопаковат частите и да се сглоби машината.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Готов компютър е оферта, викаш...

при положение, че предлагам около 100 лева намаление на компютър(нов с пълна гаранция) мисля, че си струва. това до "баща ти".

поздрави!

не бих се засегнал от някой, който спи в тийнейджърски форум

Благодаря за отговорите, утре смятам да го поръчвам.

Претърпя леки модификации, дискът ще е Blue (не ми се дават пари за черен), процесорът ще е 4570, кутията ще е друга (до утре ще реша коя точно ще е, хаха), RAM-ът ще е 2х2 за dual channel (после ще сменям с 2х4, вместо да добавя една 4ка), захранването отиде на над 600 вата (в случай, че се премисля за процесор за overclock) и това е в общи линии.

Сега ми предстои да си избирам монитор, но тва ще е на око.

Та още веднъж благодаря за съветите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си