.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 82 от общо 82
    Супер фен Аватара на heartsdesire
    Оценките са ми важни, да, но някои хора си зубрят уроците, разказват ги на учителите, пишат им 6 и след 2 дни са го забравили. Това са нашите отличници.

Разбира се, има начетени ученици, които наистина научават. Цитирам класната си и учител по история:

"В класа ми има три типа ученици:

1. Първия чете материала.
    2. Втория чете материала и го разбира.
    3. Третия изобщо не отваря учебника.[/QUOTE]

Признавам, по някой предмети чета материала, но не го разбира. То това е да си зубър. Много така си "извоюват" оценки. А по литература аз почти не си отварям учебника. И в 6 клас, и сега. Просто запомням всичко в час. За жалост, не мога да кажа същото по химия и физика.

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Една оценка в никакъв случей не може да покаже всичките ти знаяния. Ами представи си, че не ти е ден или ти е лошо и изведнъж г-жата казва: ще пишем контролно. Ти изкарваш 2 или 3 само, защото ти е зле...Има разлика между научено и назубрено...Мен не ме дразнят хора, които гледат само оценките си, но за мен това означава, че те само зубрят и имат 6-6-6, апък ако им зададеш страничен въпрос е възможно и на представа да си нямат какво да кажат.

Цитирай Първоначално написано от LipSy Виж мнението
    Една оценка в никакъв случей не може да покаже всичките ти знаяния. Ами представи си, че не ти е ден или ти е лошо и изведнъж г-жата казва: ще пишем контролно. Ти изкарваш 2 или 3 само, защото ти е зле...Има разлика между научено и назубрено...Мен не ме дразнят хора, които гледат само оценките си, но за мен това означава, че те само зубрят и имат 6-6-6, апък ако им зададеш страничен въпрос е възможно и на представа да си нямат какво да кажат.
    Напълно съм съгласна. В четвъртък имахме контролно по история(за Египет, Месопотамия и религията на евреите), а тогава аз не се чувствах добре, имах главоболие е доста нещо ги забравих. Затова навярно ще имам 4 или 5, но то г-жата знае, че се уча редовна, ще ме изпита и ще я поправя оценката.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от LipSy Виж мнението
    Една оценка в никакъв случей не може да покаже всичките ти знаяния.
    Но много оценки във всякакъв случей могат.

зависи... виж ако е примерно физика няма да ме интересуват толкова знанията, а по скоро ще уча за оценките си, но ако е важен предмет за мен-като историята и двете(оценките и знанието) ще гледам да ги докарвам на макс...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си