- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
и за какво "не"
какво ти пречи, освен злобата и ненавистта.
Мислил ли си да станеш рекламен агент на другаря Путин?
Това куче сигурно вижда "любящия" си собственик 2 пъти годишно пред камерите...
![]()
открийте разликите?
не може да те ръководи страх и несигурност бе
давай когато ти се отвори обективна възможност. А не какво ще стане след 20 години.
Ще дам, ако реша, на когото реша и когато реша! Защо не разберете, че опитите ви да налагате някакъв измислен морал е това, което дразни?
И на всичко отгоре, сте и лицемерни! Има хора, които са много по-зле от вас... Ами, лишете се от интернет и давайте по 20лв месечно на някой бездомник!
Не, аз нищо на никого не налагам... Боли ме шмайзера дали даряваш или не... Казвам, че аз имам право да правя каквото искам, стига да не вредя другиму.
дифендъра обичта го води
иска да отпие от божията амброзия
авв авв колко съм гнусен днес
ръководи ме отчаянието от себе си, тогава страха изчезва и в човека остава само надеждата.
Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 22:29
демек си депресиран?
в надеждата депресия няма бе, тогава нямаше да е надежда.
може би съкрушение на ума, което сърцето превръща в надежда.
Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 22:41
Вижте, аз не съм за непременното даряване. Все пак, както каза антракс, ако сме твърде заети да даваме на бедния - ние няма да забогатеем. Второ, бедния винаги ще злоупотребява . Как ли? Като си купи бира, напие се и на другия ден пак проси.
Има безброй много хора, които използват парите само за пилеене и затова нищо не са постигнали..
Но има и безброй много хора, които по едни или други обстоятелства не могат да намерят начин за печелене, въпреки усилията си, труда и сериозността си.
ми кораб, като ти трябват пари да вложиш в нещо полезно и затова нямаш да дадеш пряко на някои беден в нужда, то това пак не е ли благотворителност. Да отвориш фирма и да създадеш работни места това не е ли пак добро.
Излишни пари има, защото в човека е вложена способността да може да произвежда повече отколкото му е необходимо (естествено ако е имал възможност да се реализира).
Винаги има пари в излишък, дори да отидеш до магазина и да имаш в джоба 3 лв. и да си вземеш една халва от 2.50 ще ти останат 50 ст. за които можеш да си кажеш, абе мога и без тях, с тях няма да стана по-богат или по-беден и да ги дадеш на някои, които му трябват, защо за него тия 50 стотинки са всичко.
Давай тези пари за които съвестта ти казва, че можеш да минеш и без тях.
Може би, излишни пари щеше да има, ако нямаше болни амбиции.
Последно редактирано от defender : 09-19-2014 на 12:07
Обаче у нас хората се превърнаха в зли хиени, голяма част от които лапат милиони, а държат останалите в глад.
defender, а ти участваш ли в някаква по-организирана/действаща общност?
Днеска тъкмо бях на откриването на една градинка за пермакултура край Борисовата градина. И гледах хората от околните блокове, които си я бяха направили, и си мислех за наближаващите празници. И се сетих за ето това:
22 септември е празник на Съединението. Един от рефрените, отекващ в нишките на „Промяна“ отново и отново, е: „Заедно. Промяната става заедно.“
За тези празници ви желаем заедно.
(А за предстоящите избори си пожелаваме припомняне: защо се стигна до тях.)