.
Резултати от 1 до 25 от общо 635

Threaded View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Държавата му е осигурила възможност да изкарва много добри пари, а той се отплаща с мизерните 10%.
    Държата му е осигурила възможност? Ако беше така, всички щяхме да сме еднакво богати. Ама не сме. Щото едни имат повече акъл в главата от други.

Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    ощетява ги, но не достатъчно
    Ебати завистливото същество. Защо трябва да се ощетяват повече? Те така или иначе плащат повече от теб? Наясно ли си, че има държави, в които богатите плащат по-МАЛЪК процент данъци, имат данъчни облекчения етц., именно за да се поощри факта, че са... ами, по-умни и по-успели.

Цитирай Първоначално написано от princo90 Виж мнението
    Според теб целта на данъците е просто богатите хора да не живеят добре или по-скоро всички да живеят добре? Прогресивният данък означава, че с всеки изкаран лев данъчната тежест се увеличава, което унищожава стимула на хората да работят повече, съотвено да печелят повече и да допринасят повече за икономиката, което вреди на всички, не само на засегнатите от данъка. Допълнително всеки един данък унищожава част от потреблението, с което още повече се вреди отново на всички, не само на засегантите.
    Много точно.
    Като по учебник казано.

Виоленца, не си права.
    НОРМАЛНОТО положение на нещата е студентите да учат.
    Тези, които се отцепват от това положение, нарушават баланса, са именно протестиращите. Те ПРЕЧАТ или възпрепятстват на нормалното положение на нещата. На тях им пречи политическата система, но те са си избрали нормалното положение на нещата/тези, които искат да учат, да им пречат. Докато тези, които искат да учат, не са си избирали да им се пречи от протестиращи.
    Дори от езикова гледна точка да го погледнеш, забележи къде съм употребила страдателен и къде - деятелен залог.

Ако сега шепа студенти решат да ми кажат, че АЗ няма да ходя на лекции, кой на кого пречи?
    Системата пречи на всички - те решават да протестират - пречат на мен. Докато когато аз ходя на занятията си и си уча, как преча на тях?!
    По-просто не знам как да го обясня.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-03-2013 на 10:55

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си