- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Държата му е осигурила възможност? Ако беше така, всички щяхме да сме еднакво богати. Ама не сме. Щото едни имат повече акъл в главата от други.
Ебати завистливото същество. Защо трябва да се ощетяват повече? Те така или иначе плащат повече от теб? Наясно ли си, че има държави, в които богатите плащат по-МАЛЪК процент данъци, имат данъчни облекчения етц., именно за да се поощри факта, че са... ами, по-умни и по-успели.
Много точно.
Като по учебник казано.
Виоленца, не си права.
НОРМАЛНОТО положение на нещата е студентите да учат.
Тези, които се отцепват от това положение, нарушават баланса, са именно протестиращите. Те ПРЕЧАТ или възпрепятстват на нормалното положение на нещата. На тях им пречи политическата система, но те са си избрали нормалното положение на нещата/тези, които искат да учат, да им пречат. Докато тези, които искат да учат, не са си избирали да им се пречи от протестиращи.
Дори от езикова гледна точка да го погледнеш, забележи къде съм употребила страдателен и къде - деятелен залог.
Ако сега шепа студенти решат да ми кажат, че АЗ няма да ходя на лекции, кой на кого пречи?
Системата пречи на всички - те решават да протестират - пречат на мен. Докато когато аз ходя на занятията си и си уча, как преча на тях?!
По-просто не знам как да го обясня.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-03-2013 на 10:55