- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Прозвуча, че все едно съм разчитал на държавата за моите средства. Мнее. Тези хора са обречени.
Но въпреки това прякото икономическо състояние на държавата определя и нашето.
Не. Или може би малко. В единия случаи ти очакваш някой друг да ти върши работата. Нямаш умствения капацитет и знания, за да си изкараш печалбата и разчиташ на ..помощи''. Макар че в една нормално развита държава, тя прави всичко възможно да не изпадаш до дъното или поне лесно да може да си стъпиш на краката.
А другото е, че няма как да се развиеш в такава среда и си принуден да търсиш спасение другаде. Много бизнесмени фалират като домино. Парите отиват само при началниците, докато съкратения персонал работят на минимални заплати до изтощение ,което е нормално за дивия капитализъм , какъвто е бил някога.
Ох,ти си студентка от 2 месеца и разбираш вече всичко.Ако за 2 месеца се ставаше икономист...Както винаги ти си най-вещата по всички въпроси.Разбери,че си смешна и жалка!
Aз сигурно се изразих неправилно или ти грешно си разбрала. Кризата каква е? Икономическа? Засегнати ли сме от нея?
Ти като икономист би ли ми обяснила каква щеше да е ситуацията, ако икономиката изчезне напълно? Тя не е ли в основата. Не крепи ли баланса? Аз не разбирам , така че чакам отговор.
Като поправяш човек е добре да се обосновеш, а не да се абстрахираш както прави батко ти Антракс, или още по-лошото - да надаваш вълчи вой в прираст на псувни подобно на Рибока и tireheb. Не, не искам още да те сравнявам с тях, ако си помислиш нещо. Само парадирах.
И според теб как ще изчезне икономиката напълно? Това да не ти е заек в шапка на фокусник?
Много пъти съм спорила и съм се аргументирала. През едното ти влиза, през другото ти излиза, какъв е смисълът тогава? Само губя време.
Все пак ще ти дам жокер защо "Все пак прякото икономическо състояние на държавата влияе и на нашето" е пълна простотия. Опита се да звучиш интелигентно, но каза... повтарям се, ама... простотия.
Жокерът: Какво означава "пряко икономическо състояние" на държавата и от кого зависи?
П.С. Никъде не съм казала, че съм на обратното мнение. Научи се да четеш.
П.С.2 - Не ми говори за инженери. И преди 20 години, и сега родните ВУЗ-ове бълват уж инженери, дето не са влизали в предприятие.