Най-после да се видя с чиста кожа без пъпки и белези?
Такам, здравейте. Мисля, че знам какви ще бъдат повечето мнения и коментари, но все пак силно се надявам, че някой ще успее да ми помогне с адекватен съвет. Имам проблем с младежките пъпки. Не е напреднала фаза на акне, имам предимно по челото, около носа, над устните и брадичката, често се появяват и гнойни пъпки... Белези дълбоки нямам, само червени петна по челото. Не е ужасяващо, болестно състояние, но достатъчно, за да ми срива самочувствието всеки път, когато се погледна в огледалото. Най-много ме ядосва факта, че вече повече от година се лекувам. Първоначално ходих при един дерматолог - лечението не подейства; после отидох при друг - повече от половин година лечението ми беше с продукти на Авен + витамини, след това беше с продукти на Биодерма. Ефект малък имаше, да. Общо-взето положението е така: отивам на козметик, изпълнявам си програмата и около седмица, максимум две лицето ми е почти чисто. Почти. А си мисля, че след като вече повече от година съм подложена на някаква терапия, трябваше да бъда вече излекувана и да третирам единствено белезите, да ми излиза тук-там някоя пъпка и това е. А в моя случай не е така...
Пробвах си терапиите, преди това съм пробвала крем "Здраве", салицилов спирт, бирена мая - методи, които уж са изпробвани и ефективни. Почти не ям сладко, мазно и джънк фууд. Хидратирам се. И наистина се уморих, иска ми се вече да се видя с чиста кожа на лицето. Не ми се вярва пък да е чак толкова непостижимо. Все пак имам връстници, които се намират в къде-къде по-тежко състояние и биват излекувани. Та, ако някой знае нещо... т.е. ако някой/или някой негов познат се е излекувал, ако може да ми се препоръча дерматолог (лс) или някаква друга козметична терапия, продукти, НЕЩО, бих била благодарна.
Дано не съм досадила с поредната такава тема и мерси на тези, които са изчели поста ми. (: