- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Искам дълга коса до кръста!
Здравейте искам да ви попитам как мога да си удължа косата (сега ми е до закопчалката на сутиена)
Но не ми е равна късо дълго е а аз искам да ми е равна преди две години имах равна и дълга коса до кръста
но майка ми ме заведе на фризиор ме офъка късо дълго на пластове аз изобщо не се харесвах така сега горе долу е равна но отред кичурите са малко по къси от колкото отзад косата ми е да кажем като листо направена!Въпросът ми към вас е:Моля ви дайте ми някакви маски за ръзтеж на косата нещо за да ми ускори ръзтежаБлагодаря ви предварително
![]()
и аз искам да имам коса до кръста и ще следя темата
Следете темата- Всичко за косата. Иначе-домашни маски, стимуланта за коса на Икаров, бадемово масло и т.н. Там момичетата са много мили и винаги ще ви обърнат внимание.
рАСтеж*!
Вярвам, че няма маска или магически продукт, който да ускори растежа, но за сметка на това косата ти ще достигне оптималната растежна скорост, ако се храниш добре, пиеш много вода, спортуваш и я поддържаш здрава с външни продукти като маски, балсами, кристали и др.
Не използвай топлина (или поне не често), а ако използваш, задължително инвестирай в хубав продукт за топлинна защита.
Ако си правиш домашни маски си ги прави не по-често от 2-3 пъти седмично, а ако си правиш купени маски, спазвай стриктно указанията на опаковката, за да избегнеш обратен ефект.
Намазвай косата си с масла, който може да закупиш от всяка дрогерия и аптека, може да ползваш и обикновен зехтин, като наблягаш на краищата, за да предотвратиш или поне намалиш накъсването и с малко количество масажирай и скалпа за стимулиране на фоликулите на косъма.
Оставяй косата си да изсъхне естествено и винаги търси безтоплинната алтернатива.
Успех. (:
За ръзтеж на косата може да ползваш хининова вода, домашни маски с масла, стимулант на Икаров, тривитаминол. Освен това храната си казва думата, както каза уондър. Относно подстригването - според мен е най-добре първо да отидеш, да я изравниш и направиш както ти харесва и чак тогава да мацаш с такива неща.
На мен за ръзтеж хининовата вода страшно много ми помогна. С едно шише имаше осезаема разлика от преди.
Само дето за ръзтеж на мозък не знам какво помага.
Равна коса няма как да имаш, ако си на етажи. Тъй като разбрах, че ти е по-дълга, виж докъде ти стигат най-късите етажи и се подстрижи дотам. Поне ще ти е изравнена. А за бързината на растежа си зависи както от самия организъм, така и от грижите за косата.
Аз бих искала да използвам темата да питам имате ли някви предложения за сухи краища
Пак домашни маски. И си оставяй косата да съхне самичка.
За сухи краища-серуми, кристали, онези спрейове без измиване на Gliss и Shauma. Общо взето всичко без измиване, както и Heat protector евентуално, но зависи колко от тази химия може да издържи косата ти.
Мерси много ... Сега отивам малко на пазар за козмерика![]()
рАСтеж*!
Вярвам, че няма маска или магически продукт, който да ускори растежа, но за сметка на това косата ти ще достигне оптималната растежна скорост, ако се храниш добре, пиеш много вода, спортуваш и я поддържаш здрава с външни продукти като маски, балсами, кристали и др.
Не използвай топлина (или поне не често), а ако използваш, задължително инвестирай в хубав продукт за топлинна защита.
Ако си правиш домашни маски си ги прави не по-често от 2-3 пъти седмично, а ако си правиш купени маски, спазвай стриктно указанията на опаковката, за да избегнеш обратен ефект.
Намазвай косата си с масла, който може да закупиш от всяка дрогерия и аптека, може да ползваш и обикновен зехтин, като наблягаш на краищата, за да предотвратиш или поне намалиш накъсването и с малко количество масажирай и скалпа за стимулиране на фоликулите на косъма.
Оставяй косата си да изсъхне естествено и винаги търси безтоплинната алтернатива.
Успех.
Здравейте , аз мога да ви препоръчам продукт от който наистина има ефект . Чували ли сте за Тривитаминол ? Взима се от зоо магазините струва около 7-8лева . Изключително съм доволна просто не мога да ви опиша за отрицателно време косата ми колко много порасна. Единя вариант за използване е като маска - 2 с.л тривитаминол , 1 с.л алкохол (какъвто и да е ,аз слагам ракия) , 1 с.л кисело мляко , 1 с.л. зехтин и един жълтък от яйце . Нанася се на цялата коса . Става по -мека и по-здрава + забързва разтежа .А другия вариант е да се нанася само тривитаминола в корените - това си е вече само за разтежа. Седи се около 2 часа с него и се измива. По принцип е много мазно и трябва хубаво да се измие след това косата. Препоръча ми го една моя колежка преди около половин година , аз не вярвах разбира се , но четох и други теми за него и реших да пробвам и съм изключително щастливаСлага се 1 път на седмица около 1 месец,след това 1 месец се оставя косата да почине и после ако искате пак започвате
На мен за около месец ми порасна с около 5-6см
Обещавам ви че ще има ефект и си стоя зад думите
Успех мацки
Според мен е най-лесно да си купиш удължения... Косата след една определена дължина започна да се уврежда много лесно, независимо колко бързо расте.
Аз съм със здрава гъста коса естествено, а и си я поддържам с маски и балсами, но дължината щом стане няколко сантиметра под закопчалката на сутиена нацъфтява доста бързо. А и аз я дърпам много с чанти, търка се в шалове и въобще не я пазя по принцип. На мен освен нацъфтелите връхчета не ми личи по принцип, но аз им се дразня и си я режа. Скоро се подстригах с 4-5 сантиметра, защото не можех да понасям надърпаните оръфани крайчета.
А на тънка и рядка коса стои още по-зле, направо си личи как в краищата косата е оредяла.
Истината е, че познавам изключително малко момичета с хубава добре поддържана коса до кръста.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Тоя тривитаминол не знам колко пъти сме го дъвкали из форума. Хубаво е да се знае, че това все пак е продукт за животни, а не за хора. Второ, ползва се 1 месец, после се почива толкова, това е важно, иначе може да навреди. Трето, мазно е, не знам колко е подходящо за бързо омазняващи се коси. Четвърто, няма кой знае какъв ефект, не знам защо се надявате на чудо. По-добре ползвайте професионални продукти за коса, от тях ефект наистина има и то видим.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да , води се за животни но доста момичета го използват . 2ро - споменах че се използва 1 месец и после се оставя косата да почива. 3тото и него го споменах , че трябва да се измие косата хубаво . При мен лично един шампоан и след това балсам измива цялата мазнотия . Не се отмива трудно. А за 4тото лично при мен имаше огромен ефект , естествено че си зависи и от косата на самия човек ,но има доста доволни от него включително мен и го проръчвам с 2 ръце
![]()
Тривитаминол помага!Поне при мен помага .. косата ми порасна доста бързо .. а също така и хининовия шампоан помага![]()
Аз имам коса до кръста. Да ти кажа никак не е лесно, макар че аз нищо не я правя ама пак отнема повече време за всичко, и въпреки това си я обичам, но моята ме подлудява (най-хубавото ми нещо е това) Пробвай с хининова вода, доколкото знам - помага.
Не всеки може да има дълга коса до кръста. До ген е. В моя род всички са били с много дълги коси, моята е до дупето. Излиза ми по около... 120 лв. на месец да я поддържам.. шампоани, маски, масла, хапчета за коса, купувам само специални продукти от аптеки. Но пръскам и много пари за качествена храна. Това е най - важното, пия и много течности. Понякога ми писва... но не я режа.
It is a thousand pities that experience is nothing else but just a string of wrecked mistakes...
ето това ти трябва--> http://www.teenproblem.net/forum/sho...B8%D0%BD%D0%B0
Ами то затова ще ви трябва време.Колкото и да се мъчим няма как да накараме косата си да расте с 5см на месец (за жалост).В момента и аз съм решила да си я пускам и изключително много се грижа за нея (както правя цял живот,де).Като за начало гледам да я къпя през 2 дни, за да не се омазнява много.След къпане задължително слагам хининова вода,само в корена (ако някой слага и по дължината на косата,това предизвиква цъфтежи),слагам всякакви подхранващи спрейчета за коса и накрая кристали.Гледам да не я изправям и къдря, чрез преси и маши.Ако искам да го направя ще си я издухам, ще си сложа пяна или ще си направя плитки.
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
na men maskite s 4erven piper mn mi pomognaha:
smesete 2 supeni lajici 4erven piper s 1 supena lajica rivinovo maslo ,zehtin ili kisela mloqko zavisi ako nqmate nqkoi protukt . Nanesete po kosata i stoite s maskata 20-30 min. i o6te po golqm efekt e kato prespite s neq.
maskata s rozi,hininova voda i drugite babeni recepti sa6to urina ot kon mi pomogna. Da mn mi be gadno no mi svikna.
dano da deistva!Dovijdane do novi sre6ti :*
poprincip az polzvah fa6kii ot kon i negovata urina no ot 4eren ili bql kon. 6te svikne![]()