Здравейте! Тук съм нова и пиша за първи път. Всъщност, проблема ми е с килограмите. Аз съм на 14 години и много искам да отслабна до Август. Трябва да смъкна 10 килограма, за да изглеждам малко по-добре. Четох много диети за деца на моята възраст и т.н., но няма нищо подходящо за мен. По принцип аз ям по 2 ябълки на ден (заради майка ми), пия много вода, не ям никакви пици, сандвичи, хамбургери, чипсове, снаксове и т.н., но истинския ми проблем е със сладкото. Аз съм по-закръглена в зоната на дупето и краката и наистина много искам, там фигурата ми да стане нормална, но незнам как. А и съм висока подщи 1.70. Моля ви помогнете ми, как да намаля с десертчетата. Може да ми предложите някои упражнения за вкъщи, които наистина помагат или някоя лесна диета (но без 90-дневната). Благодаря ви предварително !
ядеш по 2 ябълки на ден? дано съм разбрала грешно, защото ако само на това издържаш, ще си докараш сериозни проблеми.. не си поставяй цел 10 кг точно за 3 месеца, защото е супер грешно и ако не успееш ще се демотивираш... направи си план - да тренираш няколко пъти в седмицата, ако нямаш възможност за фитнес и искаш да тренираш във вас,влизаш в youtubе, има безброй много тренировки. Не ти пречи и да тичаш :д а за храната, не вярвам да не знаеш какво е полезно- яйца, месо, ядки,плодове,зеленчуци,изв ра,сирене, овесени ядки, пълнозърнест хляб и т.н. Шоколада и на мен ми е супер голям проблем, никога не съм обичала чипсовр например, но съм шоко манияк и е ужасно :Д трябва да си залъжеш глада с плод например - банана е достатъчно сладък.
Друг път не се сещай, че не изглеждаш както искаш ,,за лятото,,.. трябва да си изградиш навици за цял живот
И аз като бях по- малка бях доста широка в таза. С времето като почнах да спортувам малко повече без да спразвам диета се свих и разликата вече не беше чак толкова голяма. Така, че като минеш пубертета предполагам и ти ще намалиш обиколката на таза, но естествено трябва и да се спортува, да се хваниш здравословно. По 5 пъти на ден в малки количества и т.н. А относно сладкото и аз имам проблем с него. Ако не можеш да се лишаваш от сладкото ти препоръчам да почнеш да си готвиш. По- добре да си направиш някакъв домашен сладкиш от колкото купешкия. Също така откажи и шоколада. Хапвай само черния с много какао в него и гледай да ядеш от него малко. Открий също и други вкусни сладки десерти. Примерно един банан може да го пасираш с малко плясно мялко и мед става страхотно. Сега почват да излизат и много плодове. Черешите и ягодите са едни от най- вкусните плодове поне според мен. Друго за което се сещам. Авокадо с ядки, мед, фурмите са много сладки и много полезни. Домашното сладко също е приемливо. Палачинки вътре с плодове, кисело мяло със сушени плодове (най- обичам да слагам боровинки) Ако се замислиш ще откриеш още много такива вкусотийки и няма да се замисляш за шоколадите, вафлите и други купешни десерти. Но разбира се не трябва и да прекаляваш и с гореспоменатите десерти
Здравей, принципно, това е времето да сваляш килограми. Както влезеш в пубертета, така се задържаш дълго. Когато бях на 13 свалих за 2 месеца 9 килограма и ги запазих. Това к0оето ти трябва е разделно хранене ( може и вега тест-виж го в нета) + някакъв спорт или фитнес. Хубаво е че ходиш на танци, но е само кардио и крака доколкото знам. Сещам се за доста неоформени танциори. Обикновено фитнесът е ок понеже ходиш когато си поискаш през деня и се оформяш. Прочети за бързи- бавни бъглехидрати някоя статия, яж разделно и си спортувай. Аз като свалях не спортувах и после не бях много доволен. Водата хубаво я пиеш, пробвай и с лимон в нея. Спри да гладуваш после се качва пак. Това което го правиш съм го изпитал-за едно състезание влязох в кат. 60 от 64 лично тегло за около 5 дни но после се качва и се чустваш като труп. Иначе бавно и сигурно като сваляш ти е все по добре и по добре. Много важно е да не се отпускаш за повече от ден два защото клетките имат памет 6 месеца- те. зада задържиш теглото трябват 6 месеца режим, сиреч диета.