- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Волейболисти?
Здравейте. Има ли хора, който се занимават професионално с волейбол?
От колко години тренирате?
На какъв пост играете?
Разкажете интересни случки![]()
Здрасти. По принцип аз се занимавам с волейбол , но вече не на това професионално ниво за което говориш. Винаги ми се е искало да бъда в голям отбор , но за съжаление живея в малък град и това винаги ме е дърпало надолу. По принцип до сега съм играл на три позиции - либеро, главен посрещач и посрещач. В началото започнах с посрещач , но бързо се разбра че посрещането ми е доста добро , и ме направиха главен за да не правим нареждане с либеро, след това либеро и в последната година нищо защото отбора ми се разпадна.
В училище поради ръстови показатели играех Център до 8-ми клас...След станах малко по-тежък и до ден днешен играя баскетбол за Септември
При мен е подобно положението , само че в училището - отбор има ,само на хартия. При мен останаха тренировките с отбора , само че почти всички мой набори се отказаха и вече само за удоволствие. Имал съм някои състезания , ходил съм с училищния отбор на няколко републикански, но за съжаление нямам някакви значими победи. Това го казвам , в смисъл че имам опит и за тези 4-5години тренировки и занимаване с волейбол, разбрах че в България волейбола бъдеще няма. В отбора ми с години сме нямали пари за екипи , да не говорим за волейболни маратонки или някаква помощ например от училището , така че в България далавера да се занимаваш с волейбол няма....
Аз също съм ходил с училищния отбор на състезания, но нищо кой знае какво.. 1 човек не прави отбор.
Не и в този случай - http://vbox7.com/play:a7ace915c5
Хаха, да, гледал съм го този клип. Много добър поглед над играта има..
Евгени Иванов ми беше нещо като идол при центровете но с този му пилешки сервис при над 90% от случайте, просто...Просто Абе Любо Ганев си е номер 1![]()
Аз харесвам двама разпределители: Братоев и Де Чеко. Затова и ходих да ги гледам в София, като играха България-Аржентина.
Наще момчета са големи е
Твое е само това, което си изял и изпил!
Фитнес програма или някакви други програми свързани с отскока или бързината.
На фитнес не сме ходили, но по стъпала се подскачали на един крак, на два, през едно стъпало. Тва е за отскок.
А иначе за бързина правихме сувалки
Сега в момента като не тренирам в зала, в училище като се събираме тренирам с тежести. Двете общо са 2.5кг. И има голям ефект с тях.
Ами то има много програми, можеш да напишеш в youtube vertical jump и там си има програми.
Аз което правех е стъпала:
1-вата обиколка само тичаш
2-рата почваш подскоци на един крак по всяк стъпало
3-тата сменяш краката(т.е. ако си започнал да подскачаш с десния, сега ще подскачаш с левия)
4-тата подскачаш с двата крака на всяко стъпало
5-тата-поскоци с двата крака, само че през 1 стъпало(можеш и през 2 ако можеш)
6-тата (най-трудното) броиш си стъпалата, т.е. подскачаш на първото стъпало с двата крака, после на второто и вече не скачаш, за да отидеш на третото, ами връщаш едно стъпало назад.(Това не можах да го обесня много добре, надявам се си го разбрал)
A иначе от сайтовете можеш да си вземеш тежести за крака и примерно да бягаш с тях или да правиш програми![]()