- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Новите ни козметични похождения vol.4
решила съм да пробвам вс на ив роше :д
![]()
^ако нещо ти направи впечатление, свиркай, има някакъв балсам и шампоан с бамя и ми е интересно :д
![]()
тоя крем е хубав, спокойно замества лубрикант
новото ми козметично похождение е да си правя маска-пилинг с утайка от кафе+зехтин и после да измивам само с вода..
баси колко яка става кожата..
направо се чувствам като древногръцка богиня, няма такъв кеф
пропорциите са ми доста утайка и малко зехтин, все пак не е целта да излизам маслина от банята.
абе невероятно, невероятно.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Би моглоКафеният прах е доста твърд и добре пилира кожата.
Взех си вчера утайка, днес ще пробвам това със зехтина. А за лице не става, нали?
на първо четене звучи твърде мазно, нали? аз вчера пробвах и с лицето, но доста скромно и само по проблемните участъци от лицето ми, и съм доволна от резултата.
не ми омазни кожата! остана един лек "филм" над кожата, който до час максимум просто си попи в дермата, без да се отразява на порите и да ги пълни с мръсотия или маз. даже бяха супер изчистени и лицето ми светна, сметни - само от зехтин и кафе. но пак казвам, пробвах лекичко съвсем, а не както за тялото - обилно.
всъщност това ме удиви в зехтина, че омекотява кожата и бързо попива, без да омазнява.. поне в моя случай.
получи се така, че черните точки и широките пори се изчистиха отлично от кафето и не се омазниха от зехтина.
това наистина ме учуди, изненада и очарова!щото съм със смесена кожа и агресивните изсушаващи продукти ми чистят лицето, но ми го лющят на други места, а всякакви artifical кремчета за хидратация после пък ми правят мръсни точки и.. малко viscious circle.
моите пропорции за цяло тяло + мъничко по лицето, където имам проблеми: утайка от стандартна кафеварка (такава, която прави кафе за 2 големи чаени чаши, или 4 нормални кафени чашки) и една кафена чашка зехтин extra virgin, и то не догоре.
с опити се уцелва колко е твърде много или твърде малко.
винаги е добре да се почва с малко, просто като застраховка.
и да предупредя, за да не изглежда, че правя фалшиви и твърде прехвалени 'реклами', зехтинът, независимо колко малко или много сложиш, оставя след себе си ФИЛМ по кожата. но на мен ми е приятен като усещане. не си измивам зехтина с препарати, само с вода.
ако филмът те дразни, може да се попремахне с кърпа.
ако го оставиш, попива сам по естествен път, за макс час..
след такава баня, не се излиза веднага по жегите. Just in case...
и нямам търпение да си намеря още идеи за натурална козметика, сега ми е мерак да пробвам и кокосово масло по кожата.. ама кога ще е н.з.
искам да си правя еко експерименти. не знам какво ме е пернало![]()
Не заради зехтина, ами утайката ми се струва твърде груба и агресивна, затова. Но щом казваш, че не е страшно (моята кожа също е смесена) ще опитам, понеже нямам ексфолиант за лице.така или иначе
Ще пробвам значи, дано да даде резултати, защото сега от фотото се появиха, но няма да е за дълго. Пробвала съм утайката на лице, не ми идва груба, но не е мой тип екфолиант, идва ми прекалено даже и с много зехтин.
Въх, хора, това е най-бабиният метод на света, вие топлата вода открихте!![]()
Всеки го знае отдавна, но не всеки го е пробвал, щото... Няма какво да си говорим, всички знаем много неща, ама къде от мързел, къде от скептицизъм човек не пробва докато не се убеди.
Кажете как не запушвате канала?![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Направих банята мазало, използвах веднъж вендузата(?)(това за отпушване :д)
Но сега съм едно бебе. Определено ще.го направя пак, само ще заменя зехтина с някакво др олио, че не ми харесва миризмата в комбинация с кафе.
Иначе, Ина, аз знам за кафето, ама нямах утайка преди и трябваше да взимам от леля и то го знаех само.като антицелулитно и не му добавях нищо, само с утайка. И се тръкнах два пъти и ми омръзна :д
Сега е друго вече като има и мазничко
ми аз нямам проблеми с канала, не правя такива неща всеки ден, а и 2 пъти в месеца си правя профилактика с гранули, така че..
ewok, сигурно ще стане и с др олио, предполагам трябва да е студено пресовано.
спряла съм се конкретно на зехтин защото него знам че е специфично богат на различни витамини полезни конкретно за кожата..
иначе ддз, сигурно и с нещо др. ще се получи