Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
Момче, момиче ли си не знам (момиче предполагам), обаче ми стана любопитно, дефинирай ми ако обичаш "статус, пари, готин лайфстал".

Защото ако авторът действително е условно некъв пубер на 16-17 и условно "най-красивото момиче" е също на толкова, я ми кажи следните две неща:
- как на 19-20 години едно момче придобива "статус" и "пари" (първото ме вълнува повече),
- как неква кифла на 16-17 години ще завърти главата (ТЯ) на успелия 20-годишен меринджей, при условие, че на същия ще му се предлагат със сигурност и 24-годишни (заради "статуса" и "парите").

Ако говорим за по-зрели хора съм склонен да се съглася, но в контекста на темата - не.
Говорим за зрели хора, разбира се.
И все пак социален статус имаш през целият си живот. Илюстрирам с пример:

Петко е на 17, по цял ден играе компютърни игри и гледа телевизия, не е имал приятелка, социалният му кръг се състои от 3-ма нърда. Почти не излиза, в училище не го уважават, не е много умен.

Съученикът му Петранчо (17 също) от друга страна поправя мотори и бързи коли в сервизът на чичо си, фотографията му е хоби, има много познати покрай горните две. Има група от интересни приятели, изкарва хубави оценки в училище и е много добър по физика, даже има медали от олимпиади. Имал е една сериозна приятелка и е бил с друга две седмици. Ходи да работи на морето като барман лятото, а зимата ходи да кара ски.

Според теб кой има по-висок статус? (Това естествено с годините може да се промени, но в момента е така...)

20 годишният, ако е някой пълен мухльо, на когото никое момиче не му е обръщало внимание как смяташ, че ще реагира? Дали ще постъпи логично и ще се хване със сигурната 24 годишна или ще тича след малката кифла?
Те, извинявай, 16-17 годишните днешно време се навират при 30-40 годишни чичковци, да ги возят на колите и водят по дискотеките, ти се съмняваш, че ще омаят някой 20 годишен дечко...

При жените статусът и парите не играят важна роля...Не съм чула на някоя дебела жена, да речем, да й дават съвет "ходи изкарвай добри пари и почни да живееш интересен живот, да има с какво да захласваш мъжете, че да почнат да ти връзват", всеки казва "отслабни и почни да си правиш косата, че да те забелязват".