- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Биатлон и ски бягане
ехааа, в еуфория съм от невероятното представяне на шипулин, който свали близо 40 секунди на своя пост от шемп и осигури победата на сборная. трети останаха австрийците, които най-после показаха някакво присъствие в световния мъжки биатлон. нашите вървяха само с един патрон, но владо илиев се застреля и въртя рунд. така финиширахме на 13-та позиция.
интервалният старт на 15км беше изненадващ, макар че изненади в мъжкото ски бягане едва ли могат да се правят. силите са прекалено изравнени. не съм сигурна, казвам по памет, но челната тройка оформиха фин хаген крог, морис манифика и маркус хелнер (<3).
време е за учене ) :
baq si zaribena kat gledam po skite evala na men mi sa kara super mn snowboard ama ko da govorq tuka pri mene snqg ne e valqlo ot minalata god qnuari mesec ;d
бая съм зарибена, да :Д
аз пък не харесвам борда. тъй е като си от бургас
Майка ми даеба и стрелба. Та така и не се научиха как да стрелят тия хора. Как може Украйна, че и Беларус пред нас? Какво да говорим за Швейцария? Вече вземам да се дразня страшно много. Имам чувството, че стрелбата ни куца само на нас. Украйна с 2 наказателни обиколки са седми, ние с една - 13. Бахти и гаврата.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
мързи ме да търся статистики, но не стрелбата ни куцаше вчера, а ски бягането. нормално, момчетата караха и европейско, уморени са. дори отсега нататък до края на годината да нямат позиция в точките, няма да ги упрекна. свършиха си работата за този сезон повече от добре. малко по-свежичко бяга владо, но той пък направи обиколката.
днес се написа нова страница от историята на световното ски бягане. кралицата за пореден път изуми света и счупи всички рекорди, които можеше и така стана най-титулуваният състезател /да, и за двата пола/. успя да спечели златото с близо половин секунда преднина пред представителката на домакините - стина нилсон. трета остана майкен касперсен фала. ковалчик възкръсна отнякъде и върна надеждите на феновете й /нашите/, че може да направи достойно класиране в предстоящите стартове. поне в класиката. ските й не вървяха добре и това в комбинация с лошото позициониране доведоха до четвъртото място и пропуснатият /заслужен/ медал. жалко.
петър нортхуг е новият световен шампион при мъжете в спринта. както винаги норвежецът ни направи истинско шоу и беше огромно удоволствие да го наблюдавам как от последната позиция по изкачването с висока честота успя да стане първи. просто... обожавам го. велик.
и защо, мамка му, не пуснаха пал голберг (?!). в много по-добра форма е от грохналия бранздал и неопитният по-малък брат нортхуг. най-малкото радва окото. кво ми циврят за фин хаген крог, омг.
мързи ме да пиша. скиатлоните бяха... ^^. най-хубаво прекараните ми часове. както е с всички стартове всъщност. ех (((( :
половината световно се изниза ) :
утре е интервалният при жените
какво стана днес, беее!!! ееебаси <3 фантастика, както каза асен спиридонов. кой да очаква, че норвежките ще се провалят по такъв грандиозен начин. какво стана днес, бе! wooow! не мога да повярвам. 5-тте големи големи ски бегачки - хага, венг, йохауг, якобсен, бьорген... всички на 2+ мин от лидерката. единственото логично обяснение за масовия погром е лошо подготвени ски. НЗ. а втори и трети са американките джеси дигинс и кейтлин грег ООООО:. веве. тва състезание ще остане в историята.
хубав и скучничък старт се получи. на пръв поглед са изненадващи медалистите, но 'изненада' при мъжете не е изненада ;д, ахаха. йохан олсон спечели убедително и така донесе втори златен медал за тре крунур. шведите трябва да обявят интервалният старт във фрии стайла за корнонна дисциплина :Д. евала, заслужено. почти през цялото време водеше по контролите. морис манифика взе среброто и най-после подплати многото работа и постоянство в световната купа с медал. това също е неговата дисциплина. трети /изненадващо/ се нареди гльоерсен. той си е спринтьор. има няколко победи за ск и тва. не съм го забелязала да е във форма, странно. може би този медал е успех за викингите, но за мен е провал. е, разбира се, е много по-поносимо от вчерашното падение на по-стабилният им пол, но все пак... грешна им е селекцията според мен. а петър норхуг... ОБИЧАМ ГО, БЕ! как е възможно да е толкова арогантно-сладък. винаги успява да ме усмихне. кара в тренировъчно темпо на световно първенство :Д. разгледа обстойно растителността из гората във фалун, както каза асен :Д. само като го погледна и на лицето ми избива идиотска усмивка.
тотален провал за сборния тим. най-предно класиран е легков, като това предно място изобщо не е предно. ъх ):
booooring. и все пак беше интересно ;д. тва сигурно, щото няма как старт от ски бягането да бъде скучен. норвегия, швеция, финландия. абсолютно очаквано, че даже и местата в десетката. шанс. поне да имаше една-единствена изненада или пък животински финален спринт. ех ) :
сто про утре мъжете ще ни направят истинско представление (( :
ЕХААААААААААААА! обичам, не обожавам този спорт. надявам се биатлонът да ми прости, но ски бягането започна все повече да ми влиза под кожата. щафетата беше интересна /меко казано/, прекрасна, фамозна, велика, оргазмена. разбира се, винаги може да се желае повече /легков -,-/, но пък петър нортхуг във форма и това примесено заедно в коктейл с швеция, която му диша във врата /по-специално кале халварсон, с когото знаем, че има закачка/, се получава невъобразимо вкусен микс ;д. нахрани ми сетивата. който е пропуснал тази щафета... е, ами мога само да го съжалявам. остават най-интересните дисциплини - масовите стартове на 30 и 50км. ще ми липсва това първенство.
кралицата на фалун се казва терезе йохауг. три златни медала в най-престижите дисциплини, два от които са индивидуални /скиатлон и масов старт 30км, щафета/. беше неизбежно. намира се във форма, класиката й е по-силна. нямаше кой да я спре. марит бьорген завърши втора на повече от минута, а бронза прибра шарлоте кала. карането на бьорген не изглеждаше тежко и стилът й беше много по-изчистен от този на останалите. нямам обяснение. всъщност имам. след спринта, мотивацията и гладът и за победи се изпари. взе си златото от това първенство още в първото състезание + злато в щафетата. подобри рекорди... за какво й е да се бори. наистина, възхищавам се на тази велика спортистка, която със сигурност поне в близките петдесет години ще бъде най-титулуваната състезателка от белите спортове.
истински мазохизъм е да си фен на ковалчик. отново ни разочарова. завърши някъде двадесета на сигурно четири минути отстояние от терезе. пф, почва много сериозно да ме дразни. аре, другите стартове не са и по вкуса заради стила, но това са 30км класика, бе, мамка му. аре факай се тогава. само един бронз и то от отборния. край на 'ерата' ковалчик, ако изобщо може да се нарече ера.
Последно редактирано от Ivaaaaa : 02-28-2015 на 21:28
иии две паметни щафети, за които ме светна асен спиридонов. просто съм била твърде малка, за да ги знам ) :
axaxxaxa
ЕХАААА! на какви стартове станахме свидетели на това първенство. ЛЕЛЕ! за пореден път ще кажа, че обожавам петър нортхуг. този невероятен мъж, талант, нечовек. по време на умопомрачителните 50км класика, той се движеше на края на челната колона от около 30-тина състезатели на малко повече от 30сек. през цялото време беше в дъното на челната група, която лека-полека до последните 45км се съставляваше от 10-15 човека. ударът му дойде на краткото изкачване, подобно на това, което направи в спринта с висока честота и ниска амплитуда на приплъзване на писалките. и това в класика! така изведнъж се озова до най-големият си конкурент - дарио колоня, задмина го, стана 4-ти, задмина олсон и се вмести между бауер и вилегжанин. и тях ги отвя. можем, разбира се, само да гадаем какво щеше да се случи, ако руснакът и чехът го бяха блокирали, което никак нямаше да е спортсменско, но струва ми се, той пак щеше да спечели. не знам откъде намери тези сили при тези трудни условия във фалун - снеговалеж, разбита писта, бавно трасе, висока влажност и тн. днес гледах състезание, което един ден в бъдещето ще се посочва като еталон за фантастика. ски бягането вижда най-хубавите си години благодарение на гиганти като петър нортхуг и марит бьорген. и аз имам честта да съм от тяхното време. поклон пред кралицата и вече четирикратния шампион на най-престижната дисциплина 50км - петър нортхуг!
а евроспорт са големи педали! може ли да дават алпийските ски от гармиш партенкирхен при мъжете, СК, а да не пуснат СП на най-интересната дисциплина. последен ден, мамка му. пуснаха го чак на 22-рия км. въпреки, че и там уцелих паметно състезание. марсел хиршер направи двете си спускания по учебник и победи вторият феликс нойройтер с близо 4сек преднина. честно казано, не си спомням да съм гледала досега победа с такава смазваща разлика. а колко са секасви тези алпийци... марсел хиршер, нойройтер, пинторо... ъх ((( :
Последно редактирано от Ivaaaaa : 03-01-2015 на 14:56
Тая тема много самотна ми се вижда, май има нужда от малко спам?