- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Биатлон и ски бягане
Olga Pyleva
Svetlana Ishmouratova
Anna Bogaliy-Titovets
Olga Zaitseva
nuff said
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Дъа, това са само една малка част. И мъжете също. Дори помня полковник Чепиков :д
Само той ли? Ами Круглов? Ами Черезов? Ами Ростосцев? Всички бяха добри стрелци. Сега, аке не е Шипулин (и то ако той има ден), руснаците са кръгла нула при мъжете. При жените, положението е още по-зле. Надявам се Зайцева да стегне малко редиците, защото е срам Сброная да не е претендент за някакъв медал в зимен спорт.
една велика тема
Разбира се. Тях съм ги гледала. Но Чепиков е от по-старата генерация с Ханеволд например. Както и Ростовцев всъщност. По едно време май беше треньор по стрелба на жените. А Черезов никога няма да забравя как направи рекорд за престой на стрелбището на една щафета /?/. Беше много комично. Можеш да потърсиш, има го в нета мисля. Единственият талантлив лъч беше Слепцова, но какво стана с това момиче... а най-добрата биатлонистка в момента е етническа рускиня - Домрачова. Друга много добра е Кузмина, която отново изпуснаха по някаква причина. Тази година първенството е в Холменколен и няма изгледи за медал. Освен някакъв индивидуален мооооже би на Шипулин.
Последно редактирано от Ivaaaaa : 12-01-2015 на 17:13
Неслучайно Бьорндален носи прозвището крал. Поклон пред този наѝ-велик (за мен) спортист.
Индивидуален старт мъже: Какво да кажа, краля е отново на върха! На 42 години показва форма, каквато повечето от по-младите не показват. Второ място за германеца Шемп, трети се нареди Волков от Русия. Браво на това момче. Рядко влиза в световната купа, но показва добри изяви. Адски слабо представяне на нашите.
Индивидуален старт жени: Изключителна победа на Вирер. Много хляб има в това момиче и ако изгради един добър режим на постоянство, глобуса на Макарайнен няма да и е в кърпа вързан.
Сприн мъже: Победа за Фуркад. Трябва да се отбележе феноменалното бягане на тъпата франчуля, който, дори и с две грешки, взе победата. Бьорндален остана трети, преследването ще е страшно интересно.
Спринт жени: Една от най-красивите състезателки, Габи Соукалова, взе победата. 10/10 и невероятно бързо бяане. Тук трябва да се отбележи нещо - второто място на Фредерика Санфилипо е най-смайващото нещо в последните състезания. Кой би очаквал, че точно тя ще стане втора? Мари Дорен се издъни на правия и сама си издуха шансовете за победа. Никой не и е виновен.
Нашите се представиха на двата полюса. При мъжете ще имаме трима представители в преследването, което е страхотно. Жалко за Антон Синапов, че не успя да вземе точки, наистина много жалко. Жените ни са просто катастрофални. Не знам как са си водили подготовката, но резултатите са налице. Виждам в първите 60 хора с по 3-4 грешки, а нашите са с по 2 и пак не успяха да влязат в преследването. Бахти некадърните хорица.
От биатлона се пренасяме в ски бягането. В скиатлона в Лилехамер, победи Мартин Сундби, следван от Дирхауг и Холунд. Доминацията на Норвегия е ясна - в първите 10, 7 са норвежци. Просто коментара е излишен.
една велика тема
баМната съм ;о
значи, не мога да разбера тази ненавист към този велик спортист - мартен фуркад. можем само да се радваме, че сме в ерата му. един от най-големите спортсмени. видя ли как след края на преследването поздрави ТОЙ всички финиширали след него, а етикетът е обратен. в нечовешка форма е. през цялото състезание си поддържаше минута преднина.
неочаквано най-интересно беше женското преследване и респ спринта. кайса също е голям спортист, но не залагам на нея за голямата купа.
и ми писна само норвегия да печели в ски бягането. откакто започнахме вече два кръга и при мъжете, и при жените всичко печелят те.
ся в петък биатлон в хохфилцен и ски бягане от давос.
Забравих да пиша коментар за преследването о.0
При мъжете е ясно кой беше победителят - гнусния французин Фуркад. Надявах се, че се самозастреля, ама нъцки. Хубаво впечатление ми направи Арнд Пайфер - хубаво бягане и бърза и ритмична стрелба. Третото място Фиьон Майе е доста приятна изненада. В спринта - 4ти, тука - 3ти. Това момче започва да загатва, че нещо ще се случи при него. Нашите се представиха добре. Анев и Илиев - в първите 30 - добре. Синапов - няма какво да го виним момчето като това му е първо преследване. Когато най-добрият ти резултат е 68мо място, и това е добре. Не мога да пропусна да отбележа изключително слабото представяне на Яков Фак. С най - много грешки (9) в цялото състезание и изключително слабо бягане. Не мога да го разбера това нещо.
Женското преследване ми беше 100 пъти по-интересно от мъжкото. Победата на Кайса - добре, но за нея, тя трябваше доста да се напъне. На всички беше ясно, че Кайса е фаворитът в сянка (абсолютно никога не я отписвайте), но и аз като Ива, не съм сигурен вече, че ще вземе големия кристален глобус толкова гладко. Отново не добра стрелба за Тирил Екхофф. Явно надеждите тя да е Тора Бергер №2 не и се отразяват много добре и напрежението върху нея е огромно. Трябва да се отбележи огромният скок на Ева Тофалви, която тръгна 60та, а завърши 19та. Голям скок направиха също и Скардина, Тенди, Солемдал, докато най - голямото падение беше това на Фредерика Санфилипо. Много слаба стрелба и от втора - 44та.
една велика тема
Да, Ивче, гледах ги. Еми, поздравления за Шипулин. Най-после малък лъч надежда за Сборная, че жените им са гола вода.
една велика тема
хеей, следиш ли биатлона?
днес успях да гледам и мъжкия спринт, щото го пропуснах вчера и ми направи впечатление високият стандарт на стрелбата. идеше ми да унищожа нещо след като тоя шемп с късен номер свали краля. иска ми се да се откаже едва след стотната си победа. много добри отборни резултати отчитаме на русия, франция и норвегия. ей затова не харесвам спринтовете и интервалните стартове като цяло - неравностойни са условията /информираност, писта, вятър на стрелбището, ако щете/.
дамите също направиха интересно състезание. тук поне са изкефих на победата на мари дорен, която впрочем ми е фаворитка. не знам защо не мога да харесам немските биатлонистки. едно време любимка ми беше кати вилхелм и тва. другите ме дразнят. а, да, и хенкел уважавам. а доротея вийрер е направила страшно тяло. не съм гледала снимки от минали сезони, за да направя сравнение, но то е осезаемо. една мазнинка няма и не е прекалено, щото и тела тип марит бьорген са гадни. харесвам нея, домрачова, хейди венг... ъх <3
Абе не следя много, много, като се сетя пускам.
Ивче адни ме в скайп![]()
Евала на Мари Дорен. Много добро бягане и много спокойна стрелба. Поколеба се на 10тата мишена, но запази спокойствие и си осигури победата по един страхотен начин. Утре преследванията ще са много интересни.
една велика тема
Ох, мързи ме да пиша.
Чу ли нещо дали ще има коледна гала в гелзенкирхен. Всяка година има, а досега нямам инфо![]()
И мене ме е налегнал страшен мързел.
За коледната гала знам само, че ще бъде на 28ми в 19:30.
една велика тема
Оф, да. Мерси. 28.12 от 19:30 евроспорт. Ще се гледа. Ии да гледаш тура!
Ако имам време, ще го гледам.
една велика тема
След първенството в холменколен, това е другото най-важно събитие тази година.
Оргазмено състезание. Защо досега не съм се сещала да отида о.о
35хил. зрители, невероятна атмосфера. Много се радвам за победата на дорен и фуркад. Остава да спечели и старт за ск по ски бягане и ще влезе съвсем в коловоза на бьорндален.
Честно, възбудих се на последната стрелба на мартен и после пешеходното темпо на обиколката. И след финала тъкмо започна да си вдига горнището да го свали и смениха кадъра. Извиках от яд. Ех...
Гледах квалификациите, утре почват четирите шанци ^^
Някой гледа ли началото на тура?
Аз гледах дори четирите шанци от гармиш партенкирхен. Има много сладки скачачи ^_^
Оказа се, че четирите шанци са ми по-интересни от тур дьо ски, ахаха. Сигурно заради свежата кръв, хих. Скачачите са по-фини и по мой тип тела. Мнооооого си харесах михаел хайбьок. Много. Справедливостта възтържествува за петър превц. Той е просто друга класа. Втори заслужено е зеверин фройнд, след това моят хайбьок, който отмъкна подиума под носа на кенет гангнес. Шестицата се затваря от крафт и домен превц. Май. Казвам по памет. Та, много готини скачачи. Влюбих се и в този спорт и ми остана само северната комбинация от всички комерсиални ски спортове, за да съм абсолютен бял фен хд.
А какво да кажа за масовите стартове от програмата на тура... Най-после усетихме пукнатини при доминаторите в дистанционните дисциплини в поледните... колко? Два сезона? Йозберк завърши сравнително близо до йохауг. Разбира се е ясно, че тя е крайната победителка, но както каза асен спиридонов: природата не търпи празни пространства.
Тъъъ, сундби днес се провали с близо минута загуба. Жалко, че нортхуг не се възползва, тъй като е най-близо до него. Харесвам, обожавам сундби, но е време за промяна.
http://static.berkutschi.com/berkuts...jpg?1387623502
Класация на най-подмокрящите зимни спортисти: Хайбьок - ски скокове; Нойройтер - алпийски ски; Нортхуг - ски бягане; С. Фуркад - биатлон.
Мммммммммм