- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Биатлон и ски бягане
безинтересна беше тази квалификация. малшанс за зографски, който остана на десета от класирането за утрешното състезание. открояващи се скокове направиха фетнер, крафт, айзенбихлер и д. превц. стох не скача днес. пробата е доста интересна, но не мисля да я коментирам. прогнозата ми за цялостното класиране е победа на крафт, като най-сериозен негов конкурент ще бъде поляка, който ми е фаворитът иначе. айзенбихлер скача много добре тук, танде г/д също, но някак твърде мътна ми е цялата работа с екипировка, корекции, оценки за стил. актуален пример е случилото се с нашия скачач, който получи прекомерно ниски оценки за стил, което му попречи да се класира за утре. доста състезатели бяха с ужасно големи гащеризони и са очевидно поощрявани от контролата. например фетнер, фройнд, хайбьок. иронията е, че германците се оплакваха от поляците. велингер, ако не се лъжа също беше с голям екип. при поляците нередовен е жила. мн нагло. беше дисквалифициран и няма особена, даже никаква разлика. от големите отбори като че ли единствено словенците играят честно.
днес започна и тур-а със спринт в свободния стил. бях свикнала това да се случва с пролог. доказателство, че норвежците не играят мръсно, не са тактици, е отпадането на ингвлид йозберк в полуфиналната серия, заради невпечатляващата харсем, която я прецака. реално, тя няма никакви шансове за шестицата в крайното класиране, но... та, победа чрез темпо на талантливата шведка стина нилсон, втора доста назад фала, а трета е една от претендентките за спечелването на този тур - венг. ами, на мен фаворитка ми е йозберг, но съм почти убедена, че венг ще е тази, която ще завърши първа, защото програмата е доста тежка и интензивна. не мисля, че йозберк има силите да изкачи monsterbakken.
при мъжете е по-безинтересно, мисля. уау, хаха. судби, това е. крог и устюгов нямат шанс. много фаворити ги няма. скандалите с допинги продължават и топ състезателите на сборния отбор са аут. нищо чудно да вземат олимпийските им титли и тур-а на легков. тъжно е, че политиката и задкулисните игри се намесиха в любимите ми спортове.
ъх.
весело посрещане на новата година!
За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?