- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Брак с предбрачен договор - За или Против?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Поправка -на баща ми. ;д И да, отнети са всички права над всичко(тя се е отказала от всичко, освен тази частица), просто майка ми притежава една половина от къщата, която в скоро време, надявам се, ще бъде прехвърлена на мен, а аз ще я прехвърля на баща ми, защото така или иначе няма да живея тук, поне да нямам нещо, което и без това не ми трябва.
Тори, може да сме малки(не всички от тук са, tho), да говорим за тези неща, но е интересно да си имаме едно хубаво обмислено мнение на базата на нещо, което може да ни послужи за бъдещето на нашите бъдещи деца, на нас самите или на човека срещу нас.
*сън*
Ама аз не протестирам, че говорим по темата. Доколкото помня си имах даже и мнение. о.о Тва, че виждаме негативното в брака (защото с Лейди явно не се доразбрахме коя за какво говори), е защото такова сме видели до момента. Аз това се опитах да кажа. Говорех за брака като цяло.
За брак вероятно ще се чувствам готова, когато започна и да искам деца. Засега обаче не бих се впуснала в подобно нещо и като цяло според мен сватбите на по 20 години не са най-правилното нещо, а са прекалено прибързани. Но това е друга тема. Едва ли бих имала нещо против да подпиша предбрачен договор. Нали се предполага, че ще се омъжвам по любов, а не по сметка. Ако обичам някой, който има какво да брани, то нормално при самото обсъждане на договора да ми стане малко куцо, че едва ли не се съмнява в мен, но пък бих го подписала, най-малкото за да му покажа и докажа, че парите/имотите му не са ми цел, а вдигаме сватба, защото наистина се обичаме. Не за да му взема половината имане.
НЕ на предбрачните договори.
НЕ ЗНАМ на брака.
Брак бих сключила (евентуално и несигурно) заради красотата на обета. Предбрачен договор защо? Заради красотата на чистите сметки? :Д Ако някой ден стигнем до там, да не можем да си поделим жълтиците, ще си сърбаме попарата. Не изпитвам желание да съм подготвена.
Ооо, това е толкова... Аз не мога така. Опитвам се да го компенсирам с няк'ви моментни импулсивни решения, ама те напоследък се свеждат до т'ва дали кафето да е чисто или с мляко.Как е възможно да имаш смелост да се оставиш така в ръцете на някого. Толкова е смело! (и безотговорно към теб самата)
Изобщо не съм предпазлива в любовта. Бракът е едно от хубавите неща, които може да направите, когато се обичате, и...толкова. Всички други съображения от рода на имущество и обществено мнение ("живеете като женени, пъ' не сте?!", учудва се дядо :Д) само цапат картинката. Ако обичайки, не се отдавам напълно и не съм най-прекрасното и добро себе си, тогава то би си останало скрито.
А иначе не съм никак импулсивна, даже напротив, прекалено много мисля и анализирам. Някакси това е друга тема.
В днешно време всеки гледа да се застрахова и как да го виниш. Ако той/тя иска такъв договор не те обича, ако ти не искаш, значи той с право иска. Объркано еТе затова хората живеят на семейни начала, май така си е най-добре
А пък това за децата, че били "копелета" е адска тъпотия. Важното е детето да е обичано, все тая ако се ожените, имате дете, не се разбирате, разведете се, изпокарате се и прецакате детето от малко
Та, вие какво мислите? За или против сте? Защо смятате, че така ще е по-добре? (ако може обяснете подробно)
Аз съм "ЗА" предбрачния договор. Не искам да ощетя, нито искам да ме ощетят при евентуална раздяла. И не, това не означава, че преди брака ще мисля за раздяла, просто съм реалист и не смятам, че 100% брака ни ще продължи до края на живота на единия ...![]()
Също така колко време бихте живели на семейни начала без сключен брак?
Много. Като цяло съм по-склонна да живея на семейни начала, вместо да встъпвам в брак. Не ми е нужен един подпис за да се чувствам обичана, нито този подпис може да ми гарантира вечно разбирателство и любовА и приключването на една връзка без брак е много по-лесно от правна гледна точка.
Колко голяма би била сватбата ви? Какви традиции бихте изпълнили, а кои не?
Ако реша да се омъжа след години, то определено няма да има сватба, бяла рокля, 200 почти непознати души и прочие![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Ако наистина има любов между двамата - да се обичат и ако искат да си "изиграят" брака, в крайна сметка това е една от мечтите на момичетата - да бъдат булки, но брачен договор и подобни - не.
Какво значи, да станеш по-готина?!
Ми явно си клюкарка, което води до интригантсво, а на хората това не им харесва и аз не бих желал да имам контакти с теб ирл.
n00bs
Няма особен смисъл. Законодателството в България далеч не е сбъркано като това в САЩ. Ако има съмнения в половинката , бракът е извън въпрос
Включвам се и аз. Уточнявам, че не съм чела мненията преди мен.
Принципно не съм фен на брака. Аз мога да си обичам приятеля и без подпис, няма как да ни скрепи връзката.
На въпроса колко време бих живяла с него на семейни начала? Цял живот, но обстоятелствата сигурно няма да го позволят, което означава докато някой от нас не вземе виза и не емигрираме. Млада съм, не ми се иска да вдигаме сватба сега, но ако се наложи, няма да отлагаме.
Предбрачен договор? Не. Все пак след евентуален развод се дели имуществото, придобито по време на брака. Наследственото имущество си остава за наследника. Няма какво да подписваме предбрачен договор, ако имаме общо имущество ще си го делим както трябва, все пак и двамата ще сме работили за закупуването.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5