.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 116 от общо 116
    Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Получава се така, сякаш вадя изказването от контекст, но да си кажа, че да не ме мислят наще.
    Негативизма, който сме натрупали, не сме го натрупали от хубаво. Като малко пораснали дечица, ние виждаме проблемите вкъщи, както и тези на семейни приятели/родители на приятели/роднини/etc. Имам предвид, че ние не живеем под похлупак, някак си. И след като ги виждаме тези грешки, се стараем да не ги повтаряме. Едва ли не си „връзваме гащите“.
    С останалата част от поста съм съгласна - твърде сме малки, за да говорим за такива неща като имоти.
    Там е работата, че виждате негативното и подхождате с подозрение. Трябва да е обратното, да си кажете - това не ми харесва и аз няма да го допусна. Няма лошо да си връзвате гащите, ама така ги стягате понякога, че направо ви се впиват в трибуквията
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Явно във вашия случай съдът е преценил, че не е необходимо да припише цялата къща на майка ти, дори за временно ползване.
    Поправка -на баща ми. ;д И да, отнети са всички права над всичко(тя се е отказала от всичко, освен тази частица), просто майка ми притежава една половина от къщата, която в скоро време, надявам се, ще бъде прехвърлена на мен, а аз ще я прехвърля на баща ми, защото така или иначе няма да живея тук, поне да нямам нещо, което и без това не ми трябва.

Тори, може да сме малки(не всички от тук са, tho), да говорим за тези неща, но е интересно да си имаме едно хубаво обмислено мнение на базата на нещо, което може да ни послужи за бъдещето на нашите бъдещи деца, на нас самите или на човека срещу нас.
    *сън*

Мега фен Аватара на tori
    Ама аз не протестирам, че говорим по темата. Доколкото помня си имах даже и мнение. о.о Тва, че виждаме негативното в брака (защото с Лейди явно не се доразбрахме коя за какво говори), е защото такова сме видели до момента. Аз това се опитах да кажа. Говорех за брака като цяло.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    За брак вероятно ще се чувствам готова, когато започна и да искам деца. Засега обаче не бих се впуснала в подобно нещо и като цяло според мен сватбите на по 20 години не са най-правилното нещо, а са прекалено прибързани. Но това е друга тема. Едва ли бих имала нещо против да подпиша предбрачен договор. Нали се предполага, че ще се омъжвам по любов, а не по сметка. Ако обичам някой, който има какво да брани, то нормално при самото обсъждане на договора да ми стане малко куцо, че едва ли не се съмнява в мен, но пък бих го подписала, най-малкото за да му покажа и докажа, че парите/имотите му не са ми цел, а вдигаме сватба, защото наистина се обичаме. Не за да му взема половината имане.

Супер фен Аватара на Deadlock
    НЕ на предбрачните договори.
    НЕ ЗНАМ на брака.

Брак бих сключила (евентуално и несигурно) заради красотата на обета. Предбрачен договор защо? Заради красотата на чистите сметки? :Д Ако някой ден стигнем до там, да не можем да си поделим жълтиците, ще си сърбаме попарата. Не изпитвам желание да съм подготвена.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Брак бих сключила (евентуално и несигурно) заради красотата на обета. Предбрачен договор защо? Заради красотата на чистите сметки? :Д Ако някой ден стигнем до там, да не можем да си поделим жълтиците, ще си сърбаме попарата. Не изпитвам желание да съм подготвена.
    Ооо, това е толкова... Аз не мога така. Опитвам се да го компенсирам с няк'ви моментни импулсивни решения, ама те напоследък се свеждат до т'ва дали кафето да е чисто или с мляко. Как е възможно да имаш смелост да се оставиш така в ръцете на някого. Толкова е смело! (и безотговорно към теб самата)

Супер фен Аватара на Deadlock
    Изобщо не съм предпазлива в любовта. Бракът е едно от хубавите неща, които може да направите, когато се обичате, и...толкова. Всички други съображения от рода на имущество и обществено мнение ("живеете като женени, пъ' не сте?!", учудва се дядо :Д) само цапат картинката. Ако обичайки, не се отдавам напълно и не съм най-прекрасното и добро себе си, тогава то би си останало скрито.

А иначе не съм никак импулсивна, даже напротив, прекалено много мисля и анализирам. Някакси това е друга тема.

В днешно време всеки гледа да се застрахова и как да го виниш. Ако той/тя иска такъв договор не те обича, ако ти не искаш, значи той с право иска. Объркано е Те затова хората живеят на семейни начала, май така си е най-добре А пък това за децата, че били "копелета" е адска тъпотия. Важното е детето да е обичано, все тая ако се ожените, имате дете, не се разбирате, разведете се, изпокарате се и прецакате детето от малко

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Та, вие какво мислите? За или против сте? Защо смятате, че така ще е по-добре? (ако може обяснете подробно)
    Аз съм "ЗА" предбрачния договор. Не искам да ощетя, нито искам да ме ощетят при евентуална раздяла. И не, това не означава, че преди брака ще мисля за раздяла, просто съм реалист и не смятам, че 100% брака ни ще продължи до края на живота на единия ...

Също така колко време бихте живели на семейни начала без сключен брак?
    Много. Като цяло съм по-склонна да живея на семейни начала, вместо да встъпвам в брак. Не ми е нужен един подпис за да се чувствам обичана, нито този подпис може да ми гарантира вечно разбирателство и любов А и приключването на една връзка без брак е много по-лесно от правна гледна точка.

Колко голяма би била сватбата ви? Какви традиции бихте изпълнили, а кои не?
    Ако реша да се омъжа след години, то определено няма да има сватба, бяла рокля, 200 почти непознати души и прочие
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Супер фен Аватара на RiB
    Ако наистина има любов между двамата - да се обичат и ако искат да си "изиграят" брака, в крайна сметка това е една от мечтите на момичетата - да бъдат булки, но брачен договор и подобни - не.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Какво значи, да станеш по-готина?!
    Ми явно си клюкарка, което води до интригантсво, а на хората това не им харесва и аз не бих желал да имам контакти с теб ирл.
    n00bs

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Какво значи, да станеш по-готина?!
    Ми явно си клюкарка, което води до интригантсво, а на хората това не им харесва и аз не бих желал да имам контакти с теб ирл.
    да не обърка темата, мило?

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    да не обърка темата, мило?
    na men nikoga ne mi vikash taka respekt li mi imash ili te boli fara za men i da pisha na latinka za da vidish che sym razlichen i interesen

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Няма особен смисъл. Законодателството в България далеч не е сбъркано като това в САЩ. Ако има съмнения в половинката , бракът е извън въпрос

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    na men nikoga ne mi vikash taka respekt li mi imash ili te boli fara za men i da pisha na latinka za da vidish che sym razlichen i interesen
    той гласува с ДА в анкетата

ти как гласува?

и спри да пишеш на латиница извън Кофата, щото наистина ще те банна

Включвам се и аз. Уточнявам, че не съм чела мненията преди мен.

Принципно не съм фен на брака. Аз мога да си обичам приятеля и без подпис, няма как да ни скрепи връзката.
    На въпроса колко време бих живяла с него на семейни начала? Цял живот, но обстоятелствата сигурно няма да го позволят, което означава докато някой от нас не вземе виза и не емигрираме. Млада съм, не ми се иска да вдигаме сватба сега, но ако се наложи, няма да отлагаме.

Предбрачен договор? Не. Все пак след евентуален развод се дели имуществото, придобито по време на брака. Наследственото имущество си остава за наследника. Няма какво да подписваме предбрачен договор, ако имаме общо имущество ще си го делим както трябва, все пак и двамата ще сме работили за закупуването.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си