Добре, де...Той е на 77, 92 процента инвалидност. Какво толкова може да направи? Ще каже "дай ми пиене" и вие ще кажете "не", и до там. Ще ви набие ли? Ще ви подгони ли? Не... Ми какво тогава се респектираш от някакъв пиян дядка...
Отделете му пространство само за него, че да не си се пречкате... Той е възрастен човек, има нужда от спокойствие.
На тия години нито ще правят с баба ти секс, нито нищо - отделете му една стая лично за него.

Друго, което е задължително заведи го този човек на психиатър. Ще му предпишат лекарства и ще се кротне, ще почне да спре да мисли за пиене, да се изчиства...Това често го правят и при млади алкохолици.
Той няма да иска, но пак казвам - ако не можеш да пребориш един старец с цел да му помогнеш да се излекува за нищо не ставаш.

А тия оправдания - не уча, заради баба; не бачкам заради дядо всичко ги знаем...
Ако наистина те интересуваше баба ти щеше да я зарадваш с това да види внукът си образован, самостоятелен, работлив, че и да си намери жена, и да си направят деца... Иска го много повече от всичко, повярвай ми.

А за скандалите -нормално. Като не излизаш никъде и по цял ден, всеки ден сте заедно много ясно, че ще е напрегнато, и вече всичко ще ви прави негативно впечатление.
Айде, те са пенсионери - няма къде да ходят...Ама ти - млад, здрав човек да си седиш денонощно вкъщи....На никой не помагаш, само вредиш. И си нямаш оправдание...