- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- хммм интересно ако може да обсъдим едно мое откритие
днес дойде човек който се оплакваше от сърбене по кожата
мой познат има ми доверие искаше да го прегледам
и взех кожна проба и на микроскопа се видя ето това
http://www.youtube.com/watch?v=pcwCviR1RCw
по принцип това е нормален обитател на кучешката кожа който не е опасен за човек а само за кучето и то при ниска имунна система
това което се вижда е кърлеж наречен демодекс
не съм запознат дали хората боледуват от това нещо
за това ако има някой хуманен лекар дето пише тук ще може ли да сподели дали
има случаи на демодекоза при хората и дали препаратите са на база амитраза
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Доколкото знам и нормален обитател на човешката.Гловно колонийте им се развиват в космените фоликули, потните и мастните жлези по лицето.Не съм чувал, нито съм имал случай с демодекоза.Знам, че предразполагат редица заболявания, като главно хормоналния дисбаланс.Не се счита за патология, просто колонийте не кърлежа се размножават прекомерно и предизвикват инфекции, съпроводени с типичен обрив, сърбеж и дразнене на кожата, характеризиращи се с огнищни зони, най-често в областта на носа и около очите.Мисля, че не се класифицира като заболяване.Просто, се правят изследвания и се регулира хормоналния дисбаланс.Като цяло повечето информация, я набавих това лято, от ветеринарен учебник на сестра ми, след което се поинтересувах малко, но не мога да гарантирам, че информацията ми е достоверна, що се касае до човека.
Last night I let the party get the best of me.
Waking up in the morning: two hoes laying next to me. Plus I heard an officer arrested me.
Good weed and cold drinks: that’s the motherf-cking recipe
N-gga and we roll deep, so deep
It’s going down in this bitch: concrete
We gon party all night: no sleep
Tell the owner them is all my guys
So tonight everything is on me
The drinks is on me
The bitches, the hotel, the weed is all free
Get high, I mean so high
We don’t see the whole suite
Then we goin fly to a level where you goin’ need yo own key TGOD
Тази гад се лекува от дерматолог. ДД се прави с розацея и акне.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
всъщност при животните няма точни зони има вариант даже и да няма засегнат участък а просто да се наблюдава косопад повече от нормалното
най-често са предразположени белокосмените животни и се проявява след изтощаване на кожата
пример: цялостното къпане не е полезно за кучетата та и за 90% от животните понеже се отмива защитния мастен слой на кожата и започват да действа разни бактерии
пък ако се използва шампоан неправилно или е някой яко химичен хептен се втасва и кърлежа имат възможност за размножаване
това е един вариант също така може да бъде предизвикана от :породна предразположеност,наследс веност,възраст,съпъстващи болести най-често е кушинг и куп други
иначе относно лечението макар да има доста силни препарати против кърлежи някои от които пазят повече от месец
няма ефект от тях
единствено ефект дава амитразата чрез която къпем животните но лечението отнема от 200 дни до няколко години
и в много от случаите до 1г всичко се повтаря дори в някои области на страната заболяването се счита за нелечимо
според статистиката случаите са зачестили с повече от 1000% в рамките на 10г(това е статистика само за нашата област)
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Заразно е за хората и то доста и се превхвърля от животните на човека.При хората протича доста по-тежко,отколкото при животните и доколкото съм запозната,за лечение се използват имуно стимулиращи средства и лчението е доста трудно и продължително...
Ми незнам къде работиш и с какво се занимаваш,щом незнеш че демодекозата е заразна за хората...бравос на тебе.Не си се заразил,ами имал си късмет и попрочети малко повече,особено в учебниците ти по паразити!Все пак беше попитал по горе заразно ли е за хората и за затова ти казвам...