.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51
    Янархия
    Guest

Question Излизате ли поотделно?

Имам приятел от 2 месеца и половина. Проблемът е, че контактите с приятелките ми се ограничиха, тъй като той е твърде ревнив. Сърди се, когато излизам на кафе без него, дори по магазините ме придружава. Много го обичам, но се задушавам от вечното му присъствие! Вечер, когато се разделим, задължително трябва да се включа скайпа, за да ми пожелае уж лека нощ. Този контрол ми идва в повече....
    Права ли съм да се притеснявам? Как е при вас?

Мега фен Аватара на tori
    Излизаме поотделно, да. Така трябва. Обясни му, че не ти харесва тоя постоянен контрол и няма да позволиш такива неща.

Янархия
    Guest
    Казвала съм му много пъти. Тогава ме обвинява, че не го обичам достатъчно, че не ми стига нашата връзка, едва ли не се оглеждам да му изневеря...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Такъв не ти трябва.

Янархия
    Guest
    Дали не греша аз някъде? Дали не мога да направя нещо, за да го променя? Обичаме се, прекарваме си добре, разбираме се. Само тази негова черта от характера му ми пречи.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Къде да грешиш? Да си му давала поводи да те ревнува? Пък дори и да си, наистина ли не ти дава до магазина сама да отидеш? Не е приемливо, поне според мен. Не мисля, че би могла да го промениш. Би могла да му поставиш ултиматум - или да престане, или го напускаш.

Янархия
    Guest
    До магазина- имам предвид, когато отивам да си купя някоя дреха.
    Знам аз, че проблема не е маловажен, но търся съвет как да променя нещата. Най-лесното е да го зарежа, ще страдам и аз, и той.
    Някак не може да разбере, че не ми е достатъчен за пълноценен живот. Той никъде не ходи без мен.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Заедно сте от два месеца, а вече се обичате и ограничавате ... Ужас!
    Относно въпроса ти - да, излизаме поотделно. Първо, защото сме от различни градове и обстоятелствата го налагат понякога. Второ, защото уважаваме и ценим личното пространство на партньора си.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Да, излизаме поотделно. Аз си имам моите приятелки, той неговите приятели, а заедно си имаме и общи приятели и познати. То не може постоянно да сме заедно, човек има нужда и от лично пространство.
    Колкото до твоят приятел, не можеш да го промениш. Ако ще живееш с надеждата да му въздействаш по някакъв начин и той да стане по-различен и не толкова ревнив, най-добре се откажи още от сега. И недей да се обвиняваш, ти нямаш вина, че той е такъв.

Супер фен Аватара на Deadlock
    Няма връзка без проблеми и човек без недостатъци. Затова не мисля, че трябва непременно да го зарежеш и че такъв не ти трябва. Щом казваш, че се обичате и ви е хубаво заедно, значи си заслужава да опитате да решите проблема. Предполагам, че и той не се чувства добре да те ограничава и не го мисли за правилно, а го прави, защото е твърде несигурен в себе си. От тази несигурност идва агресията (обвиненията), когато подхващаш темата. Целта ти трябва да е и той да види проблема като общ, като нещо, което вреди на връзката ви и с което трябва да се справите заедно.

Между другото, мой близък приятел спря да се вижда насаме с приятелите си, откакто започна връзка. Освен това, като го попитам как е, отговаря в мн.ч. и отвръща "а вие как сте". :Д Подейства страшно охлаждащо на отношенията ни и ми е много мъчно. Просто се присетих за това.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Такъв не ти трябва.
    О, да.

Постарай се да стигне до точните изводи, в противен случай нищо добро не ви чака. : )

Янархия
    Guest
    Много благодаря за искрените мнения!
    Не ми се иска да се отказвам от него на този етап. Добра идея ли е да го поканя на обяд и да споделя из основи моите притеснения?
    но какво точно да му кажа? Все казва- защо така, какво не ти давам? С какво Вики те забавлява повече, защо не можеш да кажеш на мен нещата, които те вълнуват? Аз споделям с него достатъчно, но все пак не мога да си говоря с него например за новото червило на Лореал, от шампоана каква ми става косата, онази пола М или Ес ще ми седи добре...
    Чувствам се раздвоена.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Никой не ти казва да се отказваш, просто говори с него, накарай го да осъзнае, че това не е окей и по-скоро ЗАЩО не е окей, ако разбере - ревност винаги ще има, но ще бъде в допустими граници (да се надяваме)

Град
    Просто му кажи, че както той не би седнал да говори с теб по мъжки теми (спорт, коли, оръжия, лов и риболов, РС игри или там к'вот го вълнува), така и ти не можеш да говориш с него за грим, месечен цикъл, прически и дрехи. Обясни му, че всеки се нуждае от свободно време без другия, което да прекарва с близките си приятели. Кажи му, че не искаш да се затваряте в някакъв "балон", изолирани от външния свят и че колкото и да се обичате не можете да загърбите живота и приятелите си, с които сте излизали преди да се събере.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Поговори с него това е много досадно държание

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy Виж мнението
    Просто му кажи, че както той не би седнал да говори с теб по мъжки теми (спорт, коли, оръжия, лов и риболов, РС игри или там к'вот го вълнува), така и ти не можеш да говориш с него за грим, месечен цикъл, прически и дрехи.
    тая част ти е доста тъпа
    осъзнаваш ли го

Супер фен Аватара на Deadlock
    Той ти вади слаби аргументи, разбий му ги.

Виж как разсъждава върху въпроси от рода на:
    Ами ако Вики иска да говорим за нейн личен проблем, как и кога да стане това? (Аз да й откажа ли трябва?)

Град
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    тая част ти е доста тъпа
    осъзнаваш ли го
    Тъпото в случая е факта, че пускаш "голи" твърдения без грам обосновка

Мега фен Аватара на 102

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Колкото до твоят приятел, не можеш да го промениш. Ако ще живееш с надеждата да му въздействаш по някакъв начин и той да стане по-различен и не толкова ревнив, най-добре се откажи още от сега. И недей да се обвиняваш, ти нямаш вина, че той е такъв.
    Не съвсем.

Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Никой не ти казва да се отказваш, просто говори с него, накарай го да осъзнае, че това не е окей и по-скоро ЗАЩО не е окей, ако разбере - ревност винаги ще има, но ще бъде в допустими граници (да се надяваме)
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy Виж мнението
    Просто му кажи, че както той не би седнал да говори с теб по мъжки теми (спорт, коли, оръжия, лов и риболов, РС игри или там к'вот го вълнува), така и ти не можеш да говориш с него за грим, месечен цикъл, прически и дрехи. Обясни му, че всеки се нуждае от свободно време без другия, което да прекарва с близките си приятели. Кажи му, че не искаш да се затваряте в някакъв "балон", изолирани от външния свят и че колкото и да се обичате не можете да загърбите живота и приятелите си, с които сте излизали преди да се събере.
    Точно мислите ми, освен частта с разговорите. То не че не можеш съвсем, а не е особено здравословно за връзката да си споделяте всичко. Смисъл вие сте се взели да се обичате, не да си плетете косите.

Янархия
    Guest
    Ох, вече не знам. Сега пък ми се сърди, че ми коментират профила във ФБ момчета. Не мога да изляза с него днес, защото майка ми е решила, че мога да гледам на ръка и е поканила 2 приятелки, дори за това се сърди той!
    Едвам се измъквам да му отговарям и да си пиша с вас.
    Някакво идиотско положение, чудя се идеята ми за обяда дали е адекватна изобщо...

Мега фен Аватара на tori
    Адекватно е да си говорите, дали на обяд или на кафе, все тая.
    Адекватно е и да се послушам сама ама...

Такива обсебващи хора много ги мразя. Бият на комплексари, големи и то. Хубаво си прекарвате, обичате се, окей, ама... живеете в общество. Този свят не е само за вас двамата, има и други хора.
    На мнение съм, че ако една връзка ти разрушава отношенията с приятелите и семейството (хора, които са с теб от години, а не от 2 месеца и половина) - това е вредна връзка. Не ги одобрявам.
    Никакъв шанс някой да ми казва къде да ходя и кога да ходя. Не харесвам истерични мъже, защото или ще се бием (за пръв и последен път), или и аз не знам.

Едит: разбирам, че момчето не се държи зле в буквалния смисъл. Просто изказах мнение по-встрани от твоя случай. Иначе съветът ми е да говориш с него. Друг начин няма. Ако нещата се влошат, изходът е един. Успех
    Последно редактирано от midnight_escapade : 02-11-2014 на 18:04

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Явно е.. вманиачен. Според него трябва да сте постоянно заедно и не иска да те вижда с други, защото може да ревнува, че едва ли не някой друг (освен него) може да те разсмива и тн.
    От друга страна му кажи наистина какво мислиш, но не очаквай да го приеме, защото той е такъв. Заради теб може да се прави, за да си щастлива ти и да не ти казва нищо, но ще започне малко по-малко да скрива какво мисли и това ще мъчи него. Той не може да спре да изпитва този страх на ревност и нищо не можеш да направиш затова. Единственото, което ще направиш е да го накараш да си мълчи за тези неща, но той постоянно ще си ги мисли.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Янархия
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BlackEyedPeas Виж мнението
    Явно е.. вманиачен. Според него трябва да сте постоянно заедно и не иска да те вижда с други, защото може да ревнува, че едва ли не някой друг (освен него) може да те разсмива и тн.
    От друга страна му кажи наистина какво мислиш, но не очаквай да го приеме, защото той е такъв. Заради теб може да се прави, за да си щастлива ти и да не ти казва нищо, но ще започне малко по-малко да скрива какво мисли и това ще мъчи него. Той не може да спре да изпитва този страх на ревност и нищо не можеш да направиш затова. Единственото, което ще направиш е да го накараш да си мълчи за тези неща, но той постоянно ще си ги мисли.
    Това ми харесва! Ще гледам да се оправя с него- иначе е някаква мъка!
    А това с майка ми дали да пусна нова тема или тук? Малко нова съм и не знам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си