.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 91
    Супер фен Аватара на nexttt
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Търсих я по списъците тая джамия, но има само списък на паметниците с национално значение. За това питам. Ако е обявена официално за културно наследство с местно значение, не би имало съдебен казус.
    .
    Фокус: Правилно ли беше да се върне Куршум джамия в Карлово на главното мюфтийство?
    Емил Кабаиванов: Категорично не, защото нито юридически, нито морално главно мюфтийство има право на собственост върху Куршум джамия. Зелената площ около нея поне 100 години за Карлово е място за отдих и културни развлечения. Ние имаме в напреднала фаза разговори и споразумения с Националния исторически музей за превръщане на Куршум джамия в археологически паметник. Тя е в списъкът на паметниците на културата от местно значение, така че тя трябва да остане притежание на всички карловци независимо от вяра и етнос.

Не мога да кажа обаче,къде го прочетох.

Мега фен
    Както обикновено, не протестираме за каквото трябва.
    Ти, удряла ли си си главата на скоро?
    Протестът повече точен от това не може да бъде и се чудя как може да има заблудени българи още.
    Какво искаш да кажеш?
    Че хиляди недоволни са излезели по улиците, 6 ранени, 120 арестувани , цели площади до хоризонта в Пловдив (това, което по телевизията не го показаха) - не знаят, че протестират срещу ДПС.
    Гледай си ти законите, все едно не знаеш кой ги пише и как минават под масата.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от nexttt Виж мнението
    Фокус: Правилно ли беше да се върне Куршум джамия в Карлово на главното мюфтийство?
    Емил Кабаиванов: Категорично не, защото нито юридически, нито морално главно мюфтийство има право на собственост върху Куршум джамия. Зелената площ около нея поне 100 години за Карлово е място за отдих и културни развлечения. Ние имаме в напреднала фаза разговори и споразумения с Националния исторически музей за превръщане на Куршум джамия в археологически паметник. Тя е в списъкът на паметниците на културата от местно значение, така че тя трябва да остане притежание на всички карловци независимо от вяра и етнос.

Не мога да кажа обаче,къде го прочетох.
    Тогава въпросът е защо Окръжният съд в Пловдив изобщо е върнал мястото на мюфтийството.

klimatronik, най-учтиво те моля изобщо да не се обръщаш към мен.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на nexttt
    Тогава въпросът е защо Окръжният съд в Пловдив изобщо е върнал мястото на мюфтийството.
    Имотът не е върнат.Делото е в процес,все още.
    Мюфтийството,претендираше за един друг имот,отново на центъра,който им бе върнат,но при обжалване от наша страна им бе отнет,отново.

Град
    Варна
    Имотът не е върнат.Делото е в процес,все още.
    Мюфтийството,претендираше за един друг имот,отново на центъра,който им бе върнат,но при обжалване от наша страна им бе отнет,отново.
    Аз доколкото разбрах от статиите, които намерих, Окръжният съд в Пловдив е върнал имота на мюфтийството и община Карлово обжалва пред Апелативния.

Мега фен

klimatronik, най-учтиво те моля изобщо да не се обръщаш към мен.
    няма па, ща тормоза :Д докато не ми отвърнеш на чувствата с любофф

Мега фен Аватара на an7raks
    И пак казвам,НЕ е нормално в български град в който има 1 функционираща църква, да има 2 функциониращи джамии
    Що? Има БЪЛГАРИ, които са мюсюлмани. Ако в града има два пъти повече мюсюлмани, отколкото християни, що да не са 2 джамиите, а църквата - 1?
    Какво общо има Апостола с простотиите ви на верска основа? Айде без да изопачавате историята!
    Отделно, че историята си е история и не бива да се забравя, но ние живеем в настоящето, а българските мюсюлмани нищо не са ни направили в настоящето!
    Мюфтийството, както и църквата, просто ламти за земи, от там и пари и власт до известна степен. Нито искат да ни завладяват, нито им дреме кой в какво вярва, те просто искат да се гушат. И в тази връзка, да, не бива да се дават земи на мюфтийството, но и на църквата. И, трябва да им свалят малоумните колони, дето кънти из целия град ходжата, както и на църквата да бият камбаните, когато им скимне. И няма нищо общо с вярата, просто е дразнещо, щото аз ако реша да си надуя метъла на 2kW колони на терасата, веднага ще ми пляснат някоя глоба.

Мега фен
    Антракс, никой не ти е скочил на протест за втора църква, ами против нови джамии, за кво пишеш? Ако българите ставаме все повече атеисти и не държим на християнските си принципи, то за за сметка на това ислямът набъбва.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Ако българите ставаме все повече атеисти и държим на християнските си принципи
    Ко речи?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ко речи?
    Заради лошото възпитание и капиталистическото влияние и натиск, заради кризата - хората се обезверяват и спират да държат на ценностите, които хиляди години са крепели семействата ни.

Мега фен
    Разпадът на връзките по между ни, омразата и много други фактори се дължат заради това.

Искаш да ми кажеш, че щом не съм вярващ, съм без морал и ценности?

Мега фен
    Искаш да ми кажеш, че щом не съм вярващ, съм без морал и ценности?
    Не. Но за съжаление вече голяма част от нас, дори ,,вярващите'' са без морал и ценности.
    Исках да кажа, че голяма част от социалната ни разруха, на семействата, разводите и тнт, се дължи на изгубените ни ценности, което пък е породено от цялостната обстановка в държавата -безработица, безпаричие, чалга култура, безмозъчно самочувствия, алчността на властващите..

Мега фен
    Всеки сам си гони някакъв свой морал, всеки сам си преценява, но в повечето случай прави фатални грешки..

ЕЕ? тва няма нищо общо с религията... Щом може да има църкви, що да не може да има и джамии?

Мега фен
    То хубаво е да има, ама въпросът е да не изместват църквата и да не налагат ислямът. Тази религия е много по-натрапваща и е извън границите на традиционната българска същност.
    Не знам за теб, но аз не мога да се примеря с това.
    Ако за теб е безразличие дали християнството ще бъде заличавано и изместено - ми мен не ми е все тая.

То хубаво е да има, ама въпросът е да не изместват църквата и да не налагат ислямът. Тази религия е много по-натрапваща и е извън границите на традиционната българска същност.
    Не знам за теб, но аз не мога да се примеря с това.
    Ако за теб е безразличие дали християнството ще бъде заличавано и изместено - ми мен не ми е все тая.
    И кое му е далечното от българската същност? Налага едни строги патриархални норми, които баш са си характерни за българското семейство... Да, все ми е тая дали е християнство или мюсюлманство... Така или иначе, все повече хора се отдалечават от религиите. Надявам се скоро църквите и джамиите да останат като едни красиви паметници и туристически дестинации.

Мега фен
    обратното става, точно обратното.. ислямът е доста по взискателна религия, според мен и на много места вече са пропищели от задълженията на религията.
    Иначе си прав. И едните, и другите сме едно и също. Дошли сме за коли, пари и суджуци

Град
    Варна
    обратното става, точно обратното.. ислямът е доста по взискателна религия, според мен и на много места вече са пропищели от задълженията на религията.
    Кво значи взискателна религия? Всяка религия си има законите и каноните, друг е въпросът колко си фанатичен, че да ги следваш до дупка.

Мега фен
    Кво значи взискателна религия? Всяка религия си има законите и каноните, друг е въпросът колко си фанатичен, че да ги следваш до дупка.
    аз не следвам никакви канони, но други хора ги следват и се натрапват за всички..

Град
    Варна
    аз не следвам никакви канони, но други хора ги следват и се натрапват за всички..
    Ми ти ако имаш акъл в главата си, можеш да си спазваш обичаите на религията и без да ставаш фанатик.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз съм против раздаването на каквото и да е на камилари. Днес им дадеш едно, утре ще имат претенции и за друго. Да забраняват да се строят джамии и всички искания за имоти да им се отказват и готово. Много квакаха като Швейцария го забрани, но не виждам нещо там да се промени.
    n00bs

На мен що така никой не е дошъл да ми натрапва религията си?

Мега фен
    Ми ти ако имаш акъл в главата си, можеш да си спазваш обичаите на религията и без да ставаш фанатик.
    Отиди тва и го кажи на някои хора от Суадитска Арабия, че да не се убиват с камъни заради изневяра.
    Това, в коя християнска държава го има?
    В Турция също за това се избиват.
    Задължават ги на какви ли не простотии.
    Да, тук не сме и няма да бъдем на това положение, но самата идея да се строят все повече джамии, да ти пищят на главата - е натрапчива.
    Имат цялата власт, сега те си правят каквото искат в неограничени количества.

Мега фен
    На мен що така никой не е дошъл да ми натрапва религията си?
    ауу късметлия.. особено онези плъзналите ереси и кви ли не такива забранени секти, които зарибяват всяко срещнато дете по улиците ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си