- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За/Против протестите в Пловдив ?
Ама ти от де тва американското мислене го извади?
Какво те интересува какво правят хората в техните си държави? Освен това, Ислямът е една сравнително млада религия, възникнала приблизително 600 години след Християнството... В момента е тяхното средновековие... През европейското средновековие е имало едни масови изтребления, изгаряне на хора на клада и убиването им с камъни и т за неща от сорта на вещерство...
Щом не ти пука за Църквата, ок, затворена корица.
Да, нямам против мюсюлманите да избиват неверните си жени с камъни, въпреки че това няма как да стане тук... И, не, не знам с каква скорост Ислямът измества християнството, ще разясниш ли? Или просто голяма част от християните се отказват доброволно от религията и се определят като атеисти?
ами с бърза хаха
и с тази модернизация и промиване на мозъците с новите технологии, за които атеистите така дружно се залепват глей на къде вървим
и недей ми казва например какъв си... много ми е смешно като някой в рамките от 10 до 18, 19 години се определя категорично какъв е в какво ще вярва дълго време..
трябва да има равновесие, така е най-добре.![]()
myhahahaha ама и аз май съм![]()
Против мятането на павета , биене на хора и създаването на софийския цирк в моя град
И на мен не ми пука за църквата като институция, достатъчно корумпирана, аморална и девалвирала е. Много сме далеч от времената на Патриарх Евтимий Търновски, Паисий Хилендарски, Иларион Макариополски, та дори и митрополитите Кирил и Стефан (отговорни за спасяването на българските евреи). Сегашните водещи църковни деятели носят ролекси, карат Линкълни и правят хомо секс. Как да ги уважавам?
Това не ми пречи да съм вярващ и да уважавам определени национални и религиозни традиции.
Welcome to the Jungle...
Няма значение, дали е паметник или не в момента. Тук става дума за искания които показват наглост и чувство за власт на малцинства над мнозинството. Няма как обекти на Българска земя, да бъдат давани на някакви турски "организации" само щото искали. Ми да си вземем ние Света София тогава ??? Не май имам по добра идея, да вземем да вдигнем на всяка джамия по една камбанария вместо минаре ? Все пак от турците ще се учим.
Вземете малко се поинтересувайте какво искат да постигнат в момента тия партии и организации дето са турски. Да ми излиза Местан на трибуната и да ми обяснява за Левски ? Да ми изскача някакъв бесен турчин дето не съм го виждал, и да ми обяснява как трябва да има агитация на турски и как той ще следва пътя на Осман Калъч ? Я прочетете малко за Осман Калъч и какъв е бил.
Последно редактирано от draid : 02-20-2014 на 08:12
Проблемът е, че така работи законовата ни система. Затова казвам, че трябва да протестираме срещу законите, които позволяват това да се случва в страната ни. Цялата ни система е корумпирана и повредена. И не джамията, всичките имоти, за които имат претенции ще ни вземат, ако ще да се скъсаме от викане...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Много си прав и те подкрепям draid , но като слушам всички, не само по ТВ, ами и по радиото и на всякъде за какви глупости и толерантност говорят, за примирие над обстоятелствата, за криене като мишки само, за да не става ескалации - това всеки ден се насажда и попива в главите на хората и както сме си по природа сдържани и потаени, май няма нищо ново да се случи![]()
Да се променят правилата за референдум, както в Швейцария и нека народа да реши![]()
Да спретнем Украйна на балканите! not
n00bs
Проблема в момента е че хората са незаинтересовани за собственото си бъдеще. Законите са нищо пред народа, партиите са нищо пред народа. Върховната власт произлиза от народа, дори спрямо нашата конституция. Докато търпим да се гаврят с нас тия в НС и да ни обясняват как ние сме тъпи и не разбираме какво правят, а те го правят за доброто ни, все ще сме така. Днес прекрасен пример за това. Отхвърлиха предложенията за мажоритарен вот, отхвърлиха предложенията за електронно и задължително гласуване, а Мая Манолова с цялата си наглост обяснява как сегашният кодекс бил необходим и че 50% от народа искал нов кодекс. За едно съм съгласен, народа иска нов кодекс и не са 50, а сигурно 70%, обаче точни това което народа иска - мажоритарен вот, мандатност на народните представители, средно образование за да се гласува, електронно гласуване и т.н. неща които ще ни позволят да се изплъзнем от примката в която сме 24г бяха отхвърлени. В момента с новият кодекс дори ако се свика ВНС, то ние няма да може да избираме мажоритарно там, както беше до сега. Та докато народа спи и "управляващите" ще се мислят за умни и че управляват овце.
ем... спор няма
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Даже във Венецуела имаха на изборите машинки за гласуване, цъкаш един номер и машината им изкарваше нещо като касова бележка. Време е да се махнат тия листове по метър и половина.
n00bs
draid, остана да приемат и глупостта за задължително гласуване. Те и да я приемат КС ще я отхвърли като незаконосъобразна.
Иначе съм съгласен, че партийната система не работи за България, и мажоритарен вот може да промени нещо.
Честно казано е обречено усилие. Избираме си ги и си ги търпим. Като се гласува за комунисти, гербери, волени и прочие измет.
На мен ми стига, проверка на всички дипломи в България и всеки без средно, да няма право да гласува.
Тук даже наскоро хванаха 50 тъмнозелени, че са с фалшиви дипломи, книжките им отидоха и ги съдиха.
n00bs
За който и да се гласува, резултатите ще са едни и същи.
Като по-малък си мислех, че нямаме традиции и не можем да се управляваме сами, следователно трябва да ни управляват отвън. Един вид политически борд. Всъщност съм бил много тъп и това е пълна глупост.
"Всяка власт развращава. Абсолютна власт развращава абсолютно." Лорд Актън
Който и да дойде да управлява, при липсата на взаимно спиращи се власти, ще се корумпира. Независимо дали от европа, или мажоритарно избран.
Идеята ми е, че докато не се развие гражданско общество нетолерантно към политическите грешки, всичко е кауза пердута.
Последно редактирано от Aeternal : 02-20-2014 на 09:13
Когато някой е отишъл мажоритарно там и няма право на повече от два мандата като народен представител, то той много ще внимава какво прави. Първо тоя човек за да е избран от някой район, трябва да е доказал се, хората да го обичат и вярват в него, да има качества. Второ тоя човек ще знае че представлява точно хората които го познават и няма да може да се крие зад лидери и партии. Когато има повече мажоритарно избрани хора, системата се корумпира по-трудно, защото всеки знае, че е там благодарение на района който е повярвал в него, а не защото е баджанак на Станишев и са го сложили по-напред в листите. Наистина в конституцията е записано, че гласуването е право на избор, но има много механизми за уравновесяване на гласовете и най-добрият е да не може да се гласува без средно образование, както не може да се вземе книжка без основно.