- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За/Против протестите в Пловдив ?
А това гражданско общество кой ще го води и направлява? Кой ще го организира? То е ясно,че сами не можем и връзките да си вържем . В Украйна става всичко това, защото имат силна опозиция и всичко им се организира. Най-важното - украинците са привлечени от новата идеология за европейска демокрация, независимост от Русия, национализация и свобода. Само че още не знаят какъв автогол си правят горките. Тук можете да ме обвините, че защитавам комунистите и президента им, интересите на Русия, но не е така. Украинците ще бъдат приватизирани, тяхната индустрия и икономика ще бъдат заличени и ще изкупуват доматите на Франция, вместо своите, това ги очаква..
Напълно валидни аргументи.
И аз съм на мнение, че мажоритарната система е по-добра. Обаче, трябва да се замислим, кой ще осъществява контрола в/у депутатите?
Хората, на които можеш да им откраднеш, милиарди от данъци и осигуровки, но като им надпишат 50 лева отгоре на сметката скачат на бунт, или "частната" ни съдебна система.
Пак се стига до въпроса, че докато хората не започнат да гледат на държавата като на тяхната си държава, е обречено усилие.
Съгласен съм за Украйна, която обаче е оффтопик. Късогледството им може да се обсъди в друга тема...
Защо трябва някой да направлява обществото? За да може партията майка да живее в разкош? Какво е това отчайващо соц мислене от млад човек?
Интереса ще управлява и насочва обществото. Интереса на хората да живеят в нормална и правова държава с работещи институции. Защото каквото и да си говорим, ако обстановката в страната не беше толкова изпълнена с чувство за безправие и безнаказаност нямаше толкова хора да емигрират. Без пари се живее, обаче като всеки ден те мачкат тъпаци взели се насериозно мислейки си, че са нещо повече, щото са открили, че могат да лъжат и крадат безнаказано. Това вече се приема по-трудно.
Контрола в случая ще се осигурява вътрешно между депутатите. Защото те няма да са обвързани по между си в такава степен и няма да са длъжни на партията и лидера си. Съдебната система и тя се нуждае от сериозен ремонт, но прекъснат ли и се връзките със сегашните лица с които тя контактува, сиреч те вече не са властимащи и нямат възможност за натиск, нещата постепенно ще си дойдат на място. Там натиска трябва да е от народа, при доказани престъпления.
И как по-точно това общество така само ще направлява и насочва интереса? С протести? С какво? Не ми я ясно, затова питам. По фацебоок ли ще се събираме и ще недоволстваме? От какво се състои това общество? Какъв процента са пенсионерите? Колко са глупаците? Колко са циганите? Колко са хората, които защитават коренно различи интереси? Та българите масово се изпокарат всеки ден в семействата си и не могат да разберат кое е правилно и не - за всеки различно.. и очакваш тва общество само да защитава интересите си ? Иначе като идея е много яка, вълшебна, ама не мисля,че ще се осъществи.
и това много прекрасна теория, за съжаление трябва обаче да мине през революция и една екзекуция на 2000 хиляди сегашни депутати, едно осъждане от ООН за България, една горяща столица.... И пак няма да стане, защото няма опозиция. Тоест по-лошо ще стане- ще набарат властта още по-големи крайно националисти.
Според мен положението и ескалациите стоят на световно равнище. Всичко е заради икономическата криза и трансформацията настъпва постепенно аххаха ;д не ме слушайте
klimatronik, много ми е чудно какви са твоите идеи. За теб всичко е неосъществимо, всичко е провалено и не може да вярваме и разчитаме на нищо. Кажи ми - ти в какво вярваш и какво искаш.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Виж, на мен също ми излизат оптимистични идеи като тази на драйд, и другите. Наистина - много ми хареса изказването му, както и за гражданското общество. Но когато погледна обстоятелствата - веднага ми се прекършват тези картини.
Не изключвам, че са осъществими, но не и на този етап на разединение и липса на силна структурна единица, която да обедини масово хората в единен път. Тогава би можело да се говори за развитие на модерно и качествено общество.
Да, обаче няма време. Фактите сочат съвсем различна посока. Още 500 000 млади ще напуснат България. Националистите в това време взимат преднина. Етническото напрежение и конфликти са извън границите си.
Също така нямам вяра на ЕС. Мисля, че се разпада.
Тоест, излиза, че съм песимист и с право.
Алчността на човечеството е достигнала връхната си точка, а ресурсите на земята все повече не достигат.
Тук ще ме помислите за вманиечен пубертет и така е сигурно.
Но според мен сме изправени към все по-трудни времена и ще добавим и природните катаклизми, които вече са доказани и до 2050 година ни очакват опустошителни бедствия.
От края на 1945 година цари световен мир. Погледнете в историята през колко дълги етапи се случват неизбежните конфликти..
Не те питах да ми резюмираш факти. Тези неща и аз ги знам.
Питам те, песимисте, какво смяташ ти, че трябва да се направи, за да се подобри положението.
Или ти не вярваш, че може да се подобри? В такъв случай, защо изобщо нищиш тези теми?
Казах го вече - създаване на единна структура.
Не съм специалист, нито икономист политик, така че не мога да развивам протоколи.
Всичко, което се пише тук са хипотези.
Аз просто правя контра атака и изваждам всичко, което мисля за неосъществимо. В това няма нищо лошо. Като се напише нещо - да се развият и двете му страни. И правилните, и грешните.
Тук е форум в който пишем млади хора 99% и любители, а не доценти и професори. Ако беше обратното, уверявам те- нямаше да прекъсвам важната ви работа. Щях да чета и да се уча. Сега също получавам много новини, за които не знам и се уча от другите потребители.![]()
Не ми заемай защитна позиция, аз не те нападам.
Просто ти казвам - хората поне пишат хипотези. А ти само казваш, че са неосъществими. Затова исках да чуя дали ти имаш своя хипотеза как биха могли да се оправят нещата. Но явно ти си просто опозиция
ETA: И си прав де, няма нищо лошо. Както в нашите хипотези, така в твоите контри.
О-СТА-ВКА! ЦИГАНИТЕ НА САПУН, ТУРЦИТЕ - ПОД НОЖА! О-СТА-ВКА! ДОЛУ ДЖАМИИТЕ, ДА ЖИВЕЙ СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ!!! О-СТА-ВКА!
Антраксе, ти тъп ли си бе? Светата инквизиция не е против мюсюлманите, а против ересите на християнството. А папата е католик. В случая е смятал православните и ересите на католицизма за отрепки и затова ги е измъчвал.
Малеее, какъв слух чух преди малко... От посолството на САЩ са били стреляли по полицаите в Украйна. Никак не съм учуден, ще потърся доказателства.![]()