- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ФРЕНСКИ или НЕМСКИ
Здравейте,
Смятам след като завърша 12 клас да уча лингвистика с маркетинг - английски и друг език, но не мога да реша кой. Френски или немски? Знам, че и двата са доста трудни. Немски съм учила в училище и пак знам нещо, а по френски -само бонжур и жо тем![]()
Но някак си френският ме влече повече, някак красиво ми звучи. Кажете вие какво мислите, кой ви допада повече и най-важното кой предлага по-добра реализация.
бих ти казал немски, но щом френския те влече няма кво да говорим, тва е твоето нещо. няма смисъл от тая тема...
Френски.
Няма смисъл да почнеш нов език като не знаеш почти нищо ...
Щом казваш си учила немски , значи знаеш основното ... а с този френски - не виждам голям смисъл ... още повече ще се объркаш и може успеха ти да отиде на кино ... за това по-добре почни с немския
Уча немски от векове, от скоро и френски - е, разкатава ми фамилията :д
И в двата езика съм влюбена - който ти каже, че немският е твърд, значи определено няма ухо за езици, имай го предвид. Всеки език мога да ти го изкарам с Хитлерова интонация, това не го прави груб.
За реализация съм учила немски, френския го уча, защото усещам необходимост от трети чужд език, а той е просто... музика, секс... и официален език на ЕС![]()
Немски уча от около 4 години. Трудно е, трябва упоритост, която на мен ми липсва.
Относно френския...нямам си и представа какво представлява точно. Но щом той те влече, няма какво да му мислиш.
Френският като граматика не е труден, ако имаш желание бързо ще го понаучиш на прилично ниво. На мен лично немският повече ми допада и в случая мисля, че ще ти е и по-полезен.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Френският е лесен. Докато не ти се налага да го говориш във Франция. Но като граматика е лесен. Ако учиш здраво, след 4 години граматиката ти ще е по-добре от на много французи.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Не знам какво лесно виждате във френската граматика предвид факта, че инфинитивът на глагола не съвпада с 1,2,3 л. ед. и мн.ч. - по-свестен пример не мога да дам, защото го уча от онзи ден езика, обаче тъкмо тая седмица французин ми обясняваше колко е трудна граматиката им.
Учи това, което усещаш, че ще ти хареса повече.
Колкото и лесен да е един език, учиш ли го с нежелание, никъде няма да стигнеш.
Едни от най-търсените езици са английски и немски, но това не означава, че няма да се реализираш и с френски. Всеки втори говори АЕ или НЕ (или и двата), сравнително по-малко са тези, които обръщат внимание например на френския, испанския и т.н. и т.н., което, ако се замислиш, ги прави по-ценни. xD
Мисълта ми е, че ако немският не ти допада, няма смисъл да го учиш. Аз го уча от 7-8 години и в началото го обожавах, съответно учех бързо и прехвърлях много материал за малко време. Страстите ми обаче се охладиха с времето и сега е цяло мъчение да поддържам нивото, което се изисква от мен.
Учила съм 3години немски, не можах да го възприема този език.Колкото до френския, уча го вече 4та година и съм просто влюбена в този език.Труден е, наистина.И като граматика и като лексика, но за сметка на това е невероятно благозвучен.Решавай си сама, но това, че имаш няква основа на немския, не бива да влияе на решението ти.
Не учи английски и нека немския и френския да са ти двата езика.Английския ще го научиш от интернет и/или курсове.Другите два ще ти бъде малко трудно.
Уча френски вече трета година и искам да ти кажа, че попринцип с английския много много не успявам да се оправя, който се води в пъти по - лесен. Няма нищо чак толкова страшно в езика. Легендите, които се носят са, че е ужасно трудно да се научиш кое как точно се произнася - не е така! Просто има няколко правила, които се учат още от първите дни и от там насетне не е проблем. Граматиката от своя страна има своите трудности, но е нормално за всеки един език, ако имаш мотивация и желание не вярвам, че ще те затрудни много.
Аз когато трябваше да решавам какъв език ще уча имах страшното желание да е френски, ако трябва да повторя избора си отново ще е същия. Френския е втори официален в Европа, рядкост са хората, които го говорят, което смятам ще те направи по конкурентно способна и по ценна за бъдещи работодатели.
Все пак те съветвам да избереш езика, който ти допада повече, защото е важно да правим нещата с удоволствие, по - лесно е и ако след време работиш с езика няма да мразиш работата си, в края на деня![]()