- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Пускане на GPS
Здравейте.Въпроса ми е нужна ли е интернет връзка за да се ползва GPS навигация на смартфон ?
Не, ако имаш офлайн карти (като Sygic, iGO и други)
имаш си вграден гпс на тела, не ти тряя нет, просто ти тряя iGO Primoима го в замунда оттам го дърпах на мойта хперЯ
Ако си с Android виж в androidbg.com, че в тоя форум няма да получиш отговори![]()
аз имам друга питанка, ама пак свързано с тва.. преди някво време ми дойде следния смс от мтел: "Здравейте, услугата GPRS е деактивирана. За повторна активация използвайте бла бла" е аджеба, аз като не съм пипала нищо ся тва кво ще значи? никога не ми свети иконката за гпс, ама все пак.. ако я включа ще ми навърта сметка или?
Xperia V ....
Dagichka ,забрани трафика на данни и го пусни да видиш дали ще работи ... Така нема ти навърти сметка![]()
GPRS е едно, а GPS съвсем друго. GPRS връзката ти е мобилната интернет връзка чрез клетките на мобилния оператор и се таксуват според тарифата на абонаментния ти план. GPS е координатна система, базирана на приемник, който определя местополужението ти чрез сателит и няма нищо общо с интернет. Той НЕ се таксува.