Така. Сестра ми ще се жени и ни трябват гримове. Искаме да е възможно най-добре. Търсим основа за фон дьо тен, фон дьо тен, пудра, бронзант, руж, хайлайтър, червило, сенки, база за сенки. Сега малко по-подробно.
Сестра ми е със нормална към суха кожа, светла, чувствителна. Тя каза, че подтона й е студен със сини вени .Кожата й е в много добро състояние, така че ни трябва средно покритие, чак прозрачно няма да е достатъчно. Тя е на 25 ако това има значение. Гримът ще бъде семпъл. Сенките ще бъдат бежово-златисти, а червилото бежово-розово. Бронзанта искаме да не си личи много, т.е. да не е супер тъмен. Ружа да е светло розов. Червилото искаме да е в същия цвят като Mac Angel, марката не можем да я намерим тук, така че търсим такъв цвят. Сватбата ще е вечерна. Искаме грима да изглежда добре на снимки. Не искаме да даваме много пари за козметиката, за фон дьо тена сме склонни да дадем най-много около 30-40, като разбира се ако е по-малко ще е перфектно. И фон дьо тена да НЕ Е с фактор, 'щото на снимки не изглежда добре. Пудрата искаме да е матираща. Тя си е харесала точно определен грим, прилагам видеото. https://www.youtube.com/watch?v=FwxFolL9nxE
Сватбата ще е на 20 април. Моля ви, помагайте. Питайте ако не съм била достатъчно изчерпателна.
Последно редактирано от Тамии ..^^ : 03-23-2014 на 16:11
От кой град сте? Защо просто не отиде на гримьор и да и го направят същия, ще ви излезе по-ефтино отколкото да купувате пудри,фон-дьо тени и такива неща. Тя на колко е години? Щом е вече за женене, трябва да е станала достатъчно голяма , че да знае кой фон-дьо тен и седи най-добре, а не тепърва да избира.
^ Майка ми е на 35 години и си няма никаква идея от гримове освен спирала и червило. Това, че е голяма жена нищо не определя в случая.
Отидете в някой магазин в който има добри консултантки, кажете тези неща които сте казали тук и ако нямате опит в гримирането започвайте още от сега да се упражнявате, че не е лесна работа. Обаче като се замисля колко пари трябва да дадете за гримове+четки(хубавите са доста скъпички), по-евтино ще ви излезе ако отидете на гримьор, но трябва да си намерите добър, че повечето само си мислят, че могат да гримират.
Тя е на 25 и си няма никаква представа от гримове. Аз имам, защото гледам доста бюти блогърки, знам техниките и всичко. Само гримовете ни остават. От Видин сме. И сме решили да си го направим сами. Града ни не се слави с най-добрите гримьорки, а като си помисля какво може да й стане ако не са си почистили четките предварително ми става лошо. Писах за препоръки за гримовете, опции като да иде на гримьор сме ги обмислили вече. Най-вече няма да иде на гримьор защото идва тук ден преди сватбата и не може да иде на пробен, а може да стане голяма издънка ако не иде предварително.
П.П. Няма да излезе по-скъпо, защото след това всичките тия неща, които сме купили остават за нас и може да си ги използва месеци след това.
Последно редактирано от Тамии ..^^ : 03-23-2014 на 17:31
^ Ако ги използва ок, но аз разбрах, че щом до сега не е ползвала няма и след сватбата.
Мога да ти препоръчам червила- Revlon, серията на Кейт Мос имаше подобни на Mac Angel мисля и качеството им е добро.
Студен подтон значи, че е розовееща, което е манна небесна, защото, заклевам се, за светла кожа с неутрален/жълт подтон НЯМА фон-дьо-тени.
Colorstay, Photoready.
Основа за сенки никъде не виждам, дано да сте предвидили. Сенки - Инглот или тату-тата на Мейбълин. Руж - може да поръчате от ЕЛФ или NYX, наскоро четох хвалебствено ревю за Катрис.
За бронзант аз лично имам меденката на Флормар и от ружовете на NYX в цвят TAUPE. Първият е коренно неподходящ, защото е топло кафяво и на розовееща кожа ще е потресаващо. TAUPE може да се окаже много добър вариант, обаче лесно може да направи лицето да изглежда просто мръсно. За пудра не мога да помогна - във форума са писали, че са доволни от Максфактор и Лореал.
Червилата на Римел, серията Кейт Мос наистина са хубави.
Впрочем, това, че гледаш бюти блогърки, не означава, че владееш техниките, особено пък като за прилагане върху друг човек. Казвам го като човек, който гледа всеки божи ден клипове и който има блог (не особено редовен, но все пак).
Не се заяждам, просто... помислете за варианта да не се справиш, наистина може да се окаже, че ще е по-добре да измислите вариант да иде на гримьор.
И все пак... очакваме снимка на грима с нетърпение.
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-23-2014 на 21:00
Присъединявам се към горното мнение. И аз се интересувам адски много от козметика, и аз си водя блог, гледам клипове, чета статии, но не знам дали бих се навила да направя сестра си за сватбата й... Според мен пробвай още отсега да я гримираш с каквото имаш, за да си сигурна, че се справяш добре с формата на очите и лицето й.
В горния пост има добри прдложения, присъединявам се за фдт и червилата. Тези на Римел имат прекрасни цветове и са издръжливи. Според мен разгледай суочове в нета на сенките на Инглот и избери един цвят като този, който иска сестра ти и едно матово кафяво за сгъвката. Не знам дали иска очна линия, но ако да - гелът на Лореал е много добра.
Най-любимите ми ружове евър са минералния на Елф и Спрингшийн на Мак, ако имаш възможност, поръчай този на Елф, като първо пак потърси в нета как изглеждат цветовете на бяла кожа. Аз наскоро поръчах по-розовия вариант, но още не ми е пристигнал.
Засега това се сещам, ако има още нещо, ще допълвам.
Успех!
Аз лично бих прибягнала до услугите на козметик особено пък за грим в такъв важен ден . Все пак не отива на събиране с приятели а това е нейният ден и трябва да е перфектна . Едно е да се интересуваш от козметика а друго е да можешда правиш наистина красив и изпипан грим .Аз също мога да правя много хубав грим но не бих се наела да нагримирам някой за подобно събитие .
Както казах, премислили сме всички варианти и това остана единствения. Също така леля ми, която работи в Орифлейм и прави гримове за балове, учили са я и т.н. също ще бъде тук, така че няма да сме сами. Не може на гримьор, идва си един ден преди сватбата и няма как да иде на пробен. Обясних и доста по-нагоре.
Иначе много благодаря на тези, които ми препоръчаха гримове, наистина много ми помогнахте. Ориентирала съм се вече към една палитра със сенки, които ще станат. Ако някой има още предложения - пишете.
За мен най-добрия вариант е да оръсите де що магазини за козметика има от типа на Лили, Ивис, ДМ и тям подобни. Представи си, че не успеете да изберете фдт ТОЧНО за нея или нещо ви объркат поръчката/забави се и така нататък? Не съм против поръчката на козметика по интернет или каталог, но точно във вашия случай ще е бая кофти ако не успеете да да се справите с подбора. Аз съм се прецаквала така с един гланц на Ейвън, до ден-днешен седи заровен някъде из нас.
Освен това гледай един-два пъти да я гримираш и изтриеш вечерта, преди събитието, за да свикнеш с извивките на лицето и да имате ясна представа как ще изглежда и да изгладите трудностите. Харесала си е еди-какви-си сенки, но като ги сложите, може да не стоят така добре, колкото сте си представяли.
Пробвайте различни техники, цветове.
Извън темата: Абре, защо браузъра ми подчертава „Оръсите“, а като пробвам „Уръсите“ не го подчертава?! Ужас, братче! Грамотност левел булгаристанец.