.
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Threaded View

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от teenproblem999 Виж мнението
    Много искам да започна нещо, с което да си изкарвам парите сам и да не включва да работя механичен труд за други хора, а да създавам и развивам нещо сам. Като цяло това ми е концепцията да се издържам - нещо повече бизнес ориентирано, а не работа на заплата. И защото единствената може би сфера, в която това е възможно са компютрите, интересно ми е за колко време бил се научил да програмирам на ниво да си направя сайт (нещо семпло - например като този)
    или някаква проста игра. По принцип нямам никакви познания за програмирането, тъй като уча съвсем друго нещо(счетоводство), а и в момента се готвя за един изпит по английски, просто ми е интересно за колко време мога да науча програмиране на нивото, което посочих по-горе. Знам, че е много трудно да се даде такава субективна оценка, нo поне горе-долу. Идеята ми е ако се занимавам цяло лято интензивно, до какво ниво бих стигнал.

Например, аз смятам, че бих могъл да науча някого на счeтоводството, което сме учили от 9 клас до сега (аз съм 11) за около 2 до 3 седмици, максимум месец. Разбира се, ако се занимавам с него по цял ден.

За да стигнеш до това ниво, че да направиш сайт като този 2-3 години занимаване със сайтове и програмиране не ти мърдат. А аз съм сигурен 90% и перфектно да знаеш езиците такъв сайт сам няма да можеш да направиш. Такива големи проекти се правят месец-два от екип минимум 2-3ма човека... Като се започне от дизайн и после до програмиране сам човек трудно би се справил.
    Знания по програмиране не ти трябват. Трябва ти интерес и мотивация за знания. От изведнъж нищо няма и да научиш. Започва се с прости сайтове и се стига до големи проекти.
    Ако се занимаваш цяло лято "интензивно" би снигнал до ниво 1-2 по скалата до 10. Всичко си е индивидуално и зависи от желанието ти да узнаваш, запомняш неща и да дъжиш на критика след като представиш нещо направено от тебе на някой друг, поучаваш се от неговите забележки и се стараеш да не ги допускаш повече тези грешки.
    Ти би научил някого на счетоводство, там си е зубрене на материал, докато при програмирането и уебсайтовете се изисква индивидуална логика, която я развиваш с много упражнения.
    Въобще не си мисли, че е лесно, не искам да те отказвам, много е интересно да се занимаваш точно с това, но се изисиква и старание и постоянство, защото със всяка изминала година идват нови стандарти на писане, нови версии на езиците и ти трябва да се съобразяваш с тях.
    От сега ти и препоръчвам да не купуваш никакви книги за програмиране, уебезици или дизайн. Четенето според мене е само загуба на време. Препоръчвам ти да си намериш един сайт /ако искаш пиши ми на ЛС да ти го дам/ и от там да следваш уроците и веднага след урока упражнение.

Ето малко повече информация за мен, ако се съмняваш в думите ми: http://maguss4o.maxamuss.net/
    Последно редактирано от MaGuSs : 04-02-2014 на 17:12
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си