Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
Темпларе, съгласен съм с това, че много хора се увличат по вегетарианството не защото искат да живеят в унисон с природата и себе си, а понеже е модерно в обкръжението им и се надяват да свалят някое друго кило, а същевременно носят дрехи от животински кожи, ходят на циркове с животни и т.н. Това са хора, които „използват“ този начин на хранене, за да изпъкнат пред останалите, а дори не спазват идеологията, която се предполага, че следват. Те не заслужават коментар.

Но да твърдиш, че вегетарианците са малодушни хорица, които са манипулирани от филми като този, е глупост, която ти препоръчвам да кажеш на всички такива учени и общественици, някои от които са живяли преди две хилядолетия.
Не твърдя, че всички вегетарианци са малодушни хора, а по-скоро, че все повече малодушни хора стават вегетарианци (както и педерасти, лесбийки, но това е друга тема), защото по една или друга причина не се приемат и искат "фундаментална промяна". За да се докажат сами пред себе си, въпросните започват да натрапват на другите измислените си възгледи. Имам познати и дори роднини, които цял живот са вегетарианци и наистина се отвращават от месото, имам и такива, които са "праведни от вчера".

Веганите са ми още по-забавни - как може да отричаш животинските продукти (мляко и млечни продукти), щото били вредни и не знам си кво, а в същото време да се тъпчеш със соя и прочее гнусни ГМО-та, които са имитация точно на това, което отричаш? Схващаш ли комплексарския парадокс?

Конкретно спрямо теб и избора ти нямам нищо против, но не се мъчи "да ни просвещаваш", нека си умрем в заблуда и пържоли на скара.

Отивам да изям една странджанка.