doomkillerr , обзалагам се че става въпрос за Windows XP. И мен колко пъти са ме викали да им оправям XP-то... то не са туулбари, то не са чудеса. XP си е магнит за проблеми от самото начало.
Аз като най-гадна гад дето съм хващал беше една дето заразяваше всичко що е .exe, и от тогава си държа колекцията от програмки за инсталиране в архиви. Ама това беше отдавна, Windows XP беше нов, още се свързвахме с LAN кабели и тия неща по някакъв начин си влизаха от мрежата. После откак се появиха рутерите нито веднъж не ми се е случвало такова нещо, те нали си имат някакъв там хардуерен firewall.
Може би антивирусните са ок за мрежи дето не могат да си позволят излишни главоболия, иначе за олигофрени като нас липсата на антивирусна бих казал че е доста по-добро решение, и не само заради това да не се пречка в компа. Като хванеш нещо се научаваш как се случват нещата, пък това си е ценен опит.
Иначе антивирусните са за страхливците дето нищо не вдяват, което доста ме озадачава. Виждам някакъв парадокс в това някой дето хал хабер си няма от компютъра да ползва програма дето му говори за дефиниции, карантини, Win32 неща и му вади съобщения с непонятни въпроси постоянно. Но явно това е бизнес модела, да се продават на такива дето дори не знаят за какво са им