.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 57 от общо 57
    Мега фен
    @tori @shmatarok,

какво общо има личността на автора с достоверността на твърденията му ?

Повечето писали в темата са на по 18+ години. На тази възраст се предполага, че вече сте способни да разглеждате хората не само от гледна точка на действията, но и на убежденията / подбудите / им. Същото уточнение и към автора.

Супер фен Аватара на shmatarok
    ^Какво по-точно имаш предвид?

Ако става въпрос за забележката, че има навика да си противоречи - естествено, че има общо. Като е решил да излиза с някакво мнение, да си държи на него, а не в следващия си пост да се обяснява "ама да, то и аз не правя така, нищо, че казах, че правя така". В един момент да не се окаже, че и той си вмъква английски изразчета под път и над път. И няма лошо да пуска такива теми, но за мен лично е странно човек, който има очевидни проблеми с правилата на езика, да се възмущава от това как другите имат някакви по-различни или включвали чужди изрази в речта си. Голяма работа.

Не съм сигурна дали ти разбрах въпроса правилно, де, ще ме прощаваш.
    Последно редактирано от shmatarok : 04-15-2014 на 12:48

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    @tori @shmatarok,

какво общо има личността на автора с достоверността на твърденията му ?

Повечето писали в темата са на по 18+ години. На тази възраст се предполага, че вече сте способни да разглеждате хората не само от гледна точка на действията, но и на убежденията / подбудите / им. Същото уточнение и към автора.
    Не говоря само за тая тема, де да беше. Хах. Говоря по принцип - в последните няколко теми, в които е писал, ми пада поголовно, а едно време ми беше сред листа „четени“. Разочароващ ми е нещо, не знам.
    Пък шматарока имам някви такиа минимални подозрения кой е, особено пък като спомена къде е живяла и къде е сега. Кака може би? :33

Супер фен Аватара на shmatarok
    ^ по туй време на нощите ми е малко бъгаво вече в главата, ама си мисля, че леко ме бъркаш с някой друг, но познат и на двете ни.

'па може и да не ме и всъщност да знаеш наистина. Ама се съмнявам. Макар че аз те знам.
    Ох.

Мега фен Аватара на tori
    Дат объркване.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Съвсем нормално е да знаеш два ЧУЖДИ езика на прилично ниво на около 18-20 години.
    Колегите ми, които са от страни извън ЕС, са били принудени да полагат матури по немски, в резултат на което немският им е... ептен като роден. Чуваш акцента, разбира се, но... лексиката и граматиката им са впечатляващи. Освен това говорят английски и поне още 1 език. И не говоря за някого, който е изключение, напротив.

Имам познат албанец. Освен албански говори италиански, защото италианският бил като втори майчин в Албания, имало постоянно телевизия на него и не било "нищо особено да го знаеш". Понеже хвърля око на испански сериали, поназнайва и и испански, не може да говори добре, но разбира 90% от това, което му казват (това го твърди приятелката му, която завършва за учителка по испански). Освен това е държал матури по немски, немският му е прекрасен и общува абсолютно безпрепятствено с германци. Английският му също е много добър.

Въпросната му приятелка знае също прекрасен немски и италиански, учи за учителка по испански, английският й е малко слабичък, но дискутира безпроблемно ежедневни теми и винаги можеш да разбереш какво иска да каже.

Съученичка говори доста добре немски и английски (колкото мен), съвсем самостоятелно и на шега захвана италиански... и ей така на шега взе сертификат за ниво B2, общува с италианци по интернет също. Ходила е и на уроци по френски, не знам там колко знае, но със сигурност чете, разбира базови неща и вероятно може да се ориентира, ако се загуби.

Аз общувам на немски и английски сравнително свободно. Уча и на двата езика в университета. От този семестър се захванах с френски, защото реших, че ми е време за трети език и... да, "ей така да има". Пък и ми се ходи във Франция на обмен, френският е много секси език. Не ми трябва спешно, не ми е жизненоважен, но е в плюс.
    Живот и здраве, след 5-6 години мога да се захвана с испански или италиански.

Далеч не казвам, че всеки трябва да е така. Все пак не на всеки му вървят езиците и не трябва да се чувства виновен за това, ако силите му са в област математика, физика, химия, хуманитарни науки и т.н. Но едно стабилно ниво по английски и базово ниво по още един език е пълна необходимост за всеки.
    PinkPan7her, от едно изречение и запали като сух барут .

Иначе това го казах понеже, гледам някои знае 5 езика друг 4, па друг чак 6
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Супер фен Аватара на mayaaa
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    ^Аз не коментирам/съдя конкретни хора, потребители, индивиди .. Аз говоря за обществото като цяло. Нямам за цел да обиждам някого, а просто да дискутирам темата. Както виждаш в първият ми пост не съм цитирал имената на потребителите, които са ги побликували, тъй като това е само пример. Ако този феномен се срещаше само в този форум не би ми направило впечетление, но напоследък се сблъсквам с него навсякъде. Именно затова пуснах и темата.
    Никой не твърди обратното. Просто казвам, че не можеш да се възмущаваш, че "обществото като цяло" не съхранява българския език, защото вмъква чужди думи, след като ти сам не го съхраняваш, правейки елементарни грешки. Колко по-разбираемо трябва да се изразя?

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си