- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- iskam da stana inteligenten...????
kak moga da postigna tova i kakva literatura da 4eta?
zdravei, milo mom4e. zavisi kakvo razbira6 pod inteligenten, vs ima razli4ni kriterii, k ne vinagi si syvpadat. Eto, naprimer, az sam ob6tuvala s mn hora s otli4en uspeh v u-6te, no k ne mogat da poddarjat elementaren razgovor, zn na4etesnostta donqkade ne e kriterii. Za men inteligenten e tozi 4ovek, koito moje da govori na vsqkakvi temi bez pritesninie, znae kak da podhvane nqkoq po-delikatna tema, znae kak da nakara 4oveka do sebe si da se 4uvstva dobre. Ima poznaniq na razli4na tematika, no i da znae koe koga da kaje (tova e mnogo vajno). Kakvi knigi da 4ete6 li... hm... slojen vapros. Spored men ne e nujno da se nasilva6 da 4ete6 knigi, ot koito ni6to ne razbira6 kato " Velika didaktika" naprimer. Gledai filmi, nau4no populqrni predavaniq pyk vs 6te si doide na mqstoto.A i o6te ne6to, spored men problemat ti e, 4e se pritesnqva6 da govori6 najivo pred publika i ot tova ti pritesnenie proizti4at powe4eto problemi. Ne znam dokolko sam prava i dokolko ne sam, no sam sre6tala mn podobni problemi. Taka 4e, ako sam prava, moqt savet e da se porovi6 iz internet za knigi, koito razglejdat tozi problem, a ako ne nameri6 ni6to, pi6i, az imam 1 podhodq6t material, moga da ti go dam, ako razbira se jelae6. Ami tva e ot men. Uspeh![]()
по-интелигентен няма как да станеш; интелигентността или я имаш или я нямаш.
можеш обаче да станеш по-ирудиран (или ерудиран... така и не научих как се пише) като четеш литература от различни области: художествена литература, исторически книги, специализирана литература (по природни науки, психология, политика), енциклопедии. абе въобще всякакви книги (и не само книги - интернет също е надежден източник на информация).
От художествена литература се затъпява адски много! За да си интелигентен трябва да имаш природна любознателност. Сиреч ако ти не идва отвътре и всичко да прочетеш па че си останеш тъп.
horata koito obshtuvat nai dobre obiknovenno samo tova mogat s tova se zanimavat naistina prekrasni hora nikoi nespori, no sagalqvam da go kaga pove4eo ne sa inteligentni, te sa po nerealni(;Първоначално написано от zvezden_zaio
Като за начало спри да слушаш Каризма. Хахахха базикам се
Предполагам, че си ученик.. учи повечко.. В крайна сметка това е обща култура, която е мн полезна. Чети книги.. класическа лит-ра..специализирана.. Не знам.. въпроса е малко странен. А определено има влияние и средата, в която се движиш.
Денят настъпва и светлите лъчи
огряват ярко тоя свят огромен,
но аз посрещам изгрева с разплакани очи,
че всичко си остана тъжен спомен.
хаха....малееПич, не мое да "станеш интЕлигентен" или си или не си....а за четенето...ти и да наизустиш всичките енциклопедии на BBC ако си некав идиот, такав ще си останеш
![]()
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис.
bih jelal da mi prati6 tozi material 6te mi bude interesno.ako moje6 prati mi gi na desislava_boy@abv.bg.mersi predvaritelnoПървоначално написано от zvezden_zaio
![]()
Именно.Първоначално написано от Lake_bodom
![]()
Тва са пълни баластри.Първоначално написано от p4elata_brumze
Историята помни родените интелектуални таланти като Айнщайн, Нютон, ДаВинчи и пр. Но има и хора, които
стават интелигентни. Те са по-големият процент.
Един интелигентен човечец умее да говори, но не празни приказки. Един интелигентен човек умее и да си подбира слушателите.
Интелигентен се става чрез четене на книги, гледането на различни филми, които могат да те научат на нещо. Именно УЧЕНИЕТО е в основата на интелигентността. Натискай в училище на общообразователните предмети и ще успееш да станеш по-умен.
Вече за едно надграждане можеш да се заемеш с четенето на книги, които не се включват в учебната програма. Сам си избери какво да четеш, какво можеш да разбереш и да усвоиш. Както казаха преди мен - губене на време е четенето на литература, която не разбираш.
ПС:познавам точно един 14 годишен, които може да претендира, че е умен.
http://tinyurl.com/2439g8 айде!))
чети книги, учи, но според мен интелигентността е и природно вродена до някъде, така че...трудно се става интелигентен.
...На колене той моли я,
не зная как да ти го обясня.
Става дума,че не искам нищо повече от това
да остарея заедно със теб,
да ме направиш по-добър човек!
Тръгваме боси,пътят не е лек,
но сега ще бъдеш мое слънце,
аз пък-слънчоглед!
Няма начин да си повишиш интелекта. Той е нещо, с което се раждаш. Можеш само да придобиеш знания.Първоначално написано от karizma_boy
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
интилигентността е заложена в теб, бързата мисъл също. Ако родителите ти са идиоти няма как да си гений, или ако сички около теб са умни - няма начин да си идиот. Все пак за всяко правило има изкючения...ако се стараеш, учиш и си трудолюбив, ученолюбив и съсредоточен в тази си цел можеш да постигнеш някакви резултати. Тогава ще си по умен, защото интелекта е вроден. но като седиш във форуми, чатове и сякви други и питаш как да станеш интилигентен - няма да стане
По повод това, че Айнщайн е "роден гений" мога да кажа, че до едно време са го смятали за бавно разививащ се! Който го интересува повече да си намери съответната информация.Първоначално написано от Santino
Съгласен съм с теб, пълни баластри, каквото и да значи това. Аз казвам, че интелигента се добива в последствие, който иска да спорим, да разграничи ерудирания (да, така се пише) от интелигентния човек!? А художествената литература развива нещо много важно, подсъзнателно се запаметяват думи и така се подобрява правописа.
Чети.. това е важното, без значение какво, всичко каквото ти допадне. Ако въобще нямаш желание да четеш, пробвай с нещо лекичко - фантастика, фентъзи - има разлика.. а защо не и еротична книжка \/
Успех на всички
Ako da si umen zna4i da ima6 potentsial da u4i6 i umee6 da vzima6 pravilni re6eniq i da misli6, a da si inteligenten zna4i da si "na4eten"to inteligenten moje6 da stane6 kato 4ete6 mn knigi ot vsqkakvi oblasti interesuva6 se ot razli4ni problemi i t n > No sus sigurnost 6te ti trqbvat godini ! A ti kakvo - za neinteligenten li se smqta6 i ako da za6to ili iska6 da bude6 po- ?
shake me baby
Ами...четеш каквиот и да е книги, взимаш Тълковен речник и речник на чуждите думи...и ги "изяждаш"...трябва все по-често да използваш мозъка си...и така...
От литература не се затъпява, мили деца. Затъпява се от четене без излизане на чист въздух и без общуване дори с един човек.
Можеш да станеш и то много умен ето ти материал по въпроса - http://mindbg.blogspot.com/ дано съм ти помогнал !
Обясни ми, как по-точно успя да изровиш тема от преди 8 години........не, наистина, как?![]()
Няма как да станеш умник, като седиш пред компа, вместо да учиш. Пък и много зависи от това да ли ти е вродено. Или си тъп, или умен. В моя клас има момчета които учат /или поне се опитват/ но в крайна сметка пак си остават тъпи.