Цитирай Първоначално написано от mayaaa Виж мнението
Абе, хора, наистина ли успявате да заместите нормалния шоколад с черен, винаги съм ви се чудила? Аз си правя cheat days и само тогава ям.
Ами... аз страшно обичам черен шоколад. Без никакъв проблем си хрупам 85%. Виж, 99% ми идват в повечко

При шоколада - друга зависимост към храна нямам - съм стигнала до извода, че е важно да се установят причините, поради които ядеш, и да ги неутрализираш.
Примерно аз ям шоколад, когато съм тъжна и си правим с една приятелка женска вечер - ама това е безкрайно глупаво. Храната не трябва да се свързва с емоции... освен, разбира се, наслада от готин специалитет, хаха. Или поне не трябва да се свързва до степен, в която, повлияна от холивудските филми, решаваш, че ще се почувстваш по-добре след една-две опаковки шоколад. Не е така. Мога да си изкарам женската вечер и на бейби моркови, на тънко наразана ябълка, ако толкова трябва да дъвча нещо. Мога и само вино да си пия :д

Ям шоколад и за десерт, някак нямам усещането, че съм се наяла, ако не похапна. Вече не е така... или поне съм в период, когато си мисля, че не е така След обяд пия кафе, което ми утолява апетита за "още нещо след обяда". А вечерта... просто си го налагам като идея и не ям десерт.

Яденето от скука също е голям проблем.
Но мисля, че най-важното е първото - шоколадът не трябва да източник на утеха!
Надявам се да съм помогнала