.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Question Специалист по компютри?

Здравейте, реших да си купя нов компютър, че стария вече не става за нищо, видях един обаче не разбирам много от компютри. Няма да ви показвам от къде го видях за да не помислите, че правя реклама или нещо подобно, но ще ви дам характеристиките, който са написани в описанието за компютъра.

Процесор Две ядра с Турбо 3.4Ghz всяко ядро
    Рам памет 4 ДДР шина 1600 DDR3
    Видеокарта R7250 XOC-2GD ДДР5 много мощна
    Твърд диск 750 Гигабайта
    Звукова карта 6 Канален HD Cinema
    Мрежова карта 10/100
    Захранване 600 Вата

Та въпросът ми е: Компютъра става ли за по натоварващи игри?

Мега фен
    не

http://nikem-bg.net/cart/1002735p1r4...46976p1rf.html
    ^ без кутията е това бтв.

можеш да свалиш 200 лева ако си вземеш втора употреба от OLX-а една GTX 480 / 570 видеокарта
    Още 50 можеш да свалиш от някое по-евтино захранване , пак ползвано.

Та приготви си 1000лв и нямаш грижи. Под тази сума те съветвам да не купуваш изобщо ;3

Ако имаш въпроси питай. Има 1-2ма по-компетентни от мен, които предполагам ще ти отговорят.

Добре, ако може тогава предложете някой компютър който да бъде подходящ за новите игри - бюджета ми е 750-850 лева

Мега фен
    http://olx.bg/kompyutr-i46387637

питай го този колко му иска. 800 ми се вижда прилична цена, особено при положение, че всичко е в гаранция освен видеото.

Пак ти казвам, че от магазина при бюджет под 1000лв е излишно да купуваш. Под GTX 480 няма вариант да слизаш, а в магазина най-евтината сходна по производителност видео карта струва 350лв.
    При процесорите е същото положението - или взимаш и5 интел за 350+ лева, или fx 8320 / 8350 пак за сходна сума.
    Свястно дъно под 140 лева няма.
    Захранването ти е минимум 100 кинта.

Станаха 900 и то без рам, твърд диск и кутия. Както сам виждаш, няма как да стане номерът
    Ориентирай се каквото можеш да вземеш от OLX-а след като си с по-малък бюджет.

Ще ти кажа аз на твое място какво бих направил (то всъщност го и направих, де, но смених със ксеон, тъй като ми трябваше за други неща процесора xD), пък ти сам си прецени как да процедираш;

За игри ти трябва добра видео карта и *приличен* процесор. Не изключително добър, а просто приличен. В бъдеще можеш да разкараш (разбирай продадаеш) дъното и процесора, които сега взимаш, да добавиш още някакви парички и да минеш на нещо по-добро.

http://olx.bg/amd-phneom-ii-965-x4-3...a77t-i49608073
    http://olx.bg/karti-radeon-r9-280x-i50167665
    http://nikem-bg.net/computer-compone...2800CL9S-4GBRL
    http://olx.bg/power-supply-fsp-fortr...-pfc-i48606619
    http://olx.bg/1tb-hdd-seagate-3-5-st...siya-i49127679

Това мисля ти се вмества в бюджета и ще подкара всичко на доста прилично ниво
    Справка : https://www.youtube.com/watch?v=-ll7a_g4OCc -> тук картата дори е малко по-слаба.

Туй то. Ако се разровиш повече от мен може и нещо по-свястно да си намериш.

И все пак те съветвам да почакаш малко, да заделиш още 200 лева и да си купиш свястни процесор и дъно. По-нататък може и още една плочка рам, че да ти станат 8гб.

Супер фен
    амд fx x6 процесор, видеокарта на амд 256 битова най-евтината дъно за 150 лева, захранване и кутия за 130-150 лева и 2-те и хард диск + допълнителни вентилатори за охлаждане .Задължително дъното да е с gaming chipset , после да не се чудиш защо ти е ниско фпс-то.

Видеокартата http://www.pazaruvaj.com/video-karti...0g-p222626608/

Рамта да е : http://www.pazaruvaj.com/ram-pamet-c...6c9-p45684205/

http://www.pazaruvaj.com/procesori-c...m3-p162158444/
    Горе-долу сметнато компютъра ще ти излезе 1100 лева . Успех! Ако искаш може аз да ти го сглобя, да не плащаш излишни пари на някой ако си от София де или София област .
    Последно редактирано от koko95 : 06-01-2014 на 15:09

Мега фен Аватара на an7raks
    Ндаа... Или да си вземе PS4 за 800лв чистак новичък с гаранциите му, с всичко и квото му остане да си вземе оригинални игри...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от faster1997 Виж мнението
    Здравейте, реших да си купя нов компютър, че стария вече не става за нищо, видях един обаче не разбирам много от компютри. Няма да ви показвам от къде го видях за да не помислите, че правя реклама или нещо подобно, но ще ви дам характеристиките, който са написани в описанието за компютъра.

Процесор Две ядра с Турбо 3.4Ghz всяко ядро
    Рам памет 4 ДДР шина 1600 DDR3
    Видеокарта R7250 XOC-2GD ДДР5 много мощна
    Твърд диск 750 Гигабайта
    Звукова карта 6 Канален HD Cinema
    Мрежова карта 10/100
    Захранване 600 Вата

Та въпросът ми е: Компютъра става ли за по натоварващи игри?
    evarna.com нали?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ндаа... Или да си вземе PS4 за 800лв чистак новичък с гаранциите му, с всичко и квото му остане да си вземе оригинални игри...
    PS4-ката е с видео карта, еквивалентът на която е такава за десктоп компютър от 2010-та. Толкова от мен по темата

А Коко както винаги дава неадекватни съвети и се чуди как да набута хората с калпав хардуер на космически цени.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    PS4-ката е с видео карта, еквивалентът на която е такава за десктоп компютър от 2010-та. Толкова от мен по темата

А Коко както винаги дава неадекватни съвети и се чуди как да набута хората с калпав хардуер на космически цени.
    Главата ти е калпата. Кво да си вземе intel core i3 ли? С извинение идиот ,ама fx-а е доста по-производителен от някакъв мизерен и3. Пс4 е с 256 битова видеокарта ати 7850.
    И при двата случая независимо дали ще си с пс или пс4 ще трябва да си купуваш игрите ако искаш да играеш multiplayer online .
    С пс4 може да играеш доста по-дълго игрите, но не в топкова добро качество като при настолните компютри, но пък с настолния може да правиш доста повече неща. На твое място аз бих избрал настолен компютър, освен ако нямаш що годе добър компютър с мощен двуядрен процесор и външна видеокарта dx 10 примерно.

Ти луд ли си аурисс???За тези пари може да си вземе 384 битова видеокарта амд . Изкрейзил си нещо, нвидиа се купува ако ще се ползва главно за програми от сорта: adobe photoshop и т.н. заради куда ядрата.
    Последно редактирано от koko95 : 06-01-2014 на 20:40

Мега фен
    тъп ли си, кьорав ли си или просто не можеш да четеш ?
    http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_400_series
    [quote]Release date April 12, 2010/quote]

i3 не съм му предлагал - боклуците са твоя специалност.

И не наричай идиоти хора, които са ти 2х на IQ-то и 20х на образованието.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Може и така да е, да, но хубавото е, че поне 3-4 години ще има нови игри, оптимизирани за него. И е по-евтино.

Мега фен Аватара на draid
    Между другото като правите конфигурации слагайте по едно SSD 120 за системен или най-малкото ако от там искате да спестите слагайте Hybrid HDD

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Между другото като правите конфигурации слагайте по едно SSD 120 за системен или най-малкото ако от там искате да спестите слагайте Hybrid HDD
    с този малък бюджет за гейм компютър няма как да се сложи sshd - те са от около 140лв. нагоре, а за ssd и дума да не става, ако събере поне 1000-1200лв., тогава може и да се скалъпи нещо
    Последно редактирано от npp : 06-03-2014 на 16:25

Не бях видя, че е толкова малък.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Няма ли да се научите, че тия фантазии за SSD и олигофрениите за SSHD минават само в изостаналата дата.бг
    Там поне са пълни идиоти, ще ви повярват на всяка измислица.

SSD е измислица също като 3D принтерите и динозаврите дам.

Не се притеснявай много скоро HDD ще са реликви ти си ги ползвай.

Мега фен
    sshd имат малко по-бърз average трансфер от high tech hdd 7200rpm 64MB cache

Супер фен Аватара на JDeel
    Аз съм с SSD и съм супер доволен, такъв диск е перфектен за ОС и ако може да се сложи втори HDD за програми, музика, филми, игри, временни файлове и т.н. става екстра. Въобще не искам и да знам за комп без SSD. Особено след като стария ми лаптоп от 2007 с ъпгрейднат SDD (и то на SATA 3GB/s) се усещаше по-бърз от чисто новия лаптоп с някъв си там обикновен хард. И като извадих SSD-то от стария и го сложих на новия... сега стария ми е като осакатен от войната, горкичкия

HDD пък е перфектен за външен хард, за допълнителен хард дето да държи по-сигурна информация или за тонове информация дето SSD още не го може. Друго си е да знаеш че нещата са ти записани на магнитна плочка, а и са достатъчно стара технология за да са максимално читави.

Направо да ви се чуди човек как успявате да ползвате компютър с толкова мижави знания.
    Дай 100лв отгоре за SSD, защото за същите пари няма смисъл да си вземеш по-мощен процесор, нали акъла се бере, а вие живеете на полета с много дървета.
    SSD върши работа само при работа със софтуер, който кешира много, което пък предполага минимум 500GB, всичко друго е пари на вятъра.
    Хибридните дискове са боклуци, които само олигофрен би купил, защото 50лв за 10ГБ флаш(SSD) е тъпизъм.
    За парите на SSD ще си взема повече Рам, ще си направя RamDisk и ще ви издухам, неуки тъпунгери.

Ама разбира се. Всички са тъпанари, само ти си умният тук. Вероятно и производителите на SSD са тъпанари, че да вземат да ги произвеждат. И твоето е типичното българско мислене "с пръдня боя" Когато давам пари не се притеснявай, няма да взема SSD и да го сложа в машина с 2GB 800Mhz рам и някое умряло двуядрено AMD. Само който не е ползвал SSD може да говори такива глупости, от момента в който сложиш едно 256/512 SSD, ама да речем на Samsung и веднага забелязваш разликата в скоростта на всичко което ежедневно правиш. Все едно ми е, ползвайте си HDD, пък аз нека съм тъп и неук и ще си ползвам SSD.
    Между другото и парите за захранване са пари на вятъра, защо да даваш 200лв за захранване като може да дадеш 40 и другите да ги дадеш за процесор ?

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    sshd имат малко по-бърз average трансфер от high tech hdd 7200rpm 64MB cache
    Сравни 7200 с някое от SSD-тата на Samsung 840 сериите
    Последно редактирано от draid : 06-04-2014 на 10:54

Само който не е ползвал SSD може да говори такива глупости
    Между другото и парите за захранване са пари на вятъра, защо да даваш 200лв за захранване като може да дадеш 40 и другите да ги дадеш за процесор ?
    Хахахаха, за такива като теб има един израз - бързата кучка слепи ги ражда.
    Ще ти забърза кое, браузването, ще ти отваря страниците за 1, а не за 2 секунди, голямо постижение.
    Примерът със захранването е толкова не на място, че още се чудя, каква по-голяма глупост ще изръсиш.

Много на място си е, примера. И тук изобщо не става въпрос за браузване, ама ти ако за това си ползваш компютъра стой си на HDD. Няма нужда да споря с човек, който очевидно е сляп за новите технологии. Стой си с 5400 хардче, ползвай си usb 2.0 и си карай москвича, същата работа вършат и като наследниците им.

Като цяло след като ти изчетох глупостите за 3D принтерите се убедих, че няма никакъв смисъл да се води дискусия с теб.
    Последно редактирано от draid : 06-04-2014 на 11:28

Голям си оптимист, другата година направо се качвай на някоя ракета и пътувай към друга планета, гледай само да няма разумни същества на нея, че ще представиш Земята в много лоша светлина.

Примерът със захранването е лош, защото HHD е много по-сигурно и надеждно от SSD, a компютър ползвам за неща, за които и след 10 години няма да имаш акъл.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Хахахаха, за такива като теб има един израз - бързата кучка слепи ги ражда.
    Ще ти забърза кое, браузването, ще ти отваря страниците за 1, а не за 2 секунди, голямо постижение.
    Примерът със захранването е толкова не на място, че още се чудя, каква по-голяма глупост ще изръсиш.
    Забързва работата с Windows като цяло - отваряне на прозорци, програми, каквото там се сетиш. RAMdisk също е супер решение, ама можеш ли да си набуташ целия Windows и програмите вътре... а дано, ама надали. По-лошото е, че RAM все недостига, а на много машини дори не можеш физически да сложиш много RAM.

А и понеже съм си набутал браузърите в RAMdisk, честно казано не забелязах да има някаква разлика между това да са на SSD. Проблема на SSD е параноята от износването им, ама в крайна сметка вече не са чааак пък толкова скъпи и не са чаааак пък толкова ненадеждни колкото са били в началото.

Може в бъдеще хардовете да станат бързи колкото RAM и двете да се слеят, ама за сега SSD е най-ефективния, па защо не и най-евтин начин за вдъхване на конски сили във всеки комп.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Голям си оптимист, другата година направо се качвай на някоя ракета и пътувай към друга планета, гледай само да няма разумни същества на нея, че ще представиш Земята в много лоша светлина.

Примерът със захранването е лош, защото HHD е много по-сигурно и надеждно от SSD, a компютър ползвам за неща, за които и след 10 години няма да имаш акъл.
    Умните хора си автоматизират бекъп за много важните неща, а не се чудят по цял ден къде и с кой да се заядат само и само да се почувстват по-оригинални, мноо вип, фешън, гъзари или кой знае какво

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си