- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски, Испански или Немски ?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Илия испански ми е резерва.. ето всичко опростено ;д
Френският МИ ХАРЕСВА, ИМА условия за развитие, но ми е ТРУДЕН ;/
Немският НЕ МИ ХАРЕСВА, ИМА условия за развитие, не ми е ТРУДЕН..
Испанският МИ ХАРЕСВА, НЯМА условия за развитие, не ми е ТРУДЕН..
тук говоря само и единствено спрямо себе си и вижданията си..![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Да, ама най-говоримите езици са концентрирани в собствените си държави...
Английският е най-разпространен.
Испанският би ти бил полезен, ако си хвърлил око на Централна или Южна Америка (с изключение на Бразилия). В САЩ също е доста разпространен...
Френският е доста по-разпространен от немския, така че ако ти харесва, моят съвет е да учиш него. Нищо, че ти е труден. Ще свикнеш![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
мда
Dr. Gregory House
'Щото нали знаеш, сигурен си, че ще стане политик/дипломат и всичките му документи ще са на френски, плс. В Канада, да - говори се(все пак на 1/3 мисля, че им е баш роден), ама той едва ли ще мръдне от тук в близките години(освен ако не му се отвори възможност, което пожелавам на всеки офц.), заради ученето. Иначе си прав, че френския е зор. И аз все още си държа на думата - немски според мен е най-добре.
Пък аз ако трябваше да избирам м/у тия езици, тъй като имам малък опит с два от тях, щях да ги захвърля и да прелетя чак то Китай. ЛейдиДи си е доста права.
ПС; Лейди, доста си назад с инфото. Ъпдейтвай по-често.![]()
*сън*
Ох, толкова ненужния френски..
Как пък е толкова ненужен, че и една Швейцария си го е сложила за официален..
Пу, ама че е ненужен!
И Франция е една държава, една плюнка голяма, че за к'во ти е френски?!?!
Боже, ама че си умна..
Канада, Франция, повечето бивши френски колонии, Швейцария, Белгия, всичките тези имат френския като официален език, викам, че бая се ползва, не само във Франция.
Да не говорим, че не случайно всички документи на ЕС са на френски, как Илия спомена.
Документите на ЕС, които подлежат на разпространяване сред гражданите се изготвят на всеки от 24-те официални езика. Ежедневната работа в институциите на съюза, обаче, се върти около трите работни езика - английски, френски и немски. От тези трите, най-разпространен и често ползван е английския, а най-малко ползван - немския.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
LadyDi - #дасизавършилмеждународни тношения
дами, сбийте се.
Dr. Gregory House
За сега оставам с немския, а след време ако все още искам /ще искам/ ще уча и гадния як фреенски ;д
Dr. Gregory House
Немският. Много би помогнал, ако искаш да работиш в държавата с най-развитата икономика в Европа.
П.С: Немците търсят безнадеждно много чужда работна ръка
Според мен от всички варианти немския ще ти бъде доста по-полезен от останалите езици. Испанският е разпространен основно в Южна Америка ( като изключим Испания), френският се говори в Канада и доста африкански държави, което не знам дали може да е в плюс, а също така Белгия, Монако и Люксембург. Немският е официален език в Австрия и Швейцария, които са силни икономики, да не говорим за Германия. Ако идеята е за местене в държава, в която официален език е един от трите, аз със сигурност ще избера немския.
Да се похваля, че напредвам с немския, а от другата седмица, ще започна с Френски / самостоятелно / някой да ме упъти към уроци, самоучители, упражнения.. Ще съм много благодарен..
ПП; За немски ми помага едно момиче, което е учило в гимназията швабскиИ криво ляво се справям, но не знаех, че е толкова труден.. Ако знаех сигурно нямаше да почна..
![]()
Като нагазих в по-дълбокото схванах за какво ми е говорила Ина.. ;д
Последно редактирано от AnarchyBoy : 08-17-2014 на 11:11
Dr. Gregory House
Какво учиш в момента? И кое за теб е 'дълбоко'?![]()
A2-B1 + / По скоро B1 +
А Френския ще го захвана от абсолютната нула.. Знам малко от брат ми, но ще карам наред ;д
Dr. Gregory House
Гониш ли сертификат по немски?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
По принцип искам, но съм далеч от това.. Уча само от няколко месеца.
И все още някои неща ги гледам като теле.. Но се напъвам и си давам зор..![]()
Dr. Gregory House
Не е зле да си помислиш къде ще го държиш този изпит за сертификат, да се запознаеш с критериите и типа упражнения и да започнеш да решаваш по някое време и примерни изпитни комбинации.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Аз имам нещо в главата си вече, но още не съм се подготвял по-сериозно. Иначе ще го карам сигурно там дето карах тоя по английски, но не смятам, че скоро ще мога да покрия /спокойно/ някое от сериозните неща. Още съм пресен в езика, а ся като почна и френски ще ми се отели вола.. Но пък ми е яко да се напрягам и да си изпробвам способностите, дори и да се проваля грандиозно няма да съжалявам, че си гоня целите и мечтите, а ако успея, ще съм адски задоволен и себе-обичащ се човечец.![]()
Dr. Gregory House