- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не мога да се защитавам
Здравейте. Момиче съм на 15 години вече. Проблема е че не мога да се защитавам! Когато някой ме обиди не знам как да му отвърна.. В класа ми казвах грозна, тъпа и аз просто не знаех как да отвърна.
Това ме тормози.. не знам как да се защитавам.
Някакви съвети какво да им кажа?
И как аджеба се "мачкат" хора, защото всички ми казват да ги "мачкам"? Извинете за глупавия въпрос, но не мога да го разбера..
Първото нещо е, че никой няма право да те "мачка"! Всеки човек е красив сам по себе си! Няма грозен човек, само има комплексирани, да казват на другите, че са грозни. Ти не им се води по "акъла" и бъди себе си, пък нека ти казват какво си искат, а ти си знай, че си красива. Не губи самочувствие, че си грозна, хахава и тем подобни, защото това ще те комплексира още повече. Кажи им да спрат да се занимават с теб, защото не им обръщаш внимание. Ако някой ти каже "грозница", ти му отвърни : Ти имаш ли си огледало, та на мен говориш? Не им падай в краката, че да почваш да мачкаш и ти. Който мачка, накрая е смачкан. И при едно момиче от по-горните класове стана така, но един месец, тя не обръщаше внимание на думите им и се спряха.Просто бъди себе си и не спадай толкова ниско като тях
![]()
убий глупака с мълчание
вземи едно огледало вкъщи и започни да тренираш смразяваш поглед.
Гледай филми с доминантни жени и в моменти, в които ти се струва че жената е в доминантна позиция дай пауза, огледай детайлно чертите на лицето й, вземи огледалото отново и давай.
Като ти се наложи да се "защитаваш" просто си замълчи и остави погледа ти да говори.
пп: друг вариант за много крайни случаи - камикадзе: някой те дразни...правиш три крачки назад и му скачаш с еленски в главата. Натъртваш си леко ръцете, наказват те с обществено полезен труд, но никой повече не те закача...и се научаваш как се копаят градоинките в училище и какво е истински труд.
Успех!
Не им се давай! Има много варианти да им смачкаш фасона. Отвърни им остроумно, замълчи сякаш не ти пука, изсмей им се в лицето, пребий ги() и т.н. и т.н. Но в никакъв случай не показвай интерес към мнението им. Това е в тяхна полза. Бъди непукист.
От къде, на къде ще ти лепват етикети! Ти си по-добра от тях и го знаеш. Мачкат те само и само, за да изглеждат като доминиращи, да всяват страх и да си вдигнах самочувствието, понижавайки твоето. Вдигни високо главата и върви смело напред!
Ако се сетиш как ги затапи, така че те да станат смешните и да се смеят на тях вместо на теб.