Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
^аха, да, леко като ползва щайгата за видео обработка да не му трябва ССД

Аз съм с 2х на конфигурацията, която си предложил, и чакам по 2-3 минути да ми запази файловете. И при положение, че цъкам save през 10 минути смятай кво пилеене на време е това. Ама и хич не ми се дават 1/гигабай за ССД. Чист обир си е тва.

Как да е - основният проблем в нейния случай е харда. След тва видеото. Чак след това процесорът. Може и да съм в грешка, но имам някакъв спомен, че във вегаса CPU-то се ползваше за енкодинг - докато ръчкаш в самия софт се товари видео картата и, логично, хард диска, тъй като дърпа изображенията от там.

Xeon-ите са по-евтини и не ти трябва З87/97 дъно (което си е още разход), че да клокваш и7-цата К серия, която и без това е 150 лева отгоре на ксеона.
Аз си взех един 1240в3 и дъно за 100 кинта и си свиркам. Само 4770ката струва толкова и още поне 150 за дъно за нея, смятай Същата производителност.
Ами, ако трябва да избирам между това дали да чакам докато ми сейфа или да ми забива постоянно, ще избера да чакам сейфа...
Не виждам абсолютно никаква логика в това ЦПУ да не се товари, а да се товари видеото... Все пак, видеото се занимава само със обработката на самия видеосигнал към монитора. Тя не може да пресмята при конвертиране, примерно. Не казвам, че не й трябва видео, но спокойно може да мине с вграденото в една съвременна дънна платка. 3D моделирането ми се вижда доста по-натоварващо видеото, а вграденото видео/ ATI Radeon 3000/ на дъното ми от преди 2 години си се справяше...
При твоя хард, не знам, ама аз като цъкна на снимката и се отваря на секундата... Едва ли ще го усети толкова съществено при работа, при положение, че рамта служи за буфер и компенсира бавния хард.