.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 82
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ще кажеш, че не сме говорили.
    просто пак шикалкавиш

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Ама писна ми от теб толкова си тъп. Кръста неодушевен ли е бе? Кръста се подразбира като добър символ. Като погледнеш петолъчката за какво се сещаш? Символа е одушевен от създателя си. Кръста е одушевен от Бог а Бог е добро. Значи кръста символизира ДОБРО. Няма да отговарям на подобен пост. За това ти казвам не ми се прави на знаещ вместо това се опитай да разбереш за какво ти говоря. И без това ми е трудно да обясня.
    истината е, че лукавият няма как да подейства без да има някакви духовни служители/работници, които му угаждат/служат, защото той може да действува в света единствено чрез такива човеци, иначе не би могъл, така че няма как някакви си неодушевени предмети да бъдат заплаха от себе си, но само някакви човеци, които вършат духовно беззаконие могат да докарат проклетия на света

"чрез един човек(сиреч, чрез поколението на духовните беззаконници) грехът(т.е. дяволът и системата на духовно(то) беззаконие) влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. духът на влошаването), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(сиреч, и така мнозина се влошиха, защото се оказаха под грях - някои като негови служители, други като негови жертви), - (защото и преди закона грехът беше в света(сиреч, и преди появата на човешката религия "тъмнината" беше във вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(сиреч, там където не се върши духовно беззаконие); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(сиреч, които не вършиха духовно беззаконие)" Римляни 5: 12-14
    Последно редактирано от npp : 07-31-2014 на 08:14

Ама писна ми от теб толкова си тъп. Кръста неодушевен ли е бе? Кръста се подразбира като добър символ. Като погледнеш петолъчката за какво се сещаш? Символа е одушевен от създателя си. Кръста е одушевен от Бог а Бог е добро. Значи кръста символизира ДОБРО. Няма да отговарям на подобен пост. За това ти казвам не ми се прави на знаещ вместо това се опитай да разбереш за какво ти говоря. И без това ми е трудно да обясня.
    Имам чувството, че много филми за вампири и въркулаци си гледал.
    И аз вярвам, че нечисти сили е възможно да се гонят с разни ритуали, светена вода и тнт, обаче не се обладавам от тази мания.
    И искам да попитам пък всички вярващи в Христа - каква позитивна енергия символизира кръста, като на него разпъват хиляди хора и най-вече Исус със забити пирони в ръцете? Защо едно мъчение трябва да се иповядва като добро?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    каква позитивна енергия символизира
    Като чуя думата "енергия" и се изприщвам, явно алергия.

Веднъж бяхме на едно тракийско светилище с компания и една женка се качи отгоре на светилището на един камък и си опъна плажен чадър и се излегна да се зарежда с енергия.
    Тва е братче 3 в 1 - плаж, светилище и още нещо.

Мега фен

Може ли някой да го изтълкува, носи ли зло и как действа. Мерси.

Нещо лошо ми мяза.

Като чуя думата "енергия" и се изприщвам, явно алергия.

Веднъж бяхме на едно тракийско светилище с компания и една женка се качи отгоре на светилището на един камък и си опъна плажен чадър и се излегна да се зарежда с енергия.
    Тва е братче 3 в 1 - плаж, светилище и още нещо.
    Баси тъпата. Аз пък вярвам, че същестуват такива енергийни полета. Дали магнитни или радиационни излъчвания от земни маси или определени обекти, но има. На скоро гледах един пчелар как разправяше, че на едно място от сложените му кошери на полето - пчелите не се разивали. Пробвал да засади дърво или нещо друго на същия терен, но не се захванало въобще растението. А само на 2 метра в страни - всичко действало нормално. Лечебната - чиста вода също не е за подценяване.
    Но да си правиш гавра на тракийско светлище си е чиста доза идиотизъм
    Кажи сега за кръста, защо точно него са го дали за символа на Бог,?

anonymous895156
    Guest
    тъпотата в тази тема е убийствена

Повече от фен Аватара на FemaleEyes
    Баси тъпата. Аз пък вярвам, че същестуват такива енергийни полета. Дали магнитни или радиационни излъчвания от земни маси или определени обекти, но има. На скоро гледах един пчелар как разправяше, че на едно място от сложените му кошери на полето - пчелите не се разивали. Пробвал да засади дърво или нещо друго на същия терен, но не се захванало въобще растението. А само на 2 метра в страни - всичко действало нормално. Лечебната - чиста вода също не е за подценяване.
    Но да си правиш гавра на тракийско светлище си е чиста доза идиотизъм
    Кажи сега за кръста, защо точно него са го дали за символа на Бог,?
    Исус Христос е умрял на кръста за нашите грехове - той изкупва греховете които ние сме правили. И понеже е умрял на кръст, кръста се превръща в най-големия християнски символ. Преди хората са правили жертвоприношения към Бог за опрощение на греховете. И Исус дойде да плати цената на всички грехове завинаги като умря за нас на кръста!

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    тъпотата в тази тема е убийствена
    Гледам звездата на Давид на снимката ти.

Гледам звездата на Давид на снимката ти.
    той е от богоизбраните :Д

Добре, не разбирам. . . Как един човек плати цената на всички хора? Каква е тази глупост? Сега хората продължават да правят грехове. И като е на кръста, това не означава ли, че той обозначава греховете?

той е от богоизбраните :Д

Добре, не разбирам. . . Как един човек плати цената на всички хора? Каква е тази глупост? Сега хората продължават да правят грехове. И като е на кръста, това не означава ли, че той обозначава греховете?
    Той не е който и да е човек, той е синът на Бог. Жертвоприношението на едно животно изкупва част от греховете на един човек. А Исус Христос жертва себе си за греховете на всички хора! Вярно е че те все още правят грехове но на тях им е простено. Разбира се, това не значи че можеш да тръгнеш и да грешиш както си искаш. Трябва да помолиш Исус да му кажеш че искаш неговото спасение и греховете ти ще бъдат простени.

Той не е който и да е човек, той е синът на Бог. Жертвоприношението на едно животно изкупва част от греховете на един човек. А Исус Христос жертва себе си за греховете на всички хора! Вярно е че те все още правят грехове но на тях им е простено. Разбира се, това не значи че можеш да тръгнеш и да грешиш както си искаш. Трябва да помолиш Исус да му кажеш че искаш неговото спасение и греховете ти ще бъдат простени.
    Човек е бил. Каква е твоята представа за Бог? На колко години е той?! 2000?
    До колкото знам, Исус са го хванали, защото са го предали. Наказанието му е било смърт. Сега вече всичко друго, което стават са въпрос на лична вяра.
    Каквото и да е - не може и не е редно да изкопува греховете на всички, а те да продължават да си ги правят. От къде на къде ще им е простено? Ако помоля Аллах кво ще сте стане? А ако никой не помоля? Значи дядо попа може да е на таен договор с всевишния, който му дава оферти, защото му се моли?

вижте хора. не знам на какво требваме да се помолим, за спасение, ама според мен, ако искаме спасение - всичко е духом и требва да медитирате.

Не мога да си представя как изглежда Бог, но всичко красиво е творение на Бог. Така че аз си представям Бог като най-красивото нещо без дори да съм го виждал. Състрадание, любов... тези неща идват от Бог и той ги чувства най-силно! Представи си този който те обича безкрайно, най-милият, и този който разбира всички! Това е Бог. Този на който най-много му е жал за теб - това е Бог. Този който изпитва безкрайна любов към теб - това е Бог.

Мега фен
    най-накрая нещо по същество и че си християнин.

Не мога да си представя как изглежда Бог, но всичко красиво е творение на Бог. Така че аз си представям Бог като най-красивото нещо без дори да съм го виждал. Състрадание, любов... тези неща идват от Бог и той ги чувства най-силно! Представи си този който те обича безкрайно, най-милият, и този който разбира всички! Това е Бог. Този на който най-много му е жал за теб - това е Бог. Този който изпитва безкрайна любов към теб - това е Бог.
    И аз така мисля. За мен това не е човешка фигура, ами някаква сила, нещо необятно за съзнанието ни. Не вярвам в молитвите до такава степен, за мен делата са по-важните. Така че, когато действаш по правилния път - всичко се нарежда. Въпреки това Исус ли беше казал - ,,прости им, те не знаят какво правят, неразмумни са'' Тоест, хора, които не знаят или за тях представата за добро и зло е объркана - не са виновни с нищо. Живота според мен е само една прашинка във вечността, телесно изживяване в организъм.

И аз така мисля. За мен това не е човешка фигура, ами някаква сила, нещо необятно за съзнанието ни. Не вярвам в молитвите до такава степен, за мен делата са по-важните. Така че, когато действаш по правилния път - всичко се нарежда. Въпреки това Исус ли беше казал - ,,прости им, те не знаят какво правят, неразмумни са'' Тоест, хора, които не знаят или за тях представата за добро и зло е объркана - не са виновни с нищо. Живота според мен е само една прашинка във вечността, телесно изживяване в организъм.
    Това с действията е вярно но чрез постоянна молитва всичко може да се прости. Питай ме нещо и аз ще ти отговоря.

Мега фен
    Питай ме нещо и аз ще ти отговоря.
    Може ли и аз да питам нещо?
    Защо имаш самочувствието, че знаеш всичко и че точно в тебе е истината? В смисъл, че ангажираш ни със себе си, че в тебе е истината.

"Аз разпространявам истината! Питай ме всичко и ще ти отговоря!" - не звучи ли някак си маняшко, някак си ангажиращо с тебе и с егото ти, а не с Бог.
    Последно редактирано от defender : 07-31-2014 на 22:26

Може ли и аз да питам нещо?
    Защо имаш самочувствието, че знаеш всичко и че точно в тебе е истината? В смисъл, че ангажираш ни със себе си, че в тебе е истината.

"Аз разпространявам истината! Питай ме всичко и ще ти отговоря!" - не звучи ли някак си маняшко, някак си ангажиращо с тебе и с егото ти, а не с Бог.
    Разпространявам истината. Много неща съм научил от живота.

а си само на 17, брей, брей , брей

Мега фен
    вижте пичове, що се отнася до Бог и вярата, положението е такова, че трябва да се работи за спасение на човеците, при това още сега - Неговата Воля е те да получат изобилен живот още в този свят (което най-малкото е валидно за онези от тях, които все още пребивават тук), и в крайна сметка вечен живот за всички, иначе няма да има по-добро спасение за тях дори и във всяка следваща вечност, именно (за) това духовните служители/работници трябва да работят, а то трябва да се организира, понеже всички вярващи/религиозни/окултисти трябва да се покаят от духовното беззаконие, и да започнат да допринасят за тази кауза на Отца и Исус, както и (на) истинските Светии, понеже ако истинското Божие Слово не се проповядва, тогава как всички ще се покаят?!, затова казахме, че има нужда да се работи в това отношение, понеже има нужда от организиране като цяло

"Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?" Римляни 10: 14

а лошото е, че в днешно време дори и много от християните се оказаха лениви и неспособни за това, и техните лидери дори и не проповядваха истинското Божие Слово, но вместо това предаваха човешка традиция, така че спасението, за което се говори в Библията е всеобщо, защото истинският Бог промисля за благополучието в най-дългосрочен план, а именно в рамките на цялата времева безкрайност, затова казахме, че учението за вечен съд не е както другите подобни учения (било то за кармата или друго), учението за кармата говори за милиони прераждания за всяка душа, които едва ли не са неизбежни, при това в рамките на една вечност, а представете си само колко много биха страдали душите във всяка една вечност ако наистина всяка една от тях трябва да се преражда милиони пъти като най-различни животни и стотици хиляди пъти като всякакви човеци - при това според това учение душата задължително преминава през всякакви милиарди мъки и болки!, ето защо представеното в библейските писания учение за "вечен съд" е в основата на Божията премъдрост, защото истинският Бог е любещ баща, който иска човеците да се спасят колкото се може по-скоро, и не само че Неговата воля е такава, но и Неговите планове, понеже още от самото начало Той възнамерява(ше) да осигури спасение на всички за изобилен и вечен живот, така че сега, в последното време, е важно това, сега вече няма време за каквото и да е превъзходно изж(д)ивяване във вярата, защото вече е настанал часът на "жетвата", и ако Бог Си дойде сега и завари духовните служители/работници да вършат духовно беззаконие вместо да работят за всеобщото спасение според Неговата правда, тогава може много да се ядоса и да стане голям апокалипсис какъвто никога не е имало и какъвто не ще има след това до края на вечността, тогава духовните беззаконници могат да (по)страдат толкова много, че чак да съжалят дори и за това че някога са просъществували, и дори да похулят всичко свято, включително и истинския Господ Бог, затова, дори и досега идолопоклонниците един вид да са били (като) свободни да се кланят и да служат на бесовете (си), сега вече няма да има милост за системата на човешката(666) религия/духовност, такива вероучения и вероизповедания като сатанизма, окултизма, кришнаизма, шиваизма, йога, уичкрафт паганизъм, индуизма, сикхизма, будизма, лошия ислям, лошия юдаизъм, йеховизма, лошото християнство, и пр., просто ще бъдат унищожени от Бог, а техните (верни) последователи рискуват да понесат най-голямото наказание на вселената каквото не е имало отначало, и каквото не ще има след това до края на настоящата вечност, затова дано (те) да послушат това свидетелство, и да се покаят от духовните си неправди/беззакония, иначе ги грози голям гняв

"тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има." Матей 24: 21
    Последно редактирано от npp : 08-01-2014 на 10:44

Мега фен Аватара на LoveInfect
    интересно ми е какво мислиш за исляма и другите основни религии

Мега фен
    популярната религия, която и да е тя, в днешно време (макар и за съжаление) се оказва най-малкото морално стара, така както беше през времето когато имаше нужда от Нов Завет, защото имаше много значителни неща, които вярващите пропускаха да спазват/съблюдават досега, като се почне с факта че вярата(поклонението) трябва да е само в(да се отдава само на) Онзи, Който наистина е истинският Бог, макар и Той да не е познат, и се премине през въздържанието от погрешни вярвания(ереси), погрешно упражняване на вярата, освещаването и почитта, и се стигне до въздържанието от причиняване на зло другиму - независимо дали физически или духовно, понеже първородния грях се състоеше в духовно беззаконие, а физическото се яви като резултат от него, понеже доста вярващи от много съвременни религии пропускаха да вникват така във вярата т.е. да си дават сметка за постиганите резултати с цел да се усъвършенствуват, поради което те не се развиваха като праведни/вярващи, но често следваха една и съща морално остаряла традиция
    Последно редактирано от npp : 08-22-2014 на 08:25

Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    интересно ми е какво мислиш за исляма и другите основни религии
    Исляма и всички други религии са дълбоко окултични. Християнството е най-добрата и правилна религия.

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Не можеш да твърдиш това без да си проучила подробно всяка една от религиите. Това доказва твоята глупост.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си