- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Августин Господинов
Знам, че в този форум рядко се говори за поезия, но видях, че Дъгичка спомена Августин Господинов, който е един от любимите ми автори - супер млад, готин и страшно талантлив! Аз по принцип не харесвам поезия, но неговите стихове са просто <3
Вие какво мислите? Чели ли сте го и допада ли ви? Всъщност, какво четете, нека да си препоръчаме един на друг съвременни и не само поети!))
Усмивки и хубав ден на всички!:*
Чета го, да. От доста време го знам, наскоро обаче доби доста популярност. Радвам се, защото пише хубави неща. Иначе има стихове, които изобщо не ме радват, но има други, които просто са в десятката и са страхотни. Средно положение няма.
От страницата на Letters of flesh във фейса съм пускала доста стихове в Любовната поезия.
от дядо ми зная
жена се печели
с добра дума
цвете без повод
дори и на карти
в някоя кръчма
по хиляди начини
се печели жена
и се губи по един
решиш ли че е
вече спечелена.
Aвгустин Господинов
не ми допада много-много
Еее, супер!))
Ти какви други автори четеш?
edit:
аз доколкото съм чела от това, което споделя в интервюта, той пише поезия едва от година, но пък преди това е писал проза май... всъщност, една приятелка ми показа един стар негов блог
Последно редактирано от Blab : 07-31-2014 на 10:38
За сефте го чувам, но ми допадна споделеното от Colouring.
В интернет откриваем ли е или да се търси по книжарниците?
хаС го имам като приятел У фейса! ууу *фука се*
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
и аз го имам, даже сме си писали *двойно фукане*
харесват ми много от нещата му, макар че някои да ми идват твърде.. знам ли и аз, не съм изживявала такива неща, че да ги усещам :д
друга любимка ми е http://caribiana.blogspot.com/ пише п-р-е-к-р-а-с-н-о!
и ако тя в десет реда
пишеше колко ме ненавижда
всичко бе ясно това е обичане
страхувам се
че днес в десет реда написа
колко ме обича.
Aвгустин Господинов
/
линията на живота
ми
е на ръката
й.
Aвгустин Господинов
/
слагам парче лед
от градушката
в чашата
гледам жена си
има и по-хубави
неща
от лошото време.
Aвгустин Господинов
Само на мен ли поезията му напомня на тази на Чалрлс Буковски?
Добромир Банев!!!
Юрист със смайващо сини очи, който пише стихове - достатъчно прагматични, че да ги разбера, и достатъчно емоционални, че да ми останат в сърцето.
Най-новото в страничката му : https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...94071839_n.jpg
Аз защо си мисля, че не е ново? :о Иначе го харесвам май, така се води. Противоречиви чувства като цяло. Тук-таме нещо интересно, тук-таме не ми харесва... Моментно. Харесвам Карибиана, а Кондова ми е огромна любов.
Августин Господинов също звучи познато като име, но никога не съм чела нещо негово.
Maлко други съвремени автори чета, защото е трудно да ми допадне нещо много.
Пантерке, благодаря ти, че сподели Банев. Това, което си постнала, много ми хареса. Сега ще се разтърся за още.
Относно Caribiana - има много чувствени и красиви неща, да, това не мога да го отрека, но понякога ми идва твърде сладникава.
Някои, които чете Елин Рахнев?
Първото, което не ми допада в него, е псевдонимът му. Господинов за мен е само Георги Господинов. Августин ми е малко претенциозен, на моменти банален, но има и неща, които несъмнено впечатляват.
относно Елин Рахнев - интересен е. Сладък ми е пиедесталът, на който поставя миглите:Д Харесват ми и непредсказуемите комбинации от думи от различни езикови регистри.
izmislete po razlichna tema xora samo avtori i takiva neshta ot tozi sort ima nikolko takiva temi za avtori
^ти не разбираш пъГ, това е различно. и Августин Господинов му е псевдоним, не мисля, че има нещо общо за сравнение с Георги Господинов :д и мацката му Рене Карабаш пише хубаво
не че нещо
но не съм такава
не нося цветя на летището
не махам за довиждане
не скачам в прегръдки и плача
само от лук и по повод
не че нещо но
ще кацнеш в полунощ
ще си хванеш такси
и няма да кажеш адреса -
бакшишите знаят пътя ти
пророци са негодниците
и ще ти излезе скъпо
не че нещо но
ще слезеш от таксито
ще стъпваш тихо (да не ме събудиш)
и не че нещо
но аз няма да съм там
ще си дойда сутринта с размазан грим
и с дъх на женски парфюми в устата
а ти ще си заспал пред телевизора
в будистката си поза не завит
ще те събудя и ще ти дам цветето
от мистериозната жена в бара
ти ще го вземеш и ще ме целунеш
после ще заспим по детски
един в друг
един за друг
но ти знаеш -
за това си дошъл
не за друго
не че нещо
Харесва ми,че е открит в поезията си,провокативни стихове и изпипан риск на думите.
Иначе аз лично предпочитам Дамян Дамянов и Веселин Ханчев. Харесва ми и идеята за "силната жена" в поезията(и в живота),но нямам любима поетеса на тази тема. Харесват ми някои стихове на Надежда Захариева и на Блага Димитрова,някои техни творби са изключителни попадения.
Мярвала съм това-онова, не съм се интересувала подробно. Благодаря на Блаб, че ме открехна.В момента съм на страницата му във фейсбук и си лекувам душицата. На прима виста:
когато си тръгна
така и не измих
прозорците
сега мръсотията
извива ръцете
на слънцето
то влиза намусва се
не остава дълго
врътва се на пети
и си отива
така и не измих
прозорците
когато си тръгна
за да си спомням
колко си приличахте
със слънцето.
Colouring, Дъгичка, кои други автори четете?
Всъщност, кои други поети харесвате? (не единствено съвременни и български)
Пантера, попадал ми е Банев
Щрудел и останалите фенки - ))) :*
Споменалите Буковски, а той на кого ви напомня?
------------------
Елин е един от малкото български автори, повлияли света и поезията ми. Зарадвах се, че някой го спомена, макар и в тази, отдалечена от (не)материята тема, с която проверявам поетичната аудитория тук.
Последно редактирано от Blab : 07-31-2014 на 19:12 Причина: един елин отместил се встрани
Прочетох цялата тема, видях, че не е само за този Августин :Д
"Защо пък не? - В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
Но по-добре е да подгониш ветъра,
отколкото да седнеш и да плачеш." - нещо от моя любимец
------------
Човек веднъж се ражда-и се ражда алчен!
Веднъж живей на този свят !- и всичко иска!
И този устрем днес прегазва като
валяк на скрупулите писъка.
Защото съвестта бе всъщност страх от бога.
Бог няма няма страх и съвест няма вече
човек издига собствената си изгода
в критерии за човечност!
------------